MomsMail 2016, uge 38

Kære læser !

Denne uges mest interessante nyhed må være Generaladvokatens indstilling i C-471/15 Sjelle Autogenbrug.

Sagen drejer sig om, om autoreservedele, der er udtaget fra ophuggede køretøjer (overtaget fra private), kan sælges under fortjenstmargenordningen - eller brugtmomsordningen, som vi kalder den i Danmark. SKAT siger nej. Landsskatteretten siger nej. Men Generaladvokaten siger ja - og det faktisk uden nævneværdige forbehold. Nu bliver det så spændende at se, om Domstolen følger Generaladvokatens indstilling.

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at der ikke er andre interessante nyheder i denne uge - for det er der, fra alle kilder.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Husk gevinstafgiften, når I afholder konkurrencer
Tid til at søge om momsrefusion
Østre Landsret forelægger principielt spørgsmål for EU-Domstolen
SKAT strammer nettet…. Skylder din virksomhed afgiftskroner til SKAT for de seneste 10 år?
Værd at vide om de nye momsregler for digitale ydelser i Rusland
Risikerer du toldbetaling, når virksomhedens medarbejdere o.l. tager varer og reservedele med til Norge eller andre lande uden for EU og tilbage til Danmark? Der er mulighed for at slippe for betaling af told.
FACIT september 2016

Bindende svar
Tobaksafgift af et elektronisk opvarmet tobakssystem med indhold af tobak
Moms - assistance til et forsikringsselskab anses ikke som forsikringsvirksomhed

Domme
Afvist - Overskridelse af indbringelsesfristen
Omkostningsgodtgørelse - skattepligtig forening - tidspunkt for vurdering
Salg til 0-sats af brugte biler - dokumentation

Ikke offentliggjorte afgørelser

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste for uge 39
5 nye sager
1 indstilling
2 domme

Nyt fra EU

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del

 

Artikler og interessante links

BDO

Husk gevinstafgiften, når I afholder konkurrencer

Mange virksomheder afholder konkurrencer for deres kunder og andre interesserede enten på deres hjemmeside eller på Facebook. Gevinsterne er skattefrie for vinderne. Virksomhederne skal til gengæld betale gevinstafgift.

BDO

Tid til at søge om momsrefusion

Fristen for tilbagesøgning af EU-moms for 2015 udløber fredag den 30. september 2016. Der kan være pres på systemet, og det er derfor klogt at søge i god tid.

Plesner

Østre Landsret forelægger principielt spørgsmål for EU-Domstolen

EU-Domstolen skal afgøre et principielt spørgsmål om fortolkningen af bestemmelser i EU-Toldtariffens varenomenklatur. Afgørelsen er truffet af Østre Landsret i en sag om told på set top bokse til TV via internettet (IPTV). Plesner fører sagen ved Østre Landsret.

PwC

SKAT strammer nettet…. Skylder din virksomhed afgiftskroner til SKAT for de seneste 10 år?

Godtgørelse af energiafgifter – reglerne

PwC

Værd at vide om de nye momsregler for digitale ydelser i Rusland

Rusland ændrer reglerne for moms på internet og digitale ydelser. De nye momsregler gælder fra 1. januar 2017. Ændringerne betyder, at udenlandske selskaber, der sælger digitale ydelser og produkter på det russiske marked, må tilpasse deres procedurer for at sikre, at de overholder de nye momsregler. 

PwC

Risikerer du toldbetaling, når virksomhedens medarbejdere o.l. tager varer og reservedele med til Norge eller andre lande uden for EU og tilbage til Danmark? Der er mulighed for at slippe for betaling af told.

Hvem er det relevant for?

Revisorgruppen Danmark

FACIT september 2016

SKAT - SKAT ikke

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Bindende svar: Tobaksafgift af et elektronisk opvarmet tobakssystem med indhold af tobak

SKM2016.422.SR

Skatterådet kan ikke bekræfte, at et tobaksprodukt, som er fremstillet til at blive anvendt i et elektronisk rygeapparat, skal anses som afgiftsfrit eller beskattes som anden røgfri tobak. Skatterådet anser tobaksproduktet som groftskåret røgtobak. Skatterådet kan bekræfte, at der skal betales tobaksafgift af produktet på baggrund af indholdet af tobak i varen.

 

Bindende svar: Moms - assistance til et forsikringsselskab anses ikke som forsikringsvirksomhed

SKM2016.416.SR

Skatterådet kan ikke bekræfte, at Spørgers aftale med et forsikringsselskab om for en fast periodisk betaling at levere assistance til forsikringsselskabets kunder i tilfælde af f.eks. brandskade, vandskade, stormskade og hærværksskade kan anses som forsikringsvirksomhed omfattet af momsfritagelsen i momslovens § 13, stk. 1, nr. 10.

 

Dom: Afvist - Overskridelse af indbringelsesfristen

SKM2016.420.BR

Ved afgørelse af 13. november 2014 var sagsøgeren blevet nægtet fradrag for nogle afholdte rejseomkostninger. Sagsøgeren indleverede stævning til retten den 6. august 2015. Dermed overholdte sagsøgeren ikke indbringelsesfristen i skatteforvaltningslovens § 48, stk. 3.Retten afviste derfor sagen.

 

Dom: Omkostningsgodtgørelse - skattepligtig forening - tidspunkt for vurdering

SKM2016.418.BR

Sagen vedrørte spørgsmålet om, hvorvidt skatteyderen - en forening var berettiget til omkostningsgodtgørelse efter skatteforvaltningslovens kapitel 19.Spørgsmålet var, dels om skatteyderen var skattepligtig efter selskabsskattelovens § 1, dels hvilket indkomstår der skulle lægges til grund ved vurderingen af, om skatteyderen var godtgørelsesberettiget.Retten bemærkede, at det beløb, som skatteyderen havde ansøgt om omkostningsgodtgørelse for, var indeholdt i en faktura, der var udstedt af skatteyderens advokat i november 2012. På det tidspunkt var der således indtrådt en forpligtelse til ifølge en regning at betale et konkret beløb for sagkyndig bistand. Retten fandt derfor, at der skulle lægges vægt på dette år ved bedømmelsen af, om skatteyderen havde ret til omkostningsgodtgørelse.På baggrund af bl.a. skatteyderens resultatopgørelse og selvangivelse for 2012 lagde retten til grund, at skatteyderen havde haft indtægter ved erhvervsmæssig virksomhed i 2012. Skatteyderen var derfor omfattet af selskabsskattelovens § 1, stk. 1, nr. 6, hvorfor skatteyderen ikke havde ret til omkostningsgodtgørelse, jf. skatteforvaltningslovens § 53, stk. 2.Skatteyderens oplysninger om, at angivelsen af lejeindtægter beroede på en landsskatteretsafgørelse fra maj 2001 kunne ikke føre til et andet resultat, idet denne afgørelse i det væsentligste bl.a. byggede på oplysninger fra skatteyderens revisor.Skatteministeriet blev herefter frifundet.

 

Dom: Salg til 0-sats af brugte biler - dokumentation

SKM2016.410.BR

Sagen, der blev behandlet af tre dommere, angik, om sagsøgtes salg af 18 brugte biler opfyldte betingelserne for at være omfattet af momsfritagelsen i momslovens § 34, stk. 1, nr. 1, om salg af varer til momsregistrerede erhververe i andre EU-lande.Retten fandt, at det ikke for nogen af de omhandlede 18 biler var tilstrækkeligt dokumenteret, at bilerne var udført af Danmark i forbindelse med de omhandlede salg. Retten fremhævede i den forbindelse en lang række faktiske omstændigheder, der indebar visse uklarheder og uoverensstemmelser vedrørende sagsøgtes forklaring. Det var endvidere ikke godtgjort, at køberne var momsregistrerede.Retten fremhævede videre, at sagsøgte ikke kunne have kontrolleret købernes momsnummer, inden han påbegyndte samhandlen, og retten fandt på denne baggrund og da sagsøgte i øvrigt ikke havde godtgjort, at han har truffet enhver rimelig foranstaltning for at undgå svig at betingelserne for momsfritagelse i medfør af momslovens § 34, stk. 1, nr. 1, ikke var opfyldt.Skatteministeriet fik på den baggrund medhold i sin principale påstand. Sagen var indbragt for domstolene af Skatteministeriet, og dommen ændrer derved Landsskatterettens afgørelse offentliggjort som SKM2015.151.LSR.

 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 16/0543019
Rejsegods
SKAT har opkrævet told, tobaksafgift og importmoms i forbindelse med klagerens indførsel af 10.000 cigaretter ved indrejse fra Irak. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 25-08-2016

Journalnr: 15/3001132
Registreringsafgift - autocamper
SKAT har pålagt klageren yderligere registreringsafgift som følge af benyttelse af autocamper på færdselslovens område selvom der var foretaget konstruktive ændringer af køretøjet. Landsskatteretten stadfæster SKATs afgørelse for så vidt angår spørgsmålet om afgiftspligt.
Afsagt: 19-08-2016

Journalnr: 15/3207689
Registreringsafgift - autocamper
SKAT har pålagt klageren yderligere registreringsafgift som følge af benyttelse af autocamper på færdselslovens område uden alt campingudstyrets tilstedeværelse. Landsskatteretten stadfæster SKATs afgørelse for så vidt angår spørgsmålet om afgiftspligt.
Afsagt: 23-08-2016

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 26-09-2016 - 25-10-2016

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 29-09-2016 indstilling i C-592/15 British Film Institute
Fiskale bestemmelser

Merværdiafgift – direktiv 77/388/EØF – artikel 13, punkt A, stk. 1, litra n) – fritagelser til fordel for visse kulturelle tjenesteydelser – medlemsstaternes skønsmæssige beføjelse til at vælge, hvilke kulturelle tjenesteydelser der kan fritages

Tidligere dokument: C-592/15 British Film Institute - Dom
Tidligere dokument: C-592/15 British Film Institute - Indstilling
Tidligere dokument: C-592/15 British Film Institute - Indstilling

Den 05-10-2016 dom i C-412/15 TMD
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – direktiv 2006/112/EF – fritagelser til fordel for visse former for virksomhed af almen interesse – artikel 132, stk. 1, litra d) – levering af organer, blod og mælk fra mennesker – rækkevidde – blodplasma fra mennesker behandlet og anvendt til industrielle formål

Tidligere dokument: C-412/15 TMD - Dom
Tidligere dokument: C-412/15 TMD - Indstilling
Tidligere dokument: C-412/15 TMD - Ny sag

Den 05-10-2016 dom i C-576/15 Maya Marinova
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – direktiv 2006/112/EF – artikel 2, stk. 1, litra a) – artikel 9, stk. 1 – artikel 14, stk. 1 – artikel 73, 80 og 273 – princippet om afgiftsneutralitet og proportionalitetsprincippet – momssvig – uregelmæssig regnskabsførelse – hemmeligholdelse af leveringer og indtægter – fastsættelse af beskatningsgrundlaget

Tidligere dokument: C-576/15 Maya Marinova - Dom

Den 06-10-2016 indstilling i C-274/15 Kommissionen mod Luxembourg
Fiskale bestemmelser

Afgiftsret – moms – artikel 132, stk. 1, litra f), i direktiv 2006/112/EF – afgiftsfritagelse for visse gruppers ydelser til deres medlemmer – præstation af ydelser, som er direkte nødvendige for en afgiftsfritaget eller ikke-afgiftspligtig transaktion – gruppens medlemmers fradrag af indgående afgift – et medlems handlen i eget navn for gruppens regning

Tidligere dokument: C-274/15 Kommissionen mod Luxembourg - Dom
Tidligere dokument: C-274/15 Kommissionen mod Luxembourg - Indstilling
Tidligere dokument: C-274/15 Kommissionen mod Luxembourg - Ny sag

Den 12-10-2016 dom i C-340/15 Nigl m.fl.
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – sjette direktiv 77/388/EØF – artikel 4, stk. 1 og 4 – direktiv 2006/112/EF – artikel 9 og 11 – begrebet »afgiftspligtig person« – civilretlige selskaber, der markedsfører deres produkter under et fælles mærke og via et kapitalselskab – begrebet »selvstændige virksomheder« – afvisning af status som afgiftspligtig person – tilbagevirkende kraft – sjette direktiv 77/388 – artikel 25 – direktiv 2006/112 – artikel 272 og 296 – standardsatsordning for landbrugere – udelukkelse fra standardsatsordningen – tilbagevirkende kraft

Tidligere dokument: C-340/15 Nigl m.fl. - Dom
Tidligere dokument: C-340/15 Nigl m.fl. - Indstilling
Tidligere dokument: C-340/15 Nigl m.fl. - Ny sag

Den 20-10-2016 indstilling i C-573/15 Oxycure Belgium
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – merværdiafgift (moms) – direktiv 2006/112/EF – princip om afgiftsneutralitet – lægebehandling ved hjælp af ilt – nedsat momssats – balloner og andre iltbeholdere – normalsats for moms – iltkoncentrator – begrebet »handicap

Tidligere dokument: C-573/15 Oxycure Belgium - Dom
Tidligere dokument: C-573/15 Oxycure Belgium - Indstilling
Tidligere dokument: C-573/15 Oxycure Belgium - Ny sag

Den 20-10-2016 dom i C-24/15 Plöckl
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – afgifter – merværdiafgift – sjette direktiv – artikel 28c, punkt A, litra a) og d) – overførsel af varer inden for Den Europæiske Union – ret til fritagelse – manglende overholdelse af en forpligtelse til at angive et momsregistreringsnummer tildelt af bestemmelsesmedlemsstaten – ingen konkrete holdepunkter for at antage, at der foreligger afgiftssvig – afslag på at indrømme fritagelsen – spørgsmålet, om afslaget er tilladt

Tidligere dokument: C-24/15 Plöckl - Dom
Tidligere dokument: C-24/15 Plöckl - Indstilling
Tidligere dokument: C-24/15 Plöckl - Ny sag

 

Nye sager for domstolen

C-238/16 X

Skal momsdirektivets artikel 132, stk. 1, litra d), fortolkes således, at levering af blod fra mennesker også omfatter levering af blodplasma, som er udvundet af blod fra mennesker?

Hvis spørgsmål 1 besvares bekræftende: Gælder dette også for blodplasma, som ikke er beregnet direkte til behandlingsformål, men udelukkende til fremstilling af lægemidler?

Hvis spørgsmål 2 besvares benægtende: Beror klassifikationen som blod alene på den valgte formålsbestemmelse eller også på den abs...

C-273/16 Federal Express Europe

Kan artikel 144 sammenholdt med artikel 86, stk. 1, i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 (svarende til artikel 14, stk. 1 og 2, samt artikel 11, punkt B, stk. 3, i Rådets direktiv 77/388/EØF af 17.5.1977 ) fortolkes således, at den eneste betingelse for momsfrihed for ydelser, der er tilknyttet [indførsel af varer], som består i den såkaldte inbound (ankommende) indenlandske transport – fra lufthavnsområdet til det endelige bestemmelsessted i medlemsstaten og med klausulen &raqu...

C-387/16 Nidera

Skal artikel 183 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem sammenholdt med princippet om afgiftens neutralitet fortolkes således, at bestemmelsen er til hinder for en nedsættelse af den rente, der i henhold til de nationale bestemmelser sædvanligvis skal betales, når tilbagebetaling (modregning) af fejlagtigt betalt (overskydende) moms ikke er sket rettidigt, hvis nedsættelsen sker på grundlag af andre omstændigheder end dem, der følger af den afgi...

C-386/16 Toridas

Skal artikel 138, stk. 1, artikel 140, litra a), og/eller artikel 141 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem, sammenholdt bl.a. med samme direktivs artikel 33 og 40, under omstændigheder som de i hovedsagen foreliggende fortolkes således, at leveringen af varer, der foretages af en afgiftspligtig person, som er etableret i en første medlemsstat, er afgiftsfritaget i henhold til disse bestemmelser, såfremt erhververen (dvs. en person, der er regi...

C-407/16 Aqua Pro

a) Skal artikel 220, stk. 1 og stk. 2, litra b), i Rådets forordning (EØF) nr. 2913/92 af 12. oktober 1992 om indførelse af en EF-toldkodeks fortolkes således, at bogføring af det af myndigheden fastlagte toldbeløb skal anses for at have fundet sted på tidspunktet for den beslutning om bogføring eller om fastlæggelse af forpligtelsen til at betale told, som myndigheden har vedtaget, uafhængigt af den omstændighed, at denne beslutning er genstand for en administrativ klage og et søgsmål ved do...


Indstillinger
C-471/15 Sjelle Autogenbrug

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse – direktiv 2006/112/EF – det fælles merværdiafgiftssystem – særordning for afgiftspligtige videreforhandlere – fortjenstmargenordningen – salg af reservedele fra motorkøretøjer – begrebet »brugte genstande«

Generaladvokatens indstilling:

Artikel 311, stk. 1, nr. 1), i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem skal fortolkes således, at begrebet »brugte genstande« omfatter autodele, som – efter at være blevet udtaget af et udrangeret køretøj, som en autogenbrugsvirksomhed har erhvervet fra en privatperson – videresælges som reservedele, således at den afgiftspligtige videreforhandler kan anvende fortjenstmargenordningen.


Domme
C-221/15 Etablissements Fr. Colruyt

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse – direktiv 2011/64/EU – artikel 15, stk. 1 – fabrikanters og importørers frie fastsættelse af de maksimale detailsalgspriser for forarbejdet tobak – national lovgivning, der forbyder detailhandlernes salg af sådanne varer til priser, der er lavere end de priser, som er anført på banderolen – frie varebevægelser – artikel 34 TEUF – bestemte former for salg – artikel 101 TEUF, sammenholdt med artikel 4, stk. 3, TEU

Domstolens dom:

1) Artikel 15, stk. 1, i Rådets direktiv 2011/64/EU af 21. juni 2011 om punktafgiftsstrukturen og ‑satserne for forarbejdet tobak skal fortolkes således, at den ikke er til hinder for en national lovgivning som den i hovedsagen omhandlede, der forbyder detailhandlere at sælge tobaksvarer til en enhedspris, der er lavere end den pris, som fabrikanten eller importøren har anført på den banderole, der er påført disse varer, for så vidt som denne pris er fastsat frit af fabrikanten eller importøren.

2) Artikel 34 TEUF skal fortolkes således, at den ikke er til hinder for en national lovgivning som den i hovedsagen omhandlede, der forbyder detailhandlere at sælge tobaksvarer til en enhedspris, der er lavere end den pris, som fabrikanten eller importøren har anført på den banderole, der er påført disse varer, for så vidt som denne pris er fastsat frit af importøren.

3) Artikel 101 TEUF, sammenholdt med artikel 4, stk. 3, TEU, skal fortolkes således, at den ikke er til hinder for en national lovgivning som den i hovedsagen omhandlede, der forbyder detailhandlere at sælge tobaksvarer til en enhedspris, der er lavere end den pris, som fabrikanten eller importøren har anført på den banderole, der er påført disse varer.

Tidligere dokument: C-221/15 Etablissements Fr. Colruyt - Indstilling


C-91/15 Kawasaki Motors Europe

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse – bedømmelse af gyldigheden – forordning (EF) nr. 1051/2009 – den fælles toldtarif – tarifering – kombineret nomenklatur – pos. 8701 – traktorer – underposition 8701 90 11 til 8701 90 39 ? have- og landbrugstraktorer (bortset fra enakslede traktorer) og traktorer til skovbrug, på hjul, nye – lette terrængående køretøjer med fire hjul, der er udformet til brug som traktorer

Domstolens dom:

Nr. 2 i bilaget til Kommissionens forordning (EU) nr. 1051/2009 af 3. november 2009 om tarifering af visse varer i den kombinerede nomenklatur er ugyldig, for så vidt som det deri fastslås, at det deri beskrevne køretøj skal tariferes i underposition 8701 90 2009 i denne kombinerede nomenklatur, som ændret ved Kommissionens forordning (EF) nr. 948/2009 af 30. september 2009, og ikke i den af underposition 8701 90 11 til 8701 90 39 i denne kombinerede nomenklatur, som svarer til dette køretøjs motoreffekt.


Nyt fra EU

Nyt fra Rådet

ST 8463 2016 INIT: RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i TIR-konventionens administrationsudvalg, til forslaget om at ændre toldkonventionen om international godstransport på grundlag af TIR-carneter

ST 8463 2016 ADD 1: RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i TIR-konventionens administrationsudvalg, til forslaget om at ændre toldkonventionen om international godstransport på grundlag af TIR-carneter

ST 8463 2016 ADD 2: RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i TIR-konventionens administrationsudvalg, til forslaget om at ændre toldkonventionen om international godstransport på grundlag af TIR-carneter

ST 12420 2016 INIT: Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af beslutning 2007/441/EF om bemyndigelse af Den Italienske Republik til at anvende foranstaltninger, der fraviger artikel 26, stk. 1, litra a), og artikel 168 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem

 

Nyt fra Kommissionen

EU pushes for further tightening of wildlife trade rules at global summit on wildlife conservation

EU position for the 17th Conference of the Parties (CoP) to the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES)

Customs Union: Number of counterfeit goods seized by EU authorities continued to rise in 2015

 

Nyt fra Parlamentet

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af beslutning 2007/441/EF om bemyndigelse af Den Italienske Republik til at anvende foranstaltninger, der fraviger artikel 26, stk. 1, litra a), og artikel 168 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem  

Forslag til Rådets afgørelse om fastlæggelse af den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Almindelige Råd under Verdenshandelsorganisationen (WTO) vedrørende USA's anmodning om en WTO-undtagelse med henblik på at give USA mulighed for at indrømme præferencebehandling for støtteberettigede varer med oprindelse i Nepal  

 

Nyt fra EUR_LEX

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om ændring af beslutning 2007/441/EF om bemyndigelse af Den Italienske Republik til at anvende foranstaltninger, der fraviger artikel 26, stk. 1, litra a), og artikel 168 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem

 

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 283

Henvendelse af 15/9-16 fra Jørgen René Byrholt vedrørende inddrivelse af visse offentlige udeståender

Bilag 284

Henvendelse af 21/9-16 fra Nurses Gambian Project vedrørende skatte- og momsfritagelse i forbindelse med hjælpearbejde

Spørgsmål og svar

Spm. 591

Spm. om, hvad de problematiske sager i SKAT om it-systemet EFI, udbyttesvindel og momssvindel vurderes at have medført af tab for staten på nuværende ...  Svar  

Spm. 705

Spm. om at kommentere artiklen bragt på Berlingske Business den 19. september 2016 ”Skat til bilforhandler: Utilfreds med afgørelse? Klagegebyret er ...  Svar  

Spm. 706

Spm. om ministeren finder det muligt at afklare den omtalte sag via en principiel afgørelse frem for at betragte den som bestående af enkeltstående kl...  Svar  

Spm. 707

Spm. om forventningerne stadig er, at salget af eldrevne køretøjer vil udgøre ca. 1.800 stk. i 2016, når tal fra De Danske Bilimportører viser, at tal...  Svar  

Spm. 708

Spm. om, hvordan provenuskønnet i lovforslag nr. L 61 vil se ud, hvis salget for 2016 de facto bliver henholdsvis 800 stk., 1.000 stk., 1.200 stk. og ...  Svar  

Spm. 709

Spm. om, hvordan et eventuelt mindreprovenu, der fremkommer som et resultat af et lavere antal solgte elbiler end skønnet i lovforslag nr. L 61, forve...  Svar  

Spm. 710

Spm. om kommentar til henvendelsen af 21/9-16 fra Nurses Gambian Project vedrørende skatte- og momsfritagelse i forbindelse med hjælpearbejde, til ska...  Svar