![]() |
Kære læser !
Hermed denne uges nyheder fra MomsMail.
God læselyst
Venlig hilsen
Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@skatteforlaget.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586
Artikler og interessante links
Ombudsmanden undersøger sagsbehandlingstid på 9 år hos Skattestyrelsen
Momsfradrag - oversigt 2023
SKM-meddelelse
Pålæg om oplysningspligt efter momslovens § 75, stk. 5 - Udenlandske internetvirksomheder
Udkast til styresignal
Udkast til styresignal - Genoptagelse og ændring af praksis ved udsøgning af annoncemateriale til brug for værdifastsættelse af køretøjer anmeldt til eksport
Udkast til styresignal - Genoptagelse og ændring af praksis i forhold til fristen for at udføre køretøjer, som er anmeldt til eksport
Styresignaler
Lønsumsafgift - ændring af praksis - finansiel virksomhed - opgørelsesmetode - Styresignal - genoptagelse
Styresignal - tilbagebetaling af energiafgifter - præcisering af praksis for idrætshaller, udstillingshaller, forsamlingshuse og medborgerhuse m.v. - skærpelse af praksis for feriehoteller, feriecentre m.v.
Styresignal - Praksisændring - Genoptagelse - Afgiftsfritagelse for alkohol mv. der anvendes til fremstilling af aromaer
Bindende svar
Mineralolieafgift - Gasafgift - Tilbagebetaling - Korntørring
Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen
Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste
1 dom
Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende lovforslag
Nye dokumenter vedrørende almindelig del
Folketingets OmbudsmandOmbudsmanden undersøger sagsbehandlingstid på 9 år hos Skattestyrelsen Skattestyrelsen har indtil videre været 9 år om at behandle en række sager om mulig tilbagebetaling af moms som følge af en EU-dom, der blev afsagt i marts 2014. På den baggrund indleder ombudsmanden nu en undersøgelse af styrelsens sagsbehandlingstid. ”Det er vigtigt, at sager både behandles ordentligt og ikke trækker unødigt ud. Jeg har derfor nu bedt Skattestyrelsen om at oplyse nærmere om baggrunden for den meget lange sagsbehandlingstid og om, hvornår sagerne kan forventes at være afsluttet”, siger Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger. |
KPMG Acor TaxEr du i tvivl om hvilke af dine omkostninger, der er berretiget momsfradrag? |
Skatterådet har på mødet den 24. januar 2023 behandlet Skattestyrelsens indstilling til Skatterådet om pålæg af oplysningspligt i henhold til momslovens § 75, stk. 5, om at indhente oplysninger hos udbydere af betalingstjenester til brug for momskontrollen af udenlandske internetvirksomheder. Skatterådet tiltrådte Skattestyrelsens indstilling i sin helhed og meddelte således tilladelse til, at Skattestyrelsen indhenter oplysninger som angivet.
Motorstyrelsen ændrer praksis for tidspunkt for udsøgning af annoncemateriale ved værdifastsættelse af køretøjer anmeldt til eksport.
Motorankenævnet har ved afgørelser af henholdsvis 8. september 2021 og 6. december 2021 fastslået, at annoncematerialet skal udsøges med udgangspunkt i det tidspunkt, køretøjet er anmeldt til eksport.
Ved værdifastsættelse af brugte køretøjer ud fra annoncepriser for sammenlignelige køretøjer har Motorstyrelsen tidligere taget udgangspunkt i de fremsøgte annoncer på det tidspunkt, hvor køretøjet er udført. Ændringen af praksis kan derfor give anledning til genoptagelse i sager, hvor det ændrede tidspunkt for udsøgning af annoncer kan have betydning for godtgørelsens størrelse.
Østre Landsret har desuden ved dom af 8. juli 2022 (SKM2022.448.ØLR) hjemvist en række sager om eksportgodtgørelse til fornyet behandling i Motorstyrelsen, hvor køretøjerne først er dokumenteret udført, efter selvanmelderen har lukket månedsangivelsen. Hjemvisningen medfører, at Motorstyrelsen skal vurdere, om værdien af køretøjet skal fastsættes på ny som følge af værdiforringelse mellem anmodnings- og udførselstidspunktet.
Landsskatteretten har ved afgørelse af 28. oktober 2022 (SKM2023.39.LSR) fastslået, at der i forbindelse med enkeltanmodninger om eksportgodtgørelse er en frist på 3 måneder, før der skal foretages en ny værdifastsættelse. Det er på den baggrund Motorstyrelsens vurdering, at køretøjer, der udføres 3 måneder eller mere efter anmeldelse til eksport, skal værdifastsættes på udførselstidspunktet.
Dette styresignal fastlægger derfor, at det annoncemateriale, som anvendes til værdifastsættelse af køretøjer anmeldt til eksport, som hovedregel skal udsøges med udgangspunkt i det tidspunkt, køretøjet er anmeldt til eksport. Hvis udførslen sker 3 måneder eller mere efter anmodningstidspunktet, vil værdifastsættelsen dog skulle ske med udgangspunkt i udførselstidspunktet.
Ændringen af praksis kan give anledning til genoptagelse i sager, hvor det kan dokumenteres, at udsøgning af annoncematerialet på anmeldelsestidspunktet fremfor udførselstidspunktet har haft betydning for fastsættelse af afgiftsgodtgørelsen.
Genoptagelse som følge af Østre Landsrets dom er beskrevet særskilt i styresignalet SKM2023.xx.
Styresignalet har virkning fra den [dato].
Motorstyrelsen ændrer praksis i forhold til fristen for at udføre køretøjer, som er anmeldt til eksport.
Fremover er det ikke en betingelse for udbetaling af eksportgodtgørelse, at køretøjet er udført af Danmark inden for en frist på 3 måneder. Det er dog fortsat en betingelse for udbetaling af eksportgodtgørelse, at det er dokumenteret, at køretøjet er udført.
Motorstyrelsen ændrer praksis på grundlag af en dom fra Østre Landsret af 8. juli 2022. Dommen er offentliggjort som SKM2022.448.ØLR.
Østre Landsret har ved dommen fastslået, at retten til at få udbetalt eksportgodtgørelse ikke fortabes, fordi et køretøj anmeldt til eksport via selvanmelderordningen først udføres efter lukning af virksomhedens månedsangivelse, for den måned, hvor køretøjet er anmeldt til eksport.
Det er Motorstyrelsens vurdering, at dommen har betydning i sager, som Motorstyrelsen behandler (enkeltanmodninger om eksportgodtgørelse).
Ændringen af praksis kan give anledning til at genoptage sager, hvor Motorstyrelsen har genopkrævet godtgørelsen, fordi køretøjet ikke er dokumenteret udført, før selvanmelderen har lukket månedsangivelsen.
Ændringen kan også give anledning til at genoptage sager, hvor Motorstyrelsen har givet afslag på eksportgodtgørelse, fordi køretøjet først er dokumenteret udført senere end 3 måneder efter, at køretøjet er anmeldt til eksport via Motorregistret.
For begge typer sager kan der være anledning til at anmode om genoptagelse, hvis der i forbindelse med den oprindelige afgørelse forelå dokumentation for udførsel efter fristen. Der kan også være anledning til at anmode om genoptagelse, hvis anmelder kan fremlægge ny dokumentation for, at et køretøj er udført efterfølgende. Der skal dog fortsat være sammenhæng imellem dokumentation for ejerskab og udførsel.
I dette styresignal fastsættes frister for genoptagelse, reaktionsfrist og krav til den dokumentation, der skal vedlægges en anmodning om genoptagelse. Der henvises til afsnit 5 om mulighederne for genoptagelse.
Styresignalet har virkning fra den [dato]
Landsskatteretten har i SKM2022.414.LSR truffet afgørelse om, at en dansk filial af en svensk bank skulle opgøre lønsumsafgiftsgrundlaget efter lønsumsafgiftslovens § 4, stk. 1 (metode 4). Efter en samlet vurdering af filialens virksomhed efter kriterierne i cirkulære nr. 186 af 29. oktober 1992 om afgift af lønsum m.v., herunder den momspligtige og momsfrie omsætning og størrelsen af filialens ret til fradrag efter momslovens § 38, stk. 1, der i årene 2012 og 2013 udgjorde henholdsvis 61,66 pct. og 66,93 pct., sammenholdt med eksemplet i cirkulærets punkt 8, fandt Landsskatteretten, at filialen ikke var omfattet af lønsumsafgiftslovens § 4, stk. 2, nr. 1 (metode 2), der gælder for finansielle virksomheder. Den omstændighed, at virksomheden over for offentligheden fremtrådte som en finansiel virksomhed, kunne i den foreliggende situation ikke føre til et andet resultat.
Virksomheder med en pro-rata sats på over 50 pct. der har markedsført sig som finansiel virksomhed, og som har afregnet lønsumsafgift efter metode 2, og som efter en konkret vurdering ikke har den finansielle aktivitet som sin hovedaktivitet, kan anmode Skattestyrelsen om genoptagelse.
Hvis genoptagelsen kan imødekommes, skal afgiftsgrundlaget opgøres efter metode 4.
Styresignalet præciserer, at det er en forudsætning for, der kan ydes godtgørelse af afgifter efter el-, olie-, gas- og kulafgiftsloven til idrætshaller, svømmehaller, udstillingshaller og udstillingscentre samt forsamlingshuse og medborgerhuse, der er frivilligt registreret efter momsloven for udlejning af fast ejendom, at de opfylder betingelserne i energiafgiftslovene for, at der kan ydes godtgørelse til momsregistrerede virksomheder.
Endvidere indeholder styresignalet en skærpelse af praksis, hvorefter feriehoteller, feriecentre og lignende ikke kan opnå godtgørelse af afgift efter elafgiftsloven på elektricitet, der er forbrugt i forbindelse med momspligtig udlejning af værelser, lejligheder mv., hvis de opkræver særskilt betaling for elforbruget i forbindelse med udlejningen.
Skattestyrelsen ændrer med baggrund i EU-Domstolens dom i sag C-668/20, Y GmbH, praksis i relation til afgiftsfritagelse for varer, der anvendes til at fremstille aromastoffer til fremstilling af levnedsmidler og ikkealkoholholdige drikkevarer med et alkoholindhold, der ikke overstiger 1,2 pct. vol.
Skatterådet bekræfter, at Spørgers anvendelse af mineralolieprodukter og gas til brug for korntørring er omfattet af mineralolieafgiftslovens § 11 b, stk. 1, og gasafgiftslovens § 10 b, stk. 1, så nedsættelsen af tilbagebetalingen af afgift efter mineralolieafgiftslovens § 11 og gasafgiftslovens § 10 sker med 1,6 pct.
Sagen angik, om klageren, der drev virksomhed med stutteri og væddeløb, var berettiget til fradrag for købsmoms for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2017. Landsskatteretten henviste til, at EU-Domstolen i sag C-432/15 (Baštová) havde fastslået, at en afgiftspligtig hesteejers tilrådighedsstillelse af en hest til arrangøren af et hestevæddeløb med henblik på hestens deltagelse i et væddeløb ikke udgjorde levering af en ydelse mod vederlag i de tilfælde, hvor tilrådighedsstillelsen ikke gav anledning til betaling af et deltagerhonorar eller anden direkte aflønning, og i de tilfælde, hvor det alene var de hesteejere, hvis heste blev placeret godt i løbet, som modtog en præmie. Virksomheden havde alene præmieindtægter, der således ikke udgjorde levering mod vederlag efter momslovens § 4, stk. 1. Landsskatteretten stadfæstede derfor Skattestyrelsens forhøjelse af momstilsvaret.
Landsskatteretten har i SKM2022.414.LSR truffet afgørelse om, at en dansk filial af en svensk bank skulle opgøre lønsumsafgiftsgrundlaget efter lønsumsafgiftslovens § 4, stk. 1 (metode 4). Efter en samlet vurdering af filialens virksomhed efter kriterierne i cirkulære nr. 186 af 29. oktober 1992 om afgift af lønsum m.v., herunder den momspligtige og momsfrie omsætning og størrelsen af filialens ret til fradrag efter momslovens § 38, stk. 1, der i årene 2012 og 2013 udgjorde henholdsvis 61,66 pct. og 66,93 pct., sammenholdt med eksemplet i cirkulærets punkt 8, fandt Landsskatteretten, at filialen ikke var omfattet af lønsumsafgiftslovens § 4, stk. 2, nr. 1 (metode 2), der gælder for finansielle virksomheder. Den omstændighed, at virksomheden over for offentligheden fremtrådte som en finansiel virksomhed, kunne i den foreliggende situation ikke føre til et andet resultat.
Finansielle virksomheder med en fradragsprocent på over 50 pct., som har opgjort lønsumsafgiftsgrundlaget efter metode 2, kan anmode Skattestyrelsen om at foretage en konkret vurdering af, om afgiftsgrundlaget skal opgøres efter metode 2 eller metode 4. Hvis resultatet af vurderingen bliver, at afgiftsgrundlaget skal opgøres efter metode 4, kan der ske genoptagelse af lønsumsafgiftstilsvaret.
Høringssvar:
Styresignalet præciserer, at det er en forudsætning for, der kan ydes godtgørelse af afgifter efter el-, olie-, gas- og kulafgiftsloven til idrætshaller, svømmehaller, udstillingshaller og udstillingscentre samt forsamlingshuse og medborgerhuse, der er frivilligt registreret efter momsloven for udlejning af fast ejendom, at de opfylder betingelserne i energiafgiftslovene for, at der kan ydes godtgørelse til momsregistrerede virksomheder.
Endvidere indeholder styresignalet en skærpelse af praksis, hvorefter feriehoteller, feriecentre og lignende ikke kan opnå godtgørelse af afgift efter elafgiftsloven på elektricitet, der er forbrugt i forbindelse med momspligtig udlejning af værelser, lejligheder mv., hvis de opkræver særskilt betaling for elforbruget i forbindelse med udlejningen.
Høringssvar:
Anmodning om delvis eftergivelse af gæld til det offentlige Gældsstyrelsen havde afslået klagerens anmodning om delvis eftergivelse med henvisning til, at klageren havde undladt at afdrage på sin offentlige gæld, selvom han havde haft mulighed herfor efter gældsinddrivelseslovens § 13, stk. 2, nr. 4. Gældsstyrelsen havde lagt vægt på, at klageren havde nedbragt sin private gæld og dermed begunstiget private kreditorer, idet det samtidig var Gældsstyrelsens opfattelse, at klageren ikke frivilligt havde nedbragt sin offentlige gæld, idet der alene var foretaget afdrag ved modregning og lønindeholdelse. Landsskatteretten ændrede Gældsstyrelsens afgørelse, idet Landsskatteretten lagde vægt på, at bestemmelsens ordlyd ikke skelner mellem offentlig og privat gæld eller frivillige afdrag og afdrag ved tvangsinddrivelse. Landsskatteretten lagde endvidere vægt på, at det ikke var tilstrækkeligt godtgjort, at klageren i øvrigt havde haft en sådan rimelig indtægt, der kunne være anvendt som afdrag på offentlig gæld, som klageren havde brugt til sig selv eller til sine nærmeste. |
Journalnr: 17/0863163
Igangværende virksomhed
Klagen skyldes, at SKAT ikke har imødekommet virksomhedens fradrag for købsmoms, da virksomheden ikke er anset for at være en virksomhed, der drives med det mål at opnå indtægter af en vis varig karakter. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 27-03-2023
Journalnr: 19/0071953
Momsfrie EU-leverancer
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen har forhøjet klagerens momstilsvar, idet Skattestyrelsen ikke har anset den del af selskabets leverancer til 38 virksomheder i Sverige, som disse har betalt kontant i danske kroner, for omfattet af reglerne om momsfritagelse, jf. momslovens § 34, stk. 1, nr. 1. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 31-03-2023
Journalnr: 16/1374834
Udeholdt omsætning mm
Klagen skyldes, at SKAT har forhøjet selskabets momstilsvar, da selskabet ikke har angivet moms af de fakturaer, hvor indbetalingerne er foregået på anpartshaverens private bankkonti. Derudover er pengeoverførsler fra selskabets bankkonto til anpartshaverens private bankkonti bogført som køb i Danmark, hvorfor selskabet har opnået fuld fradragsret herfor. Herudover er hovedparten af anpartshaverens betalinger for selskabet sket i udlandet, hvilket dækker både køb i andre EU-lande samt køb uden for EU. Der er ikke angivet eller betalt erhvervelses- eller importmoms af disse køb i henhold til momslovens §§ 11 og 12. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen med et mindre beløb.
Afsagt: 28-03-2023
Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.
Den 27-04-2023 dom i C-677/21 Fluvius Antwerpen
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - afgiftspligtige transaktioner - artikel 2, stk. 1, litra a) - begrebet »levering af varer mod vederlag« - artikel 9, stk. 1 - økonomisk virksomhed - artikel 14, stk. 1, og artikel 14, stk. 2, litra a) - levering af varer - ulovligt forbrug af elektricitet - princippet om afgiftsneutralitet - fakturering af forbrugeren af en erstatningsydelse, der omfatter prisen på den forbrugte elektricitet - en medlemsstats regionale lovgivning - afgiftspligtig person - sui generis-enhed, der varetager opgaver for kommuner - begrebet »offentligretligt organ« - direktiv 2006/112/EF - artikel 13, stk. 1, tredje afsnit, og bilag I - principiel afgiftspålæggelse af distribution af elektricitet - begrebet »virksomhed af ubetydelig karakter«
Tidligere dokument: C-677/21 Fluvius Antwerpen - IndstillingDen 27-04-2023 dom i C-107/22 X og Inspecteur van de Belastingdienst Douane
Toldunion
Præjudiciel forelæggelse - fælles toldtarif - tarifering af varer - kombineret nomenklatur - fortolkning - almindelige bestemmelser - almindelig bestemmelse 2 a) - vare, der foreligger i adskilt eller ikke samlet stand - dele, som efter samlingen heraf er beregnet til at udgøre satellitmodtagelsesapparater - tarifering som komplet modtagelsesapparat
Den 04-05-2023 dom i C-97/21 MV - 98
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 273 - manglende udstedelse af et afgiftsmæssigt kassebilag - Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder - artikel 50 - princippet ne bis in idem - kumulation af administrative sanktioner af strafferetlig karakter for det samme forhold - artikel 49, stk. 3 - straffes forholdsmæssighed - artikel 47 - adgang til effektive retsmidler - rækkevidden af domstolsprøvelsen af den foreløbige fuldbyrdelse af en sanktion
Den 04-05-2023 dom i C-516/21 Finanzamt X (Outillages og machines fixés à demeure)
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 135, stk. 2, første afsnit, litra c) - undtagelser til fritagelsen fastsat i artikel 135, stk. 1, litra l) - leje af udstyr og maskiner, der installeres på brugsstedet, i forbindelse med forpagtning af en landejendom
Tidligere dokument: C-516/21 Finanzamt X (Outillages og machines fixés à demeure) - IndstillingDen 04-05-2023 dom i C-127/22 Balgarska telekomunikatsionna kompania
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 185 - regulering af fradrag for indgående moms - varer, der er blevet frasorteret - efterfølgende salg som affald - ødelæggelse eller bortskaffelse, som er behørigt påvist eller godtgjort
Den 11-05-2023 dom i C-620/21 MOMTRADE RUSE
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 132, stk. 1, litra g) - fritagelse af tjenesteydelser med nær tilknytning til social bistand og social sikring, som præsteres af organer, der er anerkendt af den pågældende medlemsstat som foretagender af almennyttig karakter - tjenesteydelser, der leveres til en ikke-afgiftspligtig person i en anden medlemsstat end den, hvor tjenesteyderen er etableret - vurdering af ydelsernes art og betingelsen om, at der er tale om et organ, der er anerkendt som foretagende af almennyttig karakter - fastlæggelse af den relevante nationale ret - begrebet »den pågældende medlemsstat«
Tidligere dokument: C-620/21 MOMTRADE RUSE - IndstillingDen 17-05-2023 dom i C-105/22 Fri udveksling af tjenesteydelser Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w Warszawie (Taxation des véhicules d’occasion exportés)
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - frie varebevægelser - fiskale bestemmelser - artikel 110 TEUF - punktafgifter - eksport af et køretøj, der er indregistreret i en medlemsstat, til et land i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) - afslag på at godtgøre den punktafgift, der er erlagt for dette køretøj, op til et beløb, som er proportionalt med varigheden af køretøjets anvendelse på indregistreringsmedlemsstatens område - princippet om én enkelt punktafgiftsopkrævning og proportionalitetsprincippet
Den 17-05-2023 dom i C-365/22 État belge (TVA – Véhicules vendus pour pièces)
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - fortjenstmargenordningen - artikel 311 - begrebet »brugte genstande« - udrangerede køretøjer solgt som reservedele
Den 17-05-2023 dom i C-418/22 Cezam
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - direktiv 2006/112/EF - merværdiafgift (moms) - pligt til angivelse og til betaling af momsen - artikel 273 - sanktioner fastsat for det tilfælde, at den afgiftspligtige person ikke opfylder sine forpligtelser - proportionalitetsprincippet og princippet om momsens neutralitet - ret til fradrag af moms - sanktionernes forenelighed med EU-retten
Sagen omhandler:
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 14, 15 og 24 - ladestandere for elektriske køretøjer - tilvejebringelse af udstyr til opladning af elektriske køretøjer, levering af den nødvendige elektricitet samt teknisk bistand og IT-tjenester - kvalificering som »levering af varer« eller »levering af ydelser«
Domstolens dom:
Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, som ændret ved Rådets direktiv 2009/162/EU af 22. december 2009,
skal fortolkes således, at
der er tale om en »levering af varer« som omhandlet i artikel 14, stk. 1, i direktiv 2006/112, som ændret, for så vidt angår en enkelt sammensat ydelse, der består af:
- tilvejebringelsen af genopladningsudstyr til elektriske køretøjer (herunder integration af opladeren med køretøjets styresystem)
- sikring af elektricitetsstrømmen, hvis parametre er behørigt tilpasset dette elektriske køretøjs batterier
- den nødvendige tekniske support til dette køretøjs bruger og
- tilrådighedsstillelsen af softwareapplikationer, hvorigennem den pågældende bruger vil kunne reservere et givent stik, se historikken over gennemførte transaktioner samt købe kreditter til en e-tegnebog, ved hjælp af hvilken den pågældende vil være i stand til at foretage betalinger for opladninger.
CM 2465 2023 REV 1 - NOTICE OF MEETING AND PROVISIONAL AGENDA. Working Party on Customs Union
Bilag 4 |
Spm. 1 | Spm.,om i hvor mange tilfælde tredjepartsindberetninger ikke har efterlevet reglerne |
Spm. 2 | Spm., om i hvilket omfang virksomheder med store nettoomsætninger ikke har efterlevet reglerne |
Spm. 3 |
Spm. 4 |
Spm. 5 |
Spm. 6 |
Spm. 7 |
Spm. 8 |
Bilag 3 |
Bilag 4 |
Bilag 5 | Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget |
Spm. 2 |
Spm. 3 |
Spm. 4 | MFU spm. om regeringens forventninger til antallet af nulemissionslastbiler |
Spm. 5 |
Spm. 6 |
Spm. 7 |
Spm. 8 | MFU spm. om, hvornår CO2-emissionklassen forventes at blive tilgængelig i Motorregisteret |
Spm. 9 |
Spm. 10 | MFU spm. om, hvordan den CO2-differentierede kilometerafgift koordineres |
Spm. 11 |
Spm. 12 |
Spm. 13 |
Spm. 14 | MFU spm. om, hvordan lastbilerne indplaceres i de forskellige emissionsklasser |
Spm. 15 |
Spm. 16 | MFU spm. om at bevare den nuværende periodebaserede vejbenyttelsesafgift |
Spm. 17 |
Spm. 18 |
Spm. 19 |
Spm. 20 |
Spm. 21 |
Spm. 22 |
Spm. 23 |
Spm. 24 | Spm. om talepapir fra samrådet den 20. april 2023 om lovforslaget, til skatteministeren |
Spm. 25 |
Spm. 26 |
Spm. 27 |
Spm. 28 |
Spm. 29 |
Bilag 2 | Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget |
Bilag 116 | Publikation fra Skattestyrelsen, marts 2023: Kontrol af digitale arbejdsplatforme |
Bilag 120 | Publikation fra Skattestyrelsen, april 2023: Momskontrol af udenlandske netbutikker |
Bilag 121 |
Spm. 216 |
Spm. 217 |
Spm. 218 |
Spm. 219 |
Spm. J |