![]() |
Kære læser !
Hermed denne uges nyheder fra MomsMail.
God læselyst
Venlig hilsen
Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@skatteforlaget.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586
Artikler og interessante links
Momsmæssig fællesregistrering - hvad betyder det for mig og min virksomhed?
Sammenhænge mellem oplysningsskema og transfer pricing compliance
Har jeres ejerforening m.fl. momspligtige virksomheder blandt medlemmerne!
Udkast til styresignal
Udkast til styresignal - tilbagebetaling af energiafgifter - præcisering af praksis for idrætshaller, udstillingshaller, forsamlingshuse og medborgerhuse m.v. - skærpelse af praksis for feriehoteller, feriecentre m.v.
Præcisering af praksis vedrørende afrunding af afgiftsbeløb efter tinglysningsafgiftslovens § 2 - udkast til styresignal
Udkast til styresignal - Praksisændring - Genoptagelse - Afgiftsfritagelse for alkohol mv. der anvendes til fremstilling af aromaer
Bindende svar
Moms, valuta, AM-bidrag ved spekulation
Momsfritagelse - selvstændige grupper - fagforbund - administrativ bistand
Moms - forudbetaling - periodisering og fritagelse ved udførsel
Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen
Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste
2 domme
Nyt fra Folketinget
Nye lovforslag
Nye dokumenter vedrørende lovforslag
Nye dokumenter vedrørende almindelig del
BDOMomsmæssig fællesregistrering - hvad betyder det for mig og min virksomhed? Fælleregistrerede virksomheder betragtes i momsmæssig henseende som én virksomhed. Det betyder, at flere – ofte koncernbundne – momspligtige virksomheder lader sig registre under ét, således at kun en af virksomhederne afregner moms for alle de af fællesregistreringen omfattede selskaber. |
EYSammenhænge mellem oplysningsskema og transfer pricing compliance Der er en direkte sammenhæng mellem oplysningsskemaet og transfer pricing-dokumentationen. Det er derfor vigtigt, at de indsendte oplysninger stemmer overens. |
RevisionsinstituttetHar jeres ejerforening m.fl. momspligtige virksomheder blandt medlemmerne! Har jeres ejerforening momspligtige virksomheder blandt foreningens medlemmer, så er der stor sandsynlighed for, at momsen håndteres forkert! |
Styresignalet præciserer, at det er en forudsætning for, der kan ydes godtgørelse af afgifter efter el-, olie-, gas- og kulafgiftsloven til idrætshaller, svømmehaller, udstillingshaller og udstillingscentre samt forsamlingshuse og medborgerhuse, der er frivilligt registreret efter momsloven for udlejning af fast ejendom, at de opfylder betingelserne i energiafgiftslovene for, at der kan ydes godtgørelse til momsregistrerede virksomheder.
Endvidere indeholder styresignalet en skærpelse af praksis, hvorefter feriehoteller, feriecentre og lignende ikke kan opnå godtgørelse af afgift efter elafgiftsloven på elektricitet, der er forbrugt i forbindelse med momspligtig udlejning af værelser, lejligheder mv., hvis de opkræver særskilt betaling for elforbruget i forbindelse med udlejningen.
Skattestyrelsen præciserer praksis, for oprunding af ørebeløb efter tinglysningsafgiftsloven, da Den juridiske vejledning fejlagtigt har angivet, at der ikke skal ske oprunding af ørebeløb.
Skattestyrelsen ændrer med baggrund i EU-Domstolens dom i sag C-668/20, Y GmbH, praksis i relation til afgiftsfritagelse for varer, der anvendes til at fremstille aromastoffer til fremstilling af levnedsmidler og ikkealkoholholdige drikkevarer med et alkoholindhold, der ikke overstiger 1,2 pct. vol.
Spørger ønskede at sælge "CSGO Empire coins". "CSGO Empire coins" var en coin, der kunne bruges til enten at indgå væddemål med såsom roulette og "match betting" på hjemmesiden www.CSGOempire.com eller til at købe Counter Strike skins med.
Spørger ønskede oplyst, om salg af "CSGO Empire coins" ville være momsfritaget som valuta i henhold til momslovens § 13, stk. 1, nr. 11, litra d. Spørger ønskede endvidere oplyst, om gevinster ved handel med "CSGO Empire coins" ville være skattepligtige, men at der ikke skulle betales arbejdsmarkedsbidrag af sådanne gevinster.
Skatterådet kunne ikke bekræfte, at "CSGO Empire coins" var momsfritaget efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 11, litra d, idet "CSGO Empire coins" ikke alene forfulgte det formål at blive anvendt som betalingsmiddel, da "CSGO Empire coins" ligeledes kunne anvendes som en adgangsgivende virtuel "polet" til at indgå væddemål med på hjemmesiden www.CSGOempire.com. "CSGO Empire coins" var derfor ikke omfattet af momsfritagelsen om valuta.
Skatterådet kunne bekræfte, at gevinst ved personers handel med "CSGO Empire coins" i spekulationsøjemed er skattepligtige, men at der ikke skal betales arbejdsmarkedsbidrag af gevinster ved handel med "CSGO Empire coins".
Skatterådet bekræftede, at et fagforbund og seks lokalafdelinger i medfør af momslovens 13, stk. 1, nr. 19, kunne etablere en selvstændig gruppe, der kunne levere momsfritagne ydelser til gruppemedlemmerne i form af administrativ bistand, herunder lønbogholderi og bogføring mv.
Den selvstændige gruppes aktiviteter ville være en videreførelse af de aktiviteter, der hidtil var blevet varetaget af fagforbundet for lokalafdelingerne eller af afdelingerne selv.
Det havde ikke betydning for momsfritagelsen efter momslovens § 13, stk. 1, nr. 19, at et eller flere gruppemedlemmer kunne være omfattet af momslovens regler om omvendt betalingspligt.
Skatterådet bekræftede endvidere, at et eller flere gruppemedlemmer, der ud over deres momsfrie faglige foreningsaktiviteter omfattet af momslovens § 13, stk. 1, nr. 4, også kunne have momspligtige aktiviteter ved salg af faglitteratur til individuelle medlemmer af forbundet, og fortsat deltage i den selvstændige gruppe.
Det bemærkedes imidlertid, at hvis ydelser fra den selvstændige gruppe til medlemmerne helt eller delvist blev anvendt til brug for momspligtige aktiviteter hos medlemmerne, så opfyldte ydelserne fra den selvstændige gruppe ikke betingelserne for momsfritagelse i medfør af momslovens § 13, stk. 1, nr. 19. I dette tilfælde ville ydelserne fra den selvstændige gruppe være fuldt momspligtige for pågældende gruppemedlemmer, jf. momslovens § 4.
Spørger opnår delbetalinger på det tidspunkt, hvor visse nærmere angivne varer, som spørger har solgt til slutkunden, ankommer til en given plads i Danmark. Varerne vil blive forsendt til et nærmere angivet sted uden for EU, når det er teknisk muligt. Uforudsete omstændigheder har gjort, at det ikke er muligt for slutkunden at modtage varerne på det oprindeligt aftalte tidspunkt. Det har derfor været nødvendigt at opbevare varerne på den angivne plads i Danmark. Ligesom det har været nødvendigt at fremskynde tidspunktet for spørgers modtagelse af de omhandlede delbetalinger til tidspunktet for varernes ankomst til den angivne plads i Danmark i stedet for tidspunktet for ankomsten til det aftalte leveringssted uden for EU. Det er et kontraktvilkår, at ejendomsretten til varerne overgår til slutkunden ved spørgers modtagelse af delbetalingerne. Men efter det aftalte er leveringsbetingelserne Delivered at Place. Risikoen for varernes hændelige undergang overgår derfor først til slutkunden ved ankomsten til det aftalte leveringssted.
Skatterådet kunne ikke bekræfte, at modtagelsen af delbetalingerne er omfattet af momsfritagelsen for eksport på tidspunktet for modtagelsen. På baggrund af en samlet, konkret vurdering fandt Skatterådet, at køber på dette tidspunkt endnu ikke momsmæssigt har opnået retten til som ejer at råde over varerne. Dermed er en af betingelserne for at anvende momsfritagelsen for eksport ikke opfyldt. De to øvrige betingelser efter EU-Domstolens praksis for fritagelse er i øvrigt heller ikke opfyldt. Idet forsendelsen ud af EU ikke er påbegyndt, og varerne ikke fysisk har forladt EU. Skatterådet var derimod enig med spørger i, at spørger ikke skal opkræve moms ved modtagelsen af delbetalingerne. Idet momspligten endnu ikke er indtrådt, jf. SKM2015.258.SR.
Straf - skattesvig af særlig grov karakter - moms - sandsynlighedsforsæt - erstatningspåstand T var tiltalt for overtrædelse af momsloven ved for perioden 01.01.2013-31.12.2013 med forsæt til at unddrage statskassen afgift, som direktør og eneansvarlig i et anpartsselskab, at have fortiet oplysninger til brug for afgiftskontrollen. T var endvidere tiltalt for skattesvig af særlig grov karakter ved for indkomståret 2009 med forsæt til at unddrage det offentlige skat at have afgivet vildledende oplysninger til brug for afgørelse af skatteansættelsen eller skatteberegningen, idet T undlod at oplyse skattemyndigheden om udlodning fra selskabet. T var tillige tiltalt for skattesvig af særlig grov karakter ved for indkomstårene 2011-13 med forsæt til at unddrage det offentlige skat at have undladt inden for 4 uger efter udløbet af selvangivelsesfristen at meddele skattemyndigheden, at skatteansættelsen var for lav, idet udlodning fra hendes selskab ikke var medtaget på skatteansættelsen. T havde herved unddraget for 74.041,22 kr. i moms og 594.004,44 kr. i skat i alt. T forklarede at hun drev virksomheden først som personligt ejet, siden gennem selskabet, hvor hun var direktør og ejer af anparterne. Hun stod for driften af selskabet, men hun har ikke haft indsigt i selskabets regnskaber. Hun havde en bankkonto med tilknyttet kort, som hun anvendte både til privat og selskabets udgifter. Hun samlede bilagene og afleverede dem til bogholder. Regnskaberne blev udarbejdet af revisor. Hun skrev blot under, men forstod ikke indholdet. Hun formodede revisor også stod for hendes private selvangivelse, men det havde hun ingen indsigt i. Hun havde ingen anden indtægt. Byretten frifandt T for overtrædelse af momsloven ved fortielse af oplysninger til brug for afgiftskontrollen, idet anklageskriftet ikke opfyldte kravene i retsplejelovens § 834. Forsvareren havde derfor ikke haft reel mulighed for at tilrettelægge sit forsvar forsvarligt, idet det ikke fremgik af anklageskriftet, på hvilke tidspunkter T skulle have indgivet oplysningerne og herunder, om der var tale om kvartals- eller halvsårsindberetninger. Forhold begået før den 6. december 2013 var forældet. Byretten fandt T skyldig i forsætlig skattesvig i begge forhold. Retten fandt det bevist, at T har haft en sammenblanding af sin egen og selskabets økonomi, idet der kun var én bankkonto, og at T trods egen insolvens trak store beløb ud af selskabet, uden at dette var løn. T fandtes at have haft sandsynlighedsforsæt til skatteunddragelserne på baggrund af de i sagen foreliggende oplysninger og hendes forklaring til sagen. Unddragelsernes størrelse fandtes dokumenterede. Retten fandt desuden, at der var tale om en samlet periode 2009 og 2011-2013, hvorfor det unddragne beløb oversteg 500.000 kr., og at forholdene derfor var omfattet af straffelovens § 289 og således ikke forældede. Retten lagde herved vægt på vidneforklaring fra told- og skatteforvaltningen om, at baggrunden for, at der ikke var rejst tiltale for unddragelse i 2010 skyldtes en regnefejl hos told- og skatteforvaltningen sammenholdt med sagens øvrige oplysninger. T idømtes 3 måneders fængsel betinget med vilkår om, at hun ikke begår strafbart forhold i prøvetiden og undergiver sig tilsyn af Kriminalforsorgen samt en tillægsbøde på 594.000 kr. Retten lagde ved strafudmålingen vægt på størrelsen af de unddragne beløb og i formildende retning den tid, der var gået, siden forholdene blev begået. Af helbredsmæssige årsager fik T ikke vilkår om samfundstjeneste. T frifandtes for erstatningspåstanden, idet hun blev frifundet for overtrædelse af momsloven. T ankede dommen. Anklagemyndigheden kontraankede og nedlagde påstand om domfældelse i overensstemmelse med den i byretten rejste tiltale, dog at der i forhold 1 alene sker domfældelse for første halvår af 2013. Landsretten stadfæstede byretsdommen, idet tillægsbøden dog fastsattes efter straffelovens § 289, stk. 3, jf. § 50, stk. 2. Vedrørende frifindelse for overtrædelse af momsloven lagde landsretten vægt på, at forholdet var forældet, idet der gælder en 5 års forældelsesfrist. Landsretten henviste til, at SKAT ved brev af 5. september 2017 til politiet havde anmodet anklagemyndigheden om samlet at rejse tiltale i alle tre forhold omfattet af anklageskriftet, og på denne baggrund, og da det under sagen ikke var dokumenteret, at politiet skulle have sigtet tiltalte, eller at anklagemyndigheden inden anklageskriftet, som var modtaget af byretten den 13. december 2018, skulle have anmodet om rettergangsskridt, hvorved tiltalte blev sigtet, fandt landsretten, at forholdet under disse omstændigheder var forældet. Landsretten tiltrådte med denne begrundelse, at tiltalte var frifundet for tiltalen. Af landsrettens dom fremgår det, at anklageskriftet ansås for at opfylde betingelserne i retsplejelovens § 834, stk. 2, nr. 4. Landsretten lægger vægt på, at anklageskriftet indeholder en kort beskrivelse af de forhold, der er rejst tiltale for, med angivelse af tid, sted, genstand og udførelsesmåde samt oplysninger om, hvilke indkomstår tiltalen vedrører, hvilke beløb opgjort på de enkelte indkomstår som indkomsten var fastsat for lavt med, og hvilke beløb opgjort på de enkelte indkomstår som blev unddraget det offentlige. |
Journalnr: 22/0028142
Diverse momsfradrag
Klagen skyldes, at Skattestyrelsen ikke har godkendt fradrag for købsmoms for en række udgifter der ikke anses for at vedrøre virksomheden. Landsskatteretten godkender fradrag for momsen af en mindre del af de omhandlede udgifter.
Afsagt: 09-02-2023
Journalnr: 16/0020906
Skønsmæssig forhøjelse af momstilsvar
Klagen vedrører skønsmæssig forhøjelse af momstilsvaret. Landsskatteretten forhøjer tilsvaret yderligere.
Afsagt: 08-02-2023
Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.
Den 09-03-2023 dom i C-571/21 RWE Power
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - beskatning af energiprodukter og elektricitet - direktiv 2003/96/EF - artikel 14, stk. 1, litra a) - artikel 21, stk. 3, andet og tredje punktum - elektricitet, der anvendes til produktion af elektricitet og til at opretholde muligheden for produktion af elektricitet - fritagelse - rækkevidde - minedrift i åbent brud - elektricitet, der anvendes til brændstoftanke og transportmidler
Den 09-03-2023 dom i C-42/22 Generali Seguros
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - momsfritagelse - artikel 135, stk. 1, litra a) - fritagelse for forsikrings- og genforsikringstransaktioner - artikel 136, litra a) - fritagelse for levering af varer, der udelukkende anvendes i forbindelse med afgiftsfritaget virksomhed - begrebet »forsikringstransaktioner« - videresalg af vrag af forulykkede motorkøretøjer købt hos forsikringstagere - princip om afgiftsneutralitetPræjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - momsfritagelse - artikel 135, stk. 1, litra a) - fritagelse for forsikrings- og genforsikringstransaktioner - artikel 136, litra a) - fritagelse for levering af varer, der udelukkende anvendes i forbindelse med afgiftsfritaget virksomhed - begrebet »forsikringstransaktioner« - videresalg af vrag af forulykkede motorkøretøjer købt hos forsikringstagere - princip om afgiftsneutralitet
Den 09-03-2023 dom i C-239/22 État belge og Promo 54
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 12, stk. 1 og 2 - levering af en bygning eller en del af en bygning med tilhørende jord inden første indflytning - manglende bestemmelser i national ret, der fastlægger de nærmere betingelser for anvendelsen kriteriet om første indflytning - artikel 135, stk. 1, litra j) - fritagelser - levering, efter ombygning, af en bygning, der har været genstand for en første indflytning inden ombygningen - national administrativ praksis, der sidestiller bygninger, der har undergået betydelige ombygninger, med nye bygninger
Den 09-03-2023 dom i C-358/22 Bolloré logistics
Toldunion
Præjudiciel forelæggelse - toldunion - forordning (EØF) nr. 2913/92 - EF-toldkodeksen - artikel 195 - artikel 217, stk. 1 - artikel 221, stk. 1 - fælles toldtarif - forpligtelser for kautionisten for en toldskyldner - fremgangsmåde for underretning om toldskylden - afgifter, der svarer til denne skyld, og som ikke forskriftsmæssigt er blevet meddelt toldskyldneren - toldskyldens forfald til betaling hos den solidarisk hæftende kautionist
Den 09-03-2023 dom i C-725/21 SOMEO
Toldunion
Præjudiciel forelæggelse - toldunion - fælles toldtarif - tarifering - kombineret nomenklatur - underposition 9401 90 80 - dele til sæder til motorkøretøjer - net til fremstilling af lommer placeret på sædebagsider - beskyttelse til sæders inderside
Den 23-03-2023 indstilling i C-180/22 Mensing II
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift - direktiv 2006/112/EF - artikel 311 ff. - særordninger for kunstgenstande - fortjenstmargenordningen - afgiftspligtige videreforhandlere - levering af kunstgenstande foretaget af kunstneren eller dennes retssuccessorer - afgiftsgrundlaget - afgift, der er betalt for erhvervelser inden for Fællesskabet
Den 23-03-2023 dom i C-412/21 Dual Prod
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - punktafgifter - direktiv 2008/118/EF - artikel 16, stk. 1 - bevilling til at virke som afgiftsoplag af punktafgiftspligtige varer - på hinanden følgende suspensionsforanstaltninger - strafferetlig karakter - artikel 48 og 50 i Den Europæiske Unions charter om grundlæggende rettigheder princippet om uskyldsformodning - princippet ne bis in idem - proportionalitet
Den 30-03-2023 dom i C-612/21 Gmina O.
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 2, stk. 1, litra a) og c) - levering af varer og levering af ydelser, som foretages mod vederlag - artikel 9, stk. 1 - begreberne »afgiftspligtig person« og »økonomisk virksomhed« - kommune, som organiserer udviklingen af vedvarende energi på sit område til fordel for sine indbyggere, der ejer fast ejendom, og som har udtrykt ønske om at blive udstyret med systemer for vedvarende energi - indbyggernes andel, der udgør 25% af de støtteberettigede omkostninger uden at kunne overstige det maksimale beløb, som kommunen og den berørte ejer har aftalt - tilbagebetaling til kommunen gennem støtte fra den kompetente region på 75% af de støtteberettigede omkostninger - artikel 13, stk. 1 - fritagelse for afgiftspligt for kommunerne i forbindelse med virksomhed eller transaktioner, der udøves eller foretages i deres egenskab af offentlig myndighed
Tidligere dokument: C-612/21 Gmina O. - IndstillingDen 30-03-2023 dom i C-616/21 Gmina L.
Fiskale bestemmelser
Præjudiciel forelæggelse - skatter og afgifter - merværdiafgift (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 2, stk. 1, litra c) - levering af ydelser, som foretages mod vederlag - artikel 9, stk. 1 - begreberne »afgiftspligtig person« og »økonomisk virksomhed« - kommune, som organiserer gratis fjernelse af asbest til fordel for sine indbyggere, der ejer fast ejendom, og som har udtrykt ønske herom - tilbagebetaling til kommunen gennem støtte fra den kompetente region på mellem 40% og 100% af omkostningerne - artikel 13, stk. 1 - fritagelse for afgiftspligt for kommunerne i forbindelse med virksomhed eller transaktioner, der udøves eller foretages i deres egenskab af offentlig myndighed
Tidligere dokument: C-616/21 Gmina L. - Indstilling
Sagen omhandler:
Præjudiciel forelæggelse - artikel 291, stk. 2, TEUF - Rådet for Den Europæiske Unions gennemførelsesbeføjelse - direktiv 2006/112/EF - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - artikel 28 og 397 - afgiftspligtig person, som handler i eget navn, men for tredjemands regning, der optræder som formidler i forbindelse med en ydelse - gennemførelsesforordning (EU) nr. 282/2011 - artikel 9a - elektronisk leverede ydelser leveret via et telenet, en grænseflade eller en portal - formodninger vedrørende identifikation af ydelsesleverandøren - den afgiftspligtige persons mulighed for at afkræfte disse formodninger - gyldighed«
Domstolens dom:
C-664/21 NEC PLUS ULTRA COSMETICSGennemgangen af det præjudicielle spørgsmål har intet frembragt, der kan rejse tvivl om gyldigheden af artikel 9a, stk. 1, i Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 282/2011 af 15. marts 2011 om foranstaltninger til gennemførelse af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem, som ændret ved Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 1042/2013 af 7. oktober 2013, i forhold til artikel 28 og 397 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, som ændret ved Rådets direktiv (EU) 2017/2455 af 5. december 2017, samt artikel 291, stk. 2, TEUF.
Sagen omhandler:
Præjudiciel forelæggelse - det fælles merværdiafgiftssystem (moms) - direktiv 2006/112/EF - artikel 138, stk. 1 - fritagelse i forbindelse med transaktioner inden for Fællesskabet - levering af varer - princippet om afgiftsneutralitet, effektivitetsprincippet og proportionalitetsprincippet - opfyldelse af materielle krav - frist for fremlæggelse af beviser
Domstolens dom:
T-324/21 Harley-Davidson Europe og Neovia Logistics Services International mod KommissionenArtikel 131 og artikel 138, stk. 1, i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, sammenholdt med princippet om afgiftsneutralitet, effektivitetsprincippet og proportionalitetsprincippet,
skal fortolkes således, at
de ikke er til hinder for en national lovgivning, der forbyder fremlæggelse og indhentelse af nye beviser til godtgørelse af, at de i dette direktivs artikel 138, stk. 1, fastsatte materielle betingelser er opfyldt, under den administrative procedure, der fører til vedtagelsen af afgiftsafgørelsen, navnlig efter at der er foretaget afgiftskontrolforanstaltninger, men før afgiftsafgørelsen vedtages, for så vidt som ækvivalensprincippet og effektivitetsprincippet er overholdt.
Sagen omhandler:
Toldunion - forordning (EU) nr. 952/2013 - fastsættelse af ikkepræferenceoprindelsen for visse motorcykler fremstillet af Harley-Davidson - Kommissionens gennemførelsesafgørelse, hvorved der anmodes om tilbagekaldelse af afgørelser vedrørende bindende oprindelsesoplysninger vedtaget af nationale toldmyndigheder - begrebet »bearbejdning eller forarbejdning, som ikke er økonomisk berettiget« - ret til at blive hørt
Domstolens dom:
Idet den anfægtede afgørelse indeholdt en korrekt fortolkning og anvendelse af den delegerede forordnings artikel 33, kunne Kommissionen ikke i denne afgørelse fortolke og anvende den delegerede forordnings artikel 33 på en anden måde, selv hvis det antoges, at sagsøgerne havde haft mulighed for at fremsætte bemærkninger i forbindelse med den procedure, der havde ført til vedtagelsen af denne afgørelse. Under alle omstændigheder fremlagde sagsøgerne - skønt bevisbyrden påhvilede dem - ikke konkrete oplysninger for Retten, der kunne godtgøre, at den pågældende flytning primært var begrundet i hensyn, som ikke havde noget at gøre med indførelsen af tillægstolden.
Import Control System 2 (ICS2) Release 2: Go-live
Bilag 4 |
Spm. 1 |
Bilag 4 |
Spm. 1 |
Bilag 4 |
Spm. 1 |
Bilag 4 |
Bilag 5 |
Spm. 1 |
Bilag 1 |
Bilag 63 |
Bilag 64 | Publikation fra Toldstyrelsen, februar 2023: Tilbageholdte kontanter i 2022 |
Bilag 69 |
Spm. 69 |
Spm. 110 |
Spm. 125 |
Spm. 126 |
Spm. 127 |
Spm. 128 |
Spm. 129 |
Spm. 130 |
Spm. 132 |
Spm. 133 |
Spm. 134 |
Spm. S 306 |
Spm. S 308 | Om en kilometerafgift på 3, 5 mia. kr. vil en negativ påvirkning af erhvervslivet. |
Spm. S 309 | Om et Danmark i balance og en kilometerafgift for lastbiler. |
Spm. S 310 | Om at kilometerafgiften for lastbiler gør det dyrere for forbrugerne. |