MomsMail 2025, uge 04

Kære læser !

Hermed den sidste uges nyheder fra MomsMail.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@skatteforlaget.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586

 

Indhold

Artikler og interessante links
Skat og moms vedr. erhvervsejendomme
Modtræk til Trumps straftoldsambitioner
PwC’s standardregneark for 2025 er ude og klar til brug
Nye afgiftssatser med relevans for forsyningsvirksomheder
PwC’s Afgiftsvejledningen 2025 er klar til brug
Ændringer i skatte- og handelspolitik
Kender du reglerne for at undgå at beregne dansk moms af køb fra små virksomheder i andre EU-lande?

Afgørelser
Afgiftspligt af karamelsirup, saltkaramelsirup og kakaosirup - Dækningsafgift
Opkrævning af registreringsafgift - Køretøjet er anvendt til privat kørsel i strid med reglerne om afgiftsfritagelse som mandskabsvogn
Nyt køretøj - Nyprisens fastsættelse (standardpriser.dk)

Domme
Momslovens § 38, stk. 3 - sektorpåbud til en fællesregistrering bestående af en erhvervsdrivende fond med momspligtige butiks- og caféaktiviteter og en selvejende institution, der drev momsfritaget museumsvirksomhed
Momslovens § 3, stk. 1, og § 4, stk. 1, pkt. - afgiftspligtig person - momspligtige ydelser - indbetalinger fra medlemmer til ejerforening anset for vederlag for leverede momspligtige ydelser

Nye straffesager

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste
1 indstilling

Nyt fra EU

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del

 

Artikler og interessante links

BDO

Skat og moms vedr. erhvervsejendomme

Der opstår ofte spørgsmål af moms- eller skattemæssig art i forhold til erhvervsejendomme. Det gælder såvel udlejningsejendomme som ejendomme, der anvendes i egen virksomhed. Og uanset om der er tale om enbeboelsesejendom, en forretningsejendom eller en fabrik.

EY

Modtræk til Trumps straftoldsambitioner

Hvis USA indfører straftold, er der en række ting, som virksomheder kan undersøge nærmere for at sikre sig, at de ikke blive unødigt ramt.

PwC

PwC’s standardregneark for 2025 er ude og klar til brug

Beregn din godtgørelse af el- og vandafgift i 2025 med PwC’s standardregneark.

PwC

Nye afgiftssatser med relevans for forsyningsvirksomheder

Vi har samlet et overblik over relevante afgiftssatser for afregning og godtgørelsefor forsyningsvirksomheder

PwC

PwC’s Afgiftsvejledningen 2025 er klar til brug

Få et samlet overblik over afregning og godtgørelse af energiafgifter for 2025 i PwC’s afgiftsvejledning.

PwC

Ændringer i skatte- og handelspolitik

Donald Trump har i sine første dage som genindsat præsident annonceret en række tiltag, herunder væsentlige ændringer i global skatte- og handelspolitik samt ønske om at melde USA ud af globalt skattesamarbejde.

Redmark

Kender du reglerne for at undgå at beregne dansk moms af køb fra små virksomheder i andre EU-lande?

EU har ønsket at gøre det nemmere for små virksomheder at komme ind på markeder i andre EU-lande, ved at små virksomheder under visse betingelser kan undgå en momsregistrering og dermed administrationen af dette.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Afgørelse: Afgiftspligt af karamelsirup, saltkaramelsirup og kakaosirup - Dækningsafgift

SKM2025.43.LSR

Et selskab klagede til Landsskatteretten over et bindende svar, hvorefter Skattestyrelsen havde anset tre sirupper, som selskabet forhandlede, for afgiftspligtige sukkervarer i henhold til chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 4.

Landsskatteretten fandt, at de tre sirupper fremstod som sukkervarer, der var omfattet af chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 1, nr. 4. Landsskatteretten henviste herved til, at sirupperne udover sukkerarter bestod af en række øvrige ingredienser, der samlet set havde undergået en ikke uvæsentlig forarbejdning, hvorved de havde ændret karakter til en sukkervare, at sirupperne havde høje indhold af sukkerarter, gyldenbrune farver og søde smage, herunder af karamel og kakao, der typisk blev forbundet med chokolade- og sukkervarer, og at sirupperne kunne anvendes direkte uden yderligere forarbejdning.

Endvidere fandt Landsskatteretten, at de tre sirupper ikke var fritaget for afgift i henhold til chokoladeafgiftslovens § 1, stk. 2, nr. 5, om "Masser m.v., som indeholder kakao". Landsskatteretten henviste herved til, at to af sirupperne ikke indeholdt kakao, og at ingen af sirupperne udgjorde en masse, da de havde en tynd og flydende konsistens.

Landsskatteretten stadfæstede derfor Skattestyrelsens bindende svar.

 

Afgørelse: Opkrævning af registreringsafgift - Køretøjet er anvendt til privat kørsel i strid med reglerne om afgiftsfritagelse som mandskabsvogn

SKM2025.40.LSR

Sagen angik, om et selskab havde anvendt en mandskabsvogn til private formål og dermed i strid med betingelserne for afgiftsfritagelse. Landsskatteretten fandt, at selskabets medarbejderes kørsel mellem arbejdspladserne og bopælene var privat personbefordring. Landsskatteretten lagde herved vægt på, at afstanden fra medarbejdernes private bopæle til selskabets adresse ikke kunne anses for at være en betydelig afstand, uanset om selskabet var beliggende på Ø Y1. Landsskatteretten lagde endvidere vægt på, at der ikke var et mindre lager af materiel og/eller materialer på medarbejdernes private bopæle. Efter en konkret bevisbedømmelse fandt Landsskatteretten, at der ikke var tale om en kørsel, der kunne karakteriseres som foretaget i selskabets interesse, idet medarbejderne ikke var aflønnet med et skattepligtigt løntillæg beregnet på baggrund af det antal kilometer, der blev kørt i mandskabsvognen fra arbejdspladsen og til medarbejdernes private bopæle, da der ikke blev opbevaret kostbart værktøj i mandskabsvognen for at undgå tyveri fra arbejdspladserne, og da mandskabsvognen ikke var overvåget med GPS. Det forhold, at mandskabsvognen måtte være mindre udsat for tyveri på medarbejdernes private bopæle i forhold til på selskabets virksomhedsadresse, kunne ikke føre til et andet resultat. Landsskatteretten stadfæstede derfor Motorstyrelsens afgørelse.

 

Afgørelse: Nyt køretøj - Nyprisens fastsættelse (standardpriser.dk)

SKM2025.39.LSR

Motorstyrelsen havde i forbindelse med afgiftsberigtigelsen anset et køretøj for nyt og havde fastsat køretøjets nypris til 375.800 kr. Da køretøjet tidligere havde været registreret i udlandet, kunne det ikke anses for nyt i forbindelse med, at det importeredes til Danmark og registreredes her. Landsskatteretten hjemviste sagen til Motorstyrelsen til fastsættelse af den afgiftspligtige værdi for det brugte køretøj på tidspunktet for registreringen i Danmark den 16. november 2021.

 

Dom: Momslovens § 38, stk. 3 - sektorpåbud til en fællesregistrering bestående af en erhvervsdrivende fond med momspligtige butiks- og caféaktiviteter og en selvejende institution, der drev momsfritaget museumsvirksomhed

SKM2025.35.BR

Sagen angik, om betingelserne var opfyldt for Skattestyrelsens meddelelse af et påbud om sektoropdeling i medfør af momslovens § 38, stk. 3, af en fællesregistrering bestående af en erhvervsdrivende fond med momspligtige butiks- og caféaktiviteter, og en selvejende institution, der drev momsfritaget museumsvirksomhed. Ifølge påbuddet skulle der opgøres en særskilt momsfradragsret for fællesomkostningerne i museumsdelen af fællesregistreringen (sektoren).

Retten (3 dommere) fandt, at betingelserne for meddelelsen af sektorpåbuddet var opfyldt. Retten bemærkede for det første, at fællesregistreringen - efter det oplyste om arten af fondens og den selvejende institutions aktiviteter, der hovedsagelig bestod i drift af museum, butik og cafe, samt under henvisning til, at fonden og den selvejende institution, der drev museet, var organiseret med egne ansatte og aflagde særskilte årsregnskaber for driften - på tidspunktet for udstedelsen af sektorpåbuddet og i tiden derefter i momsmæssig henseende havde udøvet flere forskellige driftsaktiviteter, der kunne udskilles særskilt, og som havde særskilte omsætninger. Skattestyrelsen havde for det andet sandsynliggjort, at der var sektorspecifikke fællesomkostninger, som kunne henføres udelukkende til den udskilte (museums-)sektor.

 

Dom: Momslovens § 3, stk. 1, og § 4, stk. 1, pkt. - afgiftspligtig person - momspligtige ydelser - indbetalinger fra medlemmer til ejerforening anset for vederlag for leverede momspligtige ydelser

SKM2025.27.ØLR

Sagen angik, om en ejerforening, som drev en ejerforening og et feriecenter på vegne af medlemmerne, havde krav på tilbagebetaling af betalt moms af indbetalinger fra medlemmerne i 2011 og 2012.

Efter bevisførelsen lagde landsretten til grund, at ejerforeningen på vegne af medlemmerne bl.a. varetog revision, bogføring, markedsføring, hjemmeside, advokatydelser og andre administrative opgaver forbundet med driften af ejerforeningen og feriecenteret.

Landsretten kom frem til, at ejerforeningen drev selvstændig økonomisk virksomhed. Ejerforeningen var derfor en afgiftspligtig person, jf. momslovens § 3, stk. 1. Landsretten bemærkede i den forbindelse, at en ejerforening normalt ikke vil udgøre en afgiftspligtig person, idet ejerforeninger typisk ikke har til formål at drive selvstændig økonomisk virksomhed, men derimod alene at administrere den fælles ejendom og varetage ejernes fælles interesser. Driver en ejerforening selvstændig økonomisk virksomhed, må foreningen dog anses for en afgiftspligtig person.

Til spørgsmålet om, hvorvidt ejerforeningen havde leveret momspligtige ydelser til medlemmerne, bemærkede landsretten, at momslovens § 4, stk. 1, skal fortolkes i lyset af momsdirektivets artikel 2, stk. 1, litra c, hvilket betyder, at ydelserne til medlemmerne skal være leveret mod vederlag og i ejerforeningens egenskab af en afgiftspligtig person. Heri ligger efter landsrettens opfattelse bl.a., at der ikke vil være tale om momspligtige ydelser, hvis de ydelser, der leveres til medlemmerne, ikke har sammenhæng med ejerforeningens selvstændige økonomiske virksomhed.

Efter en samlet vurdering fandt landsretten, at ejerforeningen havde leveret momspligtige ydelser til sine medlemmer, og at indbetalingerne fra ejerforeningens medlemmer var vederlag for disse ydelser, jf. momslovens § 4, stk. 1.

Landsretten fandt ikke, at der var grundlag for præjudiciel forelæggelse for EU-domstolen.

 

Nyt fra Toldstyrelsen

Nye toldstedskoder i DMS Forsendelse fra 21. januar
Når proceduren Export followed by Transit idriftsættes i DMS 21. januar 2025, kommer der nye toldstedskoder i DMS Forsendelse.
20-01-2025

Antidumpingtold
Importen af cholinchlorid med oprindelse i Folkerepublikken Kina bliver gjort til genstand for registrering.
21-01-2025

Antidumpingtold
Der indføres en endelig antidumpingtold på importen af bueformede ringmekanismer med løftearm (hebel).
21-01-2025

Nye fejlkoder i DMS ved aktiveringen af Export followed by Transit
Efter aktiveringen af proceduren Export followed by Transit i DMS skal du bl.a. være opmærksom på nogle nye fejlkoder i DMS Forsendelse.
23-01-2025

Bliv klogere på de nye angivelser med DMS Import
Med DMS Import skal en række nye angivelser tages i brug, mens de nuværende angivelser udgår. Nu kan du finde en beskrivelse af de nye angivelser og meddelelser i DMS Import.
23-01-2025

 

Nye straffesager

SKM2025.31.ØLR

Straf - skattesvig - momssvig - fiktive fakturaer - revisormedvirken - sagsbehandlingstid

T var som forhold 1 tiltalt for momssvig for perioden 4. kvartal 2011 til 2. halvår 2015, ved som hovedanpartshaver og direktør i et selskab at have foranlediget, at selskabet angav et for lavt momstilsvar med 710.725 kr. i moms, hvorved statskassen blev unddraget 710.725 kr. i moms.

Som forhold 2 var T tiltalt for momssvig for perioderne 1. og 3. kvartal 2011, 1. til 3. kvartal 2014, og 2. halvår 2016, ved som indehaver af en enkeltmandsvirksomhed at have angivet et for lavt momstilsvar med 545.000 kr., hvorved statskassen blev unddraget 545.000 kr. i moms.

Som forhold 3-8 var T tiltalt for skattesvig vedrørende indkomstårene 2011, 2014 og 2016, ved via TastSelv at have selvangivet sin skattepligtige indkomst for lavt med henholdsvis 780.000 kr., 1.200.000 kr. og 200.000 kr., og vedrørende indkomstårene 2011-2015, at have selvangivet sin aktieindkomst for lavt med henholdsvis 75.000 kr., 1.300.000 kr., 1.879.375 kr., 275.000 kr. og 175.000 kr., hvorved statskassen blev unddraget 2.744.286,30 kr. i skat i alt.

Som forhold 9-12 var T tiltalt for skattesvig vedrørende indkomstårene 2012-15, ved som hovedanpartshaver og direktør i et selskab at have foranlediget, at selskabet angav selskabets skattepligtige indkomst for lavt med henholdsvis 1.835.200 kr., 440.200 kr., 240.000 kr. og 20.000 kr., hvorved statskassen blev unddraget 632.300 kr. i alt i selskabsskat.

Byretten fandt det bevist, at T's revisionsselskab havde udstedt fiktive fakturaer og overført beløb direkte til T og udbetalt kontanter, samt betalt regninger for hende. Dette var sket efter aftale med T og alene med det formål, at give told- og skatteforvaltningen urigtige eller vildledende oplysninger eller at fortie oplysninger, alt med det formål at unddrage statskassen for moms, skatter og bidrag i T's selskab og personligt drevne virksomhed.

Der var ikke uenighed om de rent beløbsmæssige opgørelser i anklageskriftet. Det forhold, at en del af det unddragne beløb var anvendt til at betale revisoren, der til gengæld skulle hjælpe hende med at unddrage statskassen de anførte beløb, kunne ikke føre til et andet resultat.

T idømtes som tillægsstraf fængsel i 2 år med hensyn til en den 25. oktober 2019 udenretligt vedtaget bøde på 22.500 kr. og førerretsfrakendelse samt en tillægsbøde på 5.5 mio. kr. T ankede byretsdommen med påstand om frifindelse, subsidiært formildelse. Anklagemyndigheden påstod stadfæstelse.

Landsretten fandt henset til den lange sagsbehandlingstid, herunder, at anklagemyndigheden ikke havde redegjort for, hvilke sagsbehandlingsskridt der blev foretaget i perioden mellem told- og skatteforvaltningens afgørelser og til indsendelse af anklageskriftet, at dommen skulle gøres delvis betinget. Landsretten stadfæstede herefter byrettens dom med den ændring, at de 6 måneder skulle fuldbyrdes, medens resten af fængselsstraffen blev gjort betinget.

SKM2025.30.ØLR

Straf - ankepåstand om hjemvisning til realitetsbehandling - forældelse - fremsendelse af sigtelse - frifindelse

T var tiltalt for overtrædelse af chokoladeafgiftsloven og tobaksafgiftsloven, ved som konstateret under told- og skatteforvaltningens kontrolbesøg den 7. februar 2019, som direktør og ejer på kontroltidspunktet ikke at have opbevaret relevante følgesedler eller kvitteringer på det forretningssted, hvorfra salget af 2,9 kg. chokolade- og sukkervarer samt 8,988 kg. vandpibetobak fandt sted, samt ikke at have ført forskriftsmæssigt regnskab, hvorfor det ikke var muligt for told- og skatteforvaltningen at konstatere, om der var betalt punktafgifter i henhold til chokolade- og sukkervareafgiftsloven samt tobaksafgiftsloven.

T bestred at have modtaget told- og skatteforvaltningens sigtelsesbrev af 31. juli 2020 og påstod, at der var derfor indtrådt strafferetlig forældelse.

Byretten henviste til, at det fulgte af straffelovens § 94, stk. 5, at forældelsesfristen afbrydes, når den pågældende gøres bekendt med sigtelsen, eller når anklagemyndigheden anmoder om rettergangsskridt, hvorved den pågældende sigtes for overtrædelsen.

Byretten fandt det ikke bevist, at T havde åbnet den af told- og skatteforvaltningen fremsendte sigtelse og var blevet gjort bekendt med den inden den 7. februar 2021, hvor forældelsen indtrådte.

Retten bemærkede, at det forhold, at sigtelsen blev fremsendt til T's e-boks, ikke var tilstrækkeligt til, at T var blevet gjort bekendt med sigtelsen, og at forældelsesfristen i straffelovens § 93, stk. 1, nr.1, afbrydes. Strafansvaret fandtes herefter forældet og T blev frifundet.

Dommen blev med Procesbevillingsnævnets tilladelse af 4. oktober 2023 anket af anklagemyndigheden med påstand om ophævelse af byrettens dom og hjemvisning af sagen til realitetsbehandling. T påstod stadfæstelse, subsidiært hjemvisning.

Landsretten fastslog, at efter retspraksis kunne fremsendelse af en sigtelse med almindeligt brev være tilstrækkeligt til at opfylde kravet i straffelovens § 94, stk. 5, for forældelsens afbrydelse. I overensstemmelse med dansk rets almindelige principper måtte det imidlertid påhvile anklagemyndigheden at godtgøre, at brevet rent faktisk var blevet afsendt og kommet frem. Told- og skatteforvaltningen havde som bevis fremsendt en mail hvoraf fremgik, at sigtelsesbrevet ikke var afsendt elektronisk, og at det derfor måtte lægges til grund, at brevet var afsendt med almindelig post, men der var ingen oplysninger om, hvorvidt brevet må antages at være kommet frem.

Landsretten fandt det herefter ikke bevist, at sigtelsesbrevet var afsendt med almindelig post og kommet frem til T med den virkning, at forældelsesfristen blev afbrudt. Byrettens dom blev herefter stadfæstet.

 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 20/0077146
Ekstraordinær genoptagelse af momstilsvaret
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen ikke har imødekommet virksomhedens anmodning om ekstraordinær fastsættelse af momstilsvaret for perioderne februar, april, maj og juni 2016, jf. skatteforvaltningslovens § 32, stk. 1, nr. 1, idet den dagældende praksis ikke var til ugunst for virksomheden. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 10-12-2024

Journalnr: 24/0042450
Forhøjelse af momstilsvaret
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har forhøjet selskabets momstilsvar. Forhøjelsen skyldes yderligere opgjort salgsmoms, ikke-godkendt fradrag for købsmoms og ikke godkendt tilbagebetaling af energiafgifter. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen delvist.
Afsagt: 05-12-2024

Journalnr: 23/0071085
Forhøjelse af momstilsvaret
Klagen vedrører forhøjelse af momstilsvaret. Landsskatteretten forhøjer tilsvaret yderligere.
Afsagt: 18-12-2024

Journalnr: 23/0099984
Momsfradrag - underleverandør
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har forhøjet selskabets momstilsvar. Forhøjelsen skyldes nægtelse af fradrag for købsmoms af selskabets udgifter til en underleverandør. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 03-12-2024

Journalnr: 24/0065240
Momsfradrag - underleverandør
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har forhøjet selskabets momstilsvar idet Skattestyrelsen ikke har godkendt fradrag for købsmoms for selskabets udgift til én underleverandør. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 18-12-2024

Journalnr: 22/0098001
Selvstændig økonomisk virksomhed
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har forhøjet selskabets momstilsvar idet Skattestyrelsen ikke har anset selskabet for at udøve selvstændig økonomisk virksomhed og derfor har nægtet selskabet fradrag for købsmoms. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 04-12-2024

Journalnr: 23/0085891
Skønsmæssig forhøjelse af momstilsvaret
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af momstilsvaret med fristgennembrud. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen til nul, da Skattestyrelsen ikke har overholdt fristen for at afsende varsel om ændring af afgiftssvaret i henhold til skatteforvaltningslovens § 31, stk. 1.
Afsagt: 04-12-2024

Journalnr: 23/0023419
Tilbagebetaling af grøn ejerafgift - forældelse
Klagen skyldes, at Motorstyrelsen har meddelt afslag på tilbagebetaling af for meget betalt grøn ejerafgift længere tilbage end 3 år fra den 23. marts 2021, da Motorstyrelsen har fundet, at forældelsesfristen var udløbet, jf. forældelseslovens § 3, stk. 1. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 16-12-2024

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 27-01-2025 - 25-02-2025

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 13-02-2025 indstilling i C-615/23 Dyrektor Krajowej Informacji Skarbowej (Services de transport public)
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem - direktiv 2006/112/EF - tjenesteydelser mod vederlag - afgiftsgrundlag - udbetalinger af kompensation til dækning af tab - tilskud, der er direkte forbundet med prisen - tilskudsstøttet tjenesteydelse leveret af tredjemand i almenhedens interesse - retsforhold og direkte forbindelse mellem tjenesteydelse og vederlag - vederlag fra tredjemand

Den 06-03-2025 indstilling i C-796/23 Ceská sít (Associés d’une « société »)
Fiskale bestemmelser

Er Rådets direktiv 2006/112/EF 1 af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, og navnlig direktivets artikel 9, stk. 1, og artikel 193 til hinder for, at pligten til at betale moms i henhold til særlige momsbestemmelser i national lovgivning, der finder anvendelse på »selskaber« (sammenslutninger af personer uden status som juridisk person), for hele selskabet påhviler en såkaldt »udpeget selskabsdeltager«, selv om en anden selskabsdeltager har ageret over for slutkunden i forbindelse med levering af tjenesteydelser [...]

Den 06-03-2025 indstilling i C-121/24 Vaniz
Fiskale bestemmelser

Om bestemmelserne i 44. betragtning til og artikel 205 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, henset til gennemsigtighedsprincippet og princippet om hæftelsens forholdsmæssighed, tillader at der indledes en procedure med henblik på at fastslå, at en person hæfter solidarisk for skyldig moms, og at fastslå omfanget af den solidariske hæftelse, efter at hovedskyldneren er ophørt med at eksistere og indgå i retsforhold [...]

Den 27-03-2025 indstilling i C-744/23 Zlakov
Fiskale bestemmelser

Om begrebet »ydelser« som omhandlet i artikel 2, stk. 1, litra [c)], artikel 24, stk. 1, artikel 26, stk. 1, litra b), og artikel 28 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem skal fortolkes således, at det omfatter følgende [...]

 

Indstillinger
C-782/23 Tauritus

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse - toldunion - forordning (EU) nr. 952/2013 - EU-toldkodeksen - den fælles toldtarif - toldværdi - transaktionsværdi - fastsættelse - varer, som importeres i henhold til en kontrakt, hvori den foreløbige købspris er angivet - manglende kendskab til den endelige pris på tidspunktet for toldangivelsens antagelse

Generaladvokatens indstilling:

1) Artikel 70, stk. 1, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 952/2013 af 9. oktober 2013 om EU-toldkodeksen

skal fortolkes således, at

den finder anvendelse i en situation, hvor der på tidspunktet for antagelsen af toldangivelsen og på grundlag af det salg, der fandt sted umiddelbart inden varernes indførsel i toldområdet, ud over den foreløbige pris er kendskab til de betingelser, der vil være bestemmende for den endelige pris, forudsat at disse betingelser opfylder objektive kriterier, som let kan efterprøves af toldmyndigheden, hvilket det tilkommer den forelæggende ret at bedømme.

2) Artikel 173, stk. 3, i forordning nr. 952/2013

skal fortolkes således, at

den giver klarereren mulighed for efter anmodning at ændre en eller flere oplysninger i toldangivelsen, uden at en sådan ændring udgør en passende mekanisme, når den hensigtsmæssige løsning er at indgive en supplerende angivelse i henhold til artikel 167 i forordning nr. 952/2013.


 

Nyt fra EU

Nyt fra Rådet

Fit for 55: Sådan omsætter EU klimamål til lovgivning

Fit for 55: Hvordan EU planlægger at revidere energibeskatningen

 

Nyt fra Den Europæiske Unions Tidende

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2025/100 af 20. januar 2025 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af bueformede ringmekanismer med løftearm (hebel) med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en udløbsundersøgelse i henhold til artikel 11, stk. 2, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1036

Meddelelse om det forestående udløb af visse antidumpingforanstaltninger

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2025/114 af 23. januar 2025 om indførelse af en endelig udligningstold på importen af elektriske cykler med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en udløbsundersøgelse i henhold til artikel 18 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1037

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2025/120 af 23. januar 2025 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af elektriske cykler med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en udløbsundersøgelse i henhold til artikel 11, stk. 2, i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/1036

 

Nyt fra Komotologi

Written consultation on a draft Commission Implementing Regulation amending Council Regulation (EC) No 1362/2000 as regards the Union tariff quota for bananas originating in Mexico

B1 - 126th meeting of the Customs Code Committee – ‘General Customs Legislation’ section

B1 - 125th meeting of the ‘Customs Code Committee – General Customs Legislation’ section joint with 102nd ECCG

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 120

Henvendelse af 20/1-25 fra Camping Outdoor Danmark om foretræde om at campingforhandlere risikerer at lukke på stribe på grund af ny brændstofafgiftslov

Bilag 122

Henvendelse af 21/1-25 fra Folketingets Ombudsmand om Skattestyrelsens sagsbehandlingstid i sager om tilbagebetalingskrav vedrørende moms af leverancer til investeringsforeninger

Bilag 123

Henvendelse af Lena Michelsen, Morud, vedrørende moms på renovation

Bilag 124

Præsentationen fra den teknisk gennemgang 23/1-25 af den politiske aftale om Implementering af et Grønt Danmark, fra ministeren for grøn trepart

Spørgsmål og svar

Spm. 117

Vil ministeren kommentere Dansk Industris opdaterede katalog med forslag til et enklere skattesystem, ”60+ skridt mod et simplere skattesystem”, DI.dk?  Svar  

Spm. 118

Vil ministeren redegøre for, om et forsyningsselskab lovligt kan opkræve moms for afhentning af dagrenovation? Det ønskes herunder oplyst, om der er forskel på forsyningsselskabets konstruktion i relation til, om det skal eller må opkræve moms for afhentning af dagrenovation, for eksempel om der er tale om et offentligretligt selskab eller ej. Det ønskes desuden oplyst, hvem der i givet fald skal foretage den konkrete vurdering af, om et forsyningsselskab er offentligretligt eller ej.  Svar  

Spm. 181

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 20. januar 2025 fra Camping Outdoor Danmark om foretræde vedrørende ny brændstofafgiftslov, jf. SAU alm. del - bilag 120.  Svar  

§ 20-spørgsmål

Spm. S 546

Om CO2-afgiften på henholdsvis landbruget og fiskeriet.

Spm. S 557

Om CO2-afgift på fiskeri.