MomsMail 2016, uge 46

Kære læser !

Jeg ved næsten ikke hvilken af ugens nyheder jeg skal fremhæve her i indledningen til MomsMail - så jeg vil lade være. Der er masser af nyt, så det er bare at sætte sig med en kop kaffe eller lignende og lukke verden ude en halv times tid eller mere.

Som et PS. kan jeg fortælle, at jeg nu har lagt version 2 af "MomsMails oversætter" ud - tag et kig.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Momspligtiges indberetninger til EU-salgslisten
Undgå overraskelser ved import
Velkommen til REX og farvel til papir-oprindelsesbeviser
Customs Valuation and Transfer Pricing: ICC proposals
2016-42. Afgørelse om aktindsigt i lovgivningssag skal træffes af det ministerium, som sagen hører under
Udnyttelse af industriel overskudsvarme i fjernvarmenettet
Nye retningslinjer i SKAT til sagsbehandlere på kontrol – er muligheden for at føle sig frem på vej i graven?

Styresignaler
Lejlighedsvis biludlejning og samkørsel mv.
Liste over anerkendte flyselskaber

Bindende svar
Elafgift - godtgørelse - datacenter - forbrug
OPP-projekt - vandkulturhus
Moms - undtagelsesvis kørsel mellem arbejde og bopæl

Afgørelser
Spørgsmål vedrørende tinglysningsafgift.
Spørgsmål vedrørende betaling af fuld afgift ved afløsning af skadesløsbrev.
Spørgsmål om tilladelse til måling af elforbrug i vandvarmere med tilbagevirkende kraft.
Spørgsmål vedrørende tilbagebetaling af mineralolieafgift på baggrund af anden opgørelsesmetode.
Bindende svar vedrørende momspligt af ejendomssalg.
Spørgsmål vedrørende tilbagebetaling af elafgift

Domme
Fremmedarbejde - fradrag - bevisbyrde

Nyt fra EU-Domstolen
1 ny sag

Nyt fra EU

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.

Lovstof
Nyt fra Lovtidende

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende lovforslag
Nye dokumenter vedrørende almindelig del

 

Artikler og interessante links

BDO

Momspligtiges indberetninger til EU-salgslisten

Det volder stadig problemer i mange virksomheder at få indberettet deres salg til virksomheder i andre EU-lande til den særlige EU-salgsliste, og det er ikke uden risici. Problemet synes størst i virksomheder, der sælger ydelser.

Deloitte

Undgå overraskelser ved import

Med en bindende tariferingsoplysning (BTO) ved du præcist, hvilken varekode din virksomhed skal benytte ved import. Dermed undgås, at SKAT er uenig i valget, hvilket kan blive en dyr overraskelse. Har virksomheden allerede en gyldig BTO, skal I være opmærksomme på nye regler i EU’s toldlovgivning.

Deloitte

Velkommen til REX og farvel til papir-oprindelsesbeviser

Igen sker der forandringer forårsaget af EU’s nye toldlovgivning. Nu sættes et nyt it-system i gang, og i løbet af 2017 vil der blive gjort klar til at ”aflive” papirbaserede oprindelsesbeviser ift. EU’s arrangement med generelle toldpræferencer (GSP).

EC Tax Review

Customs Valuation and Transfer Pricing: ICC proposals

Intercompany transactions account for more than 60% of global trade value. In this article, one can easily understand that the concept of transfer pricing is a major issue in the determination of customs valuation. However, the relationship between transfer pricing and customs valuation is not easy to grasp. Basically, there is two different approaches of transfer pricing, the first one adopted by tax agencies, based on the OECD Transfer Pricing Guidelines and the second adopted by customs agencies, based on the WTO Customs valuation Agreement (CVA). From the business perspective, the divergence between the two taxation regimes is an obstacle to the liberalization of trade and inhibits international development for companies. On another hand, the International Chamber of Commerce (ICC) strongly believes that the WTO CVA and the use of OECD guidelines are enough to settle the issue of customs valuation and transfer pricing. However, ICC specifies that tax and customs approaches of intercompany transactions should converge to the same value. In this goal, ICC published a policy statement in 2012, which has been integrated in the WCO guidelines. This statement, based on the harmonization of the current rules, contains several additional options to derive customs value. Also we can regret that the Union Customs Code (UCC) does not contain any evolution from a transfer pricing perspective but contains some negatives changes regarding custom valuation. Also, the opportunity of the WCO Free Trade Agreement (FTA) should be taken to move forward on this issue.

Folketingets Ombudsmand

2016-42. Afgørelse om aktindsigt i lovgivningssag skal træffes af det ministerium, som sagen hører under

En journalist anmodede Nationalbanken om aktindsigt i Nationalbankens korrespondance med Skatteministeriet og to andre ministerier om SKATs ejendomsvurderinger.

Nationalbanken anså bl.a. nogle dokumenter om en strategisk arbejdsgruppe under Skatteministeriet for at være omfattet af anmodningen. På baggrund af Skatteministeriets oplysning om, at dokumenterne også indgik i ministeriets sag om forberedelse af en ny ejendomsvurderingslov, overlod Nationalbanken det til ministeriet at træffe afgørelse.

Skatteministeriet undtog alle dokumenter i sagen om den strategiske arbejdsgruppe og aktlisten, der hørte til sagen, fra aktindsigt, under henvisning til at retten til aktindsigt efter offentlighedslovens § 20 ikke omfatter lovgivningssager, og at retsvirkningen af § 20 er, at alle sagens dokumenter er undtaget.

Journalisten klagede herefter til ombudsmanden over begge afgørelser.

Ombudsmanden kunne ikke kritisere, at Nationalbanken havde overladt det til ministeriet at træffe afgørelse i forhold til disse dokumenter. Ombudsmanden henviste til, at offentlighedslovens § 36, stk. 1 – trods ordlyden – på baggrund af forarbejderne må forstås sådan, at kompetencen til at træffe afgørelse i aktindsigtssager om lovgivning ligger hos det ministerium, som har ansvaret for lovgivningssagen.

Ombudsmanden fandt heller ikke grundlag for at kritisere, at Skatteministeriet havde anset hele sagen om den strategiske arbejdsgruppe for at være en del af ministeriets overordnede lovgivningssag om en ny vurderingslov og på den baggrund havde undtaget alle sagens dokumenter og aktlisten fra aktindsigt efter offentlighedslovens § 20. Ombudsmanden bemærkede bl.a., at det afgørende for anvendelsen af § 20 ikke er, på hvilken sag et dokument er journaliseret, men om dokumentet rent faktisk kan henregnes til en lovgivningssag.

(Sag nr. 16/02340 og sag nr. 16/02433)

PwC

Udnyttelse af industriel overskudsvarme i fjernvarmenettet

PwC har fået medhold i en principiel sag ved Skatterådet om overskudsvarmeafgift

PwC

Nye retningslinjer i SKAT til sagsbehandlere på kontrol – er muligheden for at føle sig frem på vej i graven?

SKAT har for nylig udsendt en vejledning i, hvordan deres sagsbehandlere skal tilskære kontrolsager, så der sikres en mere ensartet og korrekt brug af reglerne.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

SKAT-meddelelse: Liste over anerkendte flyselskaber

SKM2016.531.SKAT

Listen med godkendte flyselskaber er opdateret for 2016, og yderligere 4 selskaber, alt 24 selskaber, er godkendt for 2016. SKAT har anerkendt, at i alt 24 flyselskaber for 2016 mod betaling hovedsageligt flyver i udenrigstrafik. Luftfartsselskaber, der ønsker SKATs anerkendelse af, at de kan anses som luftfartsselskaber, der mod betaling hovedsageligt flyver i udenrigstrafik, skal en gang årligt sende meddelelse til SKAT om, at de opfylder betingelserne.

 

Styresignal: Lejlighedsvis biludlejning og samkørsel mv. - styresignal

SKM2016.536.SKAT

Styresignalet beskriver skatte- og momsretlige forhold ved lejlighedsvis biludlejning og samkørsel.

 

Bindende svar: Elafgift - godtgørelse - datacenter - forbrug

SKM2016.527.SR

Skatterådet bekræfter, at spøger kan opnå godtgørelse af elafgift efter elafgiftslovens § 11, stk. 1 af den elektricitet, der forbruges i datacenteret til andre ydelser end serverdrift. Skatterådet kan ikke bekræfte, at spørger kan opnå godtgørelse af elafgift, af den elektricitet der forbruges til serverdrift. Det gør ingen forskel for besvarelsen af spørgsmål 1 og 2, hvorvidt spørger alene har adgang til private bure og private rum med forudgående tilladelse.

 

Bindende svar: OPP-projekt - vandkulturhus

SKM2016.512.SR

Skatterådet kunne bekræfte, at et OPP-selskab (OPP-leverandøren) kan anses som ejer i skattemæssig henseende af et vandkulturhus, således at OPP-leverandøren kan foretage skattemæssige afskrivninger på bygningen efter afskrivningsloven.Det var oplyst, at X Kommune vil udbyde opførelse, finansiering, drift og vedligeholdelse af et vandkulturhus som et OPP-projekt med en driftsperioden på 25 år. Bygningen opføres på en grund, som kommunen sælger til OPP-leverandøren. På tidspunktet for kontraktens udløb har kommunen ret til at købe vandkulturhuset, mens OPP-leverandøren har ret til at sælge vandkulturhuset. Overdragelsessummen er på forhånd fastsat til 50% af bygge- og anlægssummen.Skatterådet afviste at svare på, om OPP-leverandøren kan anses for ejer af ejendommen i momsmæssig henseende, således at OPP-leverandøren kan opnå en frivillig momsregistrering for udlejning af fast ejendom. SKAT kunne dog bekræfte dette i en vejledende udtalelse.

 

Bindende svar: Moms - undtagelsesvis kørsel mellem arbejde og bopæl

SKM2016.508.SR

Skatterådet kan bekræfte, at den praksisskabte "25-gangeregel", der indebærer, at en medarbejder undtagelsesvis og maksimalt må køre 25 gange mellem den faste arbejdsplads og sædvanlig bopæl i arbejdsgiverens køretøjer, tælles for den enkelte medarbejder og over en løbende 12-måneders periode. Endvidere bekræftes, at det er hver enkelt kørsel på den konkrete strækning mellem faste arbejdsplads og sædvanlige bopæl, som skal medtælles. Det kan dog ikke bekræftes, at de 25 gange, der undtagelsesvist og maksimalt må køres mellem medarbejderens hjem og den faste arbejdsplads også gælder for den enkelte bil, såfremt der er tale om en varebil, hvor anvendelsen kan have moms- og afgiftsmæssige konsekvenser, dvs. at forskellige medarbejdere kan bruge den samme bil mere end 25 gange tilsammen, uden at det har konsekvenser for betaling af moms og privatbenyttelsesafgift.

 

Afgørelse: Spørgsmål vedrørende tilbagebetaling af mineralolieafgift på baggrund af anden opgørelsesmetode.

SKM2016.530.LSR

Et selskabs anmodning om ændring af afgiftstilsvaret vedrørende mineralolieafgift ansås at indeholde oplysninger af faktisk karakter, som kunne begrunde en ændring af afgiftstilsvaret. Landsskatteretten bemærkede herved, at der i mineralafgiftslovens § 9, stk. 2, ikke er angivet en frist for valg af opgørelsesmetode, og at bestemmelsen ikke har karakter af en fristregel.

 

Afgørelse: Bindende svar vedrørende momspligt af ejendomssalg.

SKM2016.529.LSR

En byggegrund, der udelukkende havde været anvendt i erhvervsmæssig virksomhed kunne ikke sælges momsfrit. En anden grund, der var bebygget, og hvor sælger ikke skulle stå for nedrivning, kunne sælges uden at der skulle beregnes moms af salget.

 

Afgørelse: Spørgsmål vedrørende tinglysningsafgift.

SKM2016.525.LSR

Landsskatteretten fandt ikke, at der forelå et tilsvarende pantebrev som foreskrevet i tinglysningsafgiftslovens § 5, stk. 7, henset til forskellen i to skadesløshedsbreves pantsikrede beløb, hvorfor der skulle beregnes tinglysningsafgift efter hovedreglen i § 5, stk. 1. Et medlem fandt, at der ikke skulle betales tinglysningsafgift henset til, at der skete nedsættelse af det pantesikrede beløb mellem de samme parter.

 

Afgørelse: Spørgsmål vedrørende betaling af fuld afgift ved afløsning af skadesløsbrev.

SKM2016.524.LSR

Landsskatteretten fandt ikke, at der forelå et tilsvarende pantebrev som foreskrevet i tinglysningsafgiftslovens § 5, stk. 7, henset til forskellen i to skadesløshedsbreves pantsikrede beløb, hvorfor der skulle beregnes tinglysningsafgift efter hovedreglen i § 5, stk. 1. Et medlem fandt, at der alene skulle betales tinglysningsafgift af det beløb, hvormed det skete forhøjelse af det pantsikrede beløb.

 

Afgørelse: Spørgsmål om tilladelse til måling af elforbrug i vandvarmere med tilbagevirkende kraft.

SKM2016.523.LSR

Landsskatteretten fandt ikke, at reglerne om måling med tilbagevirkende kraft kunne finde anvendelse vedrørende el-forbrug til en elvandvarmer i pantrummet i en række supermarkeder henset til, at der faktisk ikke skete måling af forbruget.

 

Afgørelse: Spørgsmål vedrørende tilbagebetaling af elafgift

SKM2016.521.LSR

Landsskatteretten fandt ikke, at klager havde godtgjort, at el-forbrug til en elvandvarmer i pantrummet i en række supermarkeder var omfattet af den i lovbemærkningerne til el-afgiftsloven nævnte "konduiteregel" , således at el-forbruget kunne anses for godtgørelsesberettiget. Der var ikke foretaget måling af dette forbrug.

 

Dom: Fremmedarbejde - fradrag - bevisbyrde

SKM2016.509.BR

Sagen angik, om sagsøgeren havde godtgjort, at betingelserne for fradrag for købsmoms var opfyldt, jf. momslovens § 37, stk. 1.Retten fandt, at bevisbyrden påhvilede sagsøgeren, og at denne bevisbyrde var skærpet som følge af, at underleverandøren ikke havde angivet momstilsvar for de omhandlede fakturaer, og da underleverandørens virksomhed ikke havde været registreret i en del af perioden.Retten fandt, at sagsøgeren havde løftet sin skærpede bevisbyrde og lagde i den forbindelse afgørende vægt på dels underleverandørens vidneforklaring, og dels at der var hævet kontantbeløb på sagsøgerens bankkonto, der muliggjorde kontantbetaling af fakturaerne. Underleverandøren, der ved sin vidneforkla- ring konkret udsatte sig for strafansvar, forklarede, at han både havde udført arbejdet og modtaget betaling.Skatteministeriet blev på denne baggrund tilpligtet at anerkende, at sagsøgerens momstilsvar for den omhandlede periode skulle nedsættes.

 

Høringssvar til udkast til styresignal:

Lejlighedsvis biludlejning og samkørsel mv. - udkast til styresignal
16-0661654

Styresignalet beskriver skatte- og momsretlige forhold ved lejlighed biludlejning og samkørsel.

Høringssvar:

  • Advokatrådet
  • Dansk Byggeri
  • FSR - Danske Revisorer
  • DI
  • SEGES
  •  

    Nyt fra EU-domstolen

    Retsliste 21-11-2016 - 20-12-2016

    Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

    Den 07-12-2016 indstilling i C-33/16 A
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift (moms) – direktiv 2006/112/EF – artikel 148, litra d) – udførelse af ydelser – begreb – fritagelse – ydelser udført for at dække direkte behov for fartøjer, som anvendes til sejlads i rum sø – ydelser med omladning af gods udført af underentreprenører for et mellemleds regning

    Tidligere dokument: C-33/16 A - Dom
    Tidligere dokument: C-33/16 A - Indstilling

    Den 08-12-2016 dom i C-453/15 A og B
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – moms – direktiv 2006/112/EF – artikel 56 – leveringsstedet for ydelser – begrebet »andre lignende rettigheder« – overdragelse af kvoter for drivhusgasemissioner

    Tidligere dokument: C-453/15 A og B - Indstilling
    Tidligere dokument: C-453/15 A og B - Dom
    Tidligere dokument: C-453/15 A - Ny sag

    Den 08-12-2016 dom i C-208/15 Stock ’94
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – merværdiafgift – direktiv 2006/112/EF – integreret samarbejde – ydelse af en finansiering og levering af omsætningsaktiver, der er nødvendige til landbrugsproduktionen – en enkelt sammensat ydelse – særskilte og uafhængige ydelser – sekundær ydelse og hovedydelse

    Tidligere dokument: C-208/15 Stock ’94 - Dom

    Den 08-12-2016 dom i C-600/15 Lemnis Lighting
    Toldunion

    Præjudiciel forelæggelse – forordning (EØF) nr. 2658/87 – toldunion og fælles toldtarif – tarifering – kombineret nomenklatur – position 8539, 8541, 8543, 8548 og 9405 – lamper med lysemitterende dioder (LED)

    Tidligere dokument: C-600/15 Lemnis Lighting - Dom
    Tidligere dokument: C-600/15 Lemnis Lighting - Ny sag

    Den 13-12-2016 indstilling i C-571/15 Wallenborn Transports
    Fiskale bestemmelser

    Beskatning – moms – international varehandel – stedet for de afgiftspligtige transaktioner – varetransport via en frihavn beliggende i en medlemsstat – den pågældende medlemsstats lovgivning, hvorefter frihavne ikke henhører under nationalt område – toldskyldens opståen og momsens forfald i tilfælde af unddragelse fra toldtilsyn

    Tidligere dokument: C-571/15 Wallenborn Transports - Dom
    Tidligere dokument: C-571/15 Wallenborn Transports - Indstilling
    Tidligere dokument: C-571/15 Wallenborn Transports - Ny sag

    Den 14-12-2016 dom i C-378/15 Mercedes Benz Italia
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – direktiv 77/388/EØF – artikel 17, stk. 5, tredje afsnit, litra d) – anvendelsesområde – anvendelse af en pro rata-sats for fradraget på den merværdiafgift, som er blevet pålagt erhvervelsen af samtlige goder og tjenesteydelser, der anvendes af en afgiftspligtig person – bitransaktioner – anvendelse af omsætningen som indicium

    Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz Italia - Dom
    Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz Italia - Indstilling
    Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz og Gia’ Daimlerchrysler - Ny sag

    Den 15-12-2016 dom i C-700/15 LEK
    Toldunion

    Præjudiciel forelæggelse – kombineret nomenklatur – klassificering af varer – kosttilskud henhørende under pos. 2106 – en aktiv ingrediens som den væsentlige bestanddel – eventuel tarifering i den kombinerede nomenklaturs kapitel 30 – markedsføring og salg af produkterne som lægemidler

    Tidligere dokument: C-700/15 LEK - Dom
    Tidligere dokument: C-700/15 LEK - Ny sag

    Den 15-12-2016 dom i T-548/14 Spanien mod Kommissionen
    Toldunion

    Toldunion – indførsel af varer på basis af tun fra Ecuador – efteropkrævning af importafgifter – anmodning om undladelse af opkrævning af importafgifter – artikel 220, stk. 2, litra b), og artikel 236 i forordning (EØF) nr. 2913/92 – meddelelse til importørerne offentliggjort i Tidende – god tro – anmodning om fritagelse for importafgifter – artikel 239 i forordning (EØF) nr. 2913/92

    Tidligere dokument: T-548/14 Spanien mod Kommissionen - Dom

    Den 15-12-2016 dom i T-466/14 Spanien mod Kommissionen
    Toldunion

    Toldunion – indførsel af varer på basis af tun fra El Salvador – efteropkrævning af importafgifter – anmodning om undladelse af opkrævning af importafgifter – artikel 220, stk. 2, litra b), og artikel 236 i forordning (EØF) nr. 2913/92 – retten til en god forvaltning i henhold til artikel 872a i forordning (EØF) nr. 2454/93 – fejl fra de kompetente myndigheder, som ikke med rimelighed kunne opdages

    Tidligere dokument: T-466/14 Spanien mod Kommissionen - Dom

     

    Nye sager for domstolen

    C-441/16 SMS group

    Skal artikel 2, 3, 4 og 5 i direktiv 79/1072/EØF , sammenholdt med artikel 17, stk. 2 og 3, litra a), i direktiv 77/388/EØF , fortolkes således, at de er til hinder for en praksis ved en national skattemyndighed, hvorefter der ikke foreligger objektive forhold, der bestyrker den afgiftspligtige persons erklærede hensigt om at benytte de indførte goder inden for rammerne af dennes økonomiske virksomhed, såfremt gennemførelsen af den aftale, i kraft af hvilken den afgiftspligtige person købte o...


    Indstillinger
    C-564/15 Farkas

    Sagen omhandler:

    Det fælles merværdiafgiftssystem – direktiv 2006/112/EF – ordningen for omvendt betalingspligt – artikel 199, stk. 1, litra g) – skattemyndighedernes afgørelse om en »afgiftsforskel«, der skyldes af en køber af en vare– ingen mulighed for at fradrage indgående moms – pålæggelse af en bøde – bødens forholdsmæssighed

    Generaladvokatens indstilling:

    I mangel af en særlig fravigelse i henhold til artikel 395 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem kan levering af løsøre i forbindelse med en tvangsaktion i henhold til direktivets artikel 199, stk. 1, litra g), ikke omfattes af ordningen for omvendt betalingspligt.


    Nyt fra EU

    Nyt fra Rådet

    ST 14186 2016 ADD 1: BILAG til Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af en aftale i form af brevveksling mellem Den Europæiske Union og Det Schweiziske Forbund om oprindelseskumulation mellem Den Europæiske Union, Det Schweiziske Forbund, Norge og Tyrkiet inden for rammerne af Den Europæiske Unions generelle præferenceordning

    ST 14186 2016 INIT: Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Unions vegne af en aftale i form af brevveksling mellem Den Europæiske Union og Det Schweiziske Forbund om oprindelseskumulation mellem Den Europæiske Union, Det Schweiziske Forbund, Norge og Tyrkiet inden for rammerne af Den Europæiske Unions generelle præferenceordning

    ST 13842 2016 INIT: RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af beslutning 2009/790/EF om bemyndigelse af Republikken Polen til at anvende en foranstaltning, der fraviger artikel 287 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem

    ST 13843 2016 INIT: Udkast til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af beslutning 2009/790/EF om bemyndigelse af Republikken Polen til at anvende en foranstaltning, der fraviger artikel 287 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem - Vedtagelse

    ST 13753 2016 INIT: Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om Unionens retlige rammer for toldovertrædelser og -sanktioner - Resultatet af Europa-Parlamentets drøftelser (den 24.-27. oktober 2016 i Strasbourg)

     

    Nyt fra Parlamentet

    ARBEJDSDOKUMENT FRA KOMMISSIONENS TJENESTEGRENE RESUME AF KONSEKVENSANALYSEN Ledsagedokument til Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU) 2016/1036 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union, og af forordning (EU) 2016/1037 om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af Den Europæiske Union  

    ARBEJDSDOKUMENT om evaluering af de eksterne aspekter af toldmyndighedernes indsats og forvaltning som redskab til at lette handel og bekæmpe ulovlig handel 2016/2075(INI)  

    BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU) nr. 952/2013 om EU-toldkodeksen for så vidt angår varer, der midlertidigt har forladt Unionens toldområde ad sø- eller luftvejen  

     

    Lovtidende

    Bekendtgørelse af lov om afgift af spildevand  

    Nyt fra Folketinget

    Nye dokumenter vedrørende lovforslag

    L 26 Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Implementering af ændringsdirektiver vedrørende automatisk udveksling af skatteafgørelser og land for landrapportering, skærpede ”colabøder”, ophævelse af bopælskravet i relation til lån til betaling af ejendomsskatter og ophævelse af krav om dansk statsborgerskab for modtagelse af skattefrie udetillæg m.v.

    Bilag

    Bilag 4

    1. udkast til betænkning

    L 26 A Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, ligningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love. (Implementering af ændringsdirektiver vedrørende automatisk udveksling af skatteafgørelser og land for land-rapportering, skærpede »colabøder« og ophævelse af krav om dansk statsborgerskab for modtagelse af skattefrie udetillæg m.v.).

    Bilag

    Bilag 4

    1. udkast til betænkning

    L 28 Forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven. (Omkostningsgodtgørelse til skattepligtige selskaber og fonde, udskydelse af søgsmålsfristen ved klage til Folketingets Ombudsmand, overførelse af sager om fradrag for forbedring af grundværdi fra Landsskatteretten til vurderingsankenævnene, ingen omkostningsgodtgørelse ved påklage af afgørelser om godtgørelse og ved overspringelse af klageinstans i sager om ejendomsvurderinger, initiativer til imødegåelse af misbrug af godtgørelsesordningen m.v.).

    Bilag

    Bilag 7

    Henvendelse af 16/11-16 fra RAFN & Søn

    Bilag 8

    Fastsat tidsplan over udvalgets behandling af lovforslaget

    Spørgsmål og svar

    Spm. 4

    Spm. om kommentar til henvendelse af 16/11-16 fra RAFN & Søn, til skatteministeren

    L 29 Forslag til lov om ændring af lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, lov om afgift af lønsum m.v., lov om afgift af elektricitet, lov om afgift af kvælstofoxider, lov om registrering af køretøjer og forskellige andre love. (Tilpasning af afgiftslovene til Europa-Kommissionens statsstøttereform, lønsumsafgiftsfritagelse for visse undervisningsaktiviteter, ændring af godtgørelsesbestemmelse for elektricitet leveret fra land til skibe, tekniske justeringer af lov om afgift af kvælstofoxider og ændring af reglerne for registrering og udstedelse af EU-registreringsbevis for blokvogne m.v.).

    Bilag

    Bilag 6

    1. udkast til betænkning

    Almindelig del

    Bilag

    Bilag 42

    Henvendelse af 14/11-16 fra LO, Dansk Erhverv, Dansk Byggeri og FSR - danske revisorer vedrørende investeringsplan for SKAT/Finanslovsforhandlinger

    Bilag 49

    Henvendelse af 18/11-16 fra Det Økologiske Råd vedrørende pressemeddelelse "Afskaffelse af PSO er et tilbageskridt"

    § 20-spørgsmål

    Spm. S 229

    Mener ministeren, at udflytningen af statslige arbejdspladser kompenserer for den geografiske skævvridning, som regeringens topskattelettelser, og for...