MomsMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp



 

MomsMail 2016, uge 25

Kære læser !

Man kan vel med en vis ret påstå, at moms fandt vejen til avisernes forsider i den forløbne uge. Vi har naturligvis dommen i C-11/15 Ceský rozhlas med i MomsMail. I mine øjne er der ikke megen tvivl - dommens præmisser gælder også for den danske licens, men lad os se hvad der sker.

Der er dog absolut også andre interessante nyheder i denne uge både fra EU og danske kilder, så der er masser af relevant stof i denne MomsMail.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
SKAT´s modregningsadgang ved konkurs
Ny tjekliste fra Datatilsynet om persondataforordningen
Pas på told og moms, når du handler på internettet

Udkast til styresignal
Præcisering af praksis på overskudsvarmeområdet på baggrund af de seneste afgørelser fra Landsskatteretten
Udkast til styresignal - GSP-ordningen (det generelle præferencesystem) - attestering af erstatningcertifikater - varer under proceduren for aktiv forædling

Afgørelser
Spørgsmål vedrørende fortolkningen af tinglysningsafgiftslovens § 5a, stk. 1, sidste pkt.

Domme
Grænsehandelskoncept - ekstraordinær genoptagelse - grov uagtsomhed
Kuldioxidafgift - tilbagebetaling - affaldsforbrænding - administrativ praksis
Momsfradrag - genoptagelse - erstatningskrav - præjudicielle spørgsmål
Afvist - sikkerhedsstillelse - sagsomkostninger
Registringspligt - udenlandsk indregistreret køretøj - regelmæssig tilbagevenden - mindstekrav

Ikke offentliggjorte afgørelser

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste for uge 26
2 domme

Nyt fra EU

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.
Nye satser

Lovstof
Nyt fra Lovtidende

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20160620' AND [SkatteraadChanged] <= '20160626') OR ([LSRChanged] >= '20160620' AND [LSRChanged] <= '20160626') OR ([ByretChanged] >= '20160620' AND [ByretChanged] <= '20160626') OR ([LandsretChanged] >= '20160620' AND [LandsretChanged] <= '20160626') OR ([HojesteretChanged] >= '20160620' AND [HojesteretChanged] <= '20160626')) ORDER BY AppelId DESC

Angivelsesfrister den kommende uge

Dato Angivelse Periode
27-06-2016 Moms i 2016 Moms for maj måned 2016
27-06-2016 EU-salg uden moms/DK-VIES i 2016 Maj måned 2016
30-06-2016 A-skat mv. for store virksomheder i 2016 Juni 2016

Indholdsfortegnelse 

Artikler og interessante links

DELACOUR

SKAT´s modregningsadgang ved konkurs

Østre Landsret har i en afgørelse af 15. februar 2016 (trykt i Ugeskrift for Retsvæsen - U 2016.2075 Ø) afsagt dom i en sag om SKAT’s adgang til modregning overfor et konkursbo der fejlagtigt havde fået udbetalt en overskydende skat.

Plesner

Ny tjekliste fra Datatilsynet om persondataforordningen

Datatilsynet har netop lanceret en tjekliste om persondataforordningen, som virksomheder og myndigheder mv. bør forholde sig til. Plesner vurderer, at tjeklisten er et godt udgangspunkt - som dog ikke kan stå alene, men skal suppleres af et reelt accountability-program til at overholde persondataforordningen.

Ret&Råd Advokater

Pas på told og moms, når du handler på internettet

Udviklingen af salget på internettet forsætter med at stige år for år. Men jagten på den billigste vare kan blive dyr i den sidste ende. Når du køber varer uden for EU, skal du nemlig være opmærksom på, at varen kan blive pålagt told, moms og importgebyr.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Udkast til styresignal: Præcisering af praksis på overskudsvarmeområdet på baggrund af de seneste afgørelser fra Landsskatteretten

16-0321234

Styresignalet præciserer praksis på området med overskudsvarme på baggrund af den seneste praksis fra Landsskatteretten.

 

Udkast til styresignal: Udkast til styresignal - GSP-ordningen (det generelle præferencesystem) - attestering af erstatningcertifikater - varer under proceduren for aktiv forædling

16-0730816

Der kan ske attestering af erstatningscertifikater af varer henført under proceduren aktiv forædling, der efter bl.a. ompakning eller ommærkning skal videre til et andet sted i EU, Norge eller Schweiz, hvis virksomhedens tilladelse til aktiv forædling også omfatter forædlingsprocessen "sædvanlige behandlinger"

 

Afgørelse: Spørgsmål vedrørende fortolkningen af tinglysningsafgiftslovens § 5a, stk. 1, sidste pkt.

SKM2016.276.LSR

Vedrører: Tinglysningsafgiftsloven § 5 a, stk. 1, sidste pkt., og § 5, stk. 1, jf. § 2

Der kunne ikke ske afgiftsfritagelse ved tinglysning af et realkreditpantebrev, hvor tinglysning skete på vilkår om aflysning af et ejerpantebrev, der var opstået ved en tidligere omdannelse af et pengeinstitutpantebrev, jf. tinglysningsafgiftslovens § 5a, stk. 1, sidste pkt.

 

Dom: Grænsehandelskoncept - ekstraordinær genoptagelse - grov uagtsomhed

SKM2016.288.ØLR

Vedrører: Skatteforvaltningsloven § 32, stk. 1, nr. 3

Spørgsmålet i sagen var, om H1 havde handlet groft uagtsomt ved anvendelsen af et etableret grænsehandelskoncept med salg af både til danske kunder via en tysk samarbejdspartner, og om betingelserne for ekstraordinær genoptagelse af selskabets momstilsvar var opfyldt.

Landsretten fandt, at H1s grænsehandelskoncept alene blev anvendt med det formål at udnytte fordelen ved at sælge både med den lavere tyske moms, og at den tyske samarbejdspartner alene fungerede som et gennemfaktureringsled.

Under sådanne omstændigheder fandt landsretten, at der måtte påhvile H1 en særlig forpligtelse til at sikre sig, at den anvendte metode ikke indebar en overtrædelse af momslovgivningen.

Eftersom H1 ikke havde indrettet sit grænsehandelskoncept i overensstemmelse med de opstillede retningslinjer for handel med tysk moms i SKM2006.530.SR , og da H1 ikke havde iværksat eller søgt at iværksætte relevante tiltag for at sikre sig arrangementets overensstemmelse med momslovgivningen, fandt landsretten, at H1 ikke har udvist den fornødne omhu og påpasselighed og herved havde handlet groft uagtsomt. Betingelserne for ekstraordinær genoptagelse af H1 momstilsvar var således opfyldt.

Eftersom det under sagen var ubestridt, at H1 herefter havde pligt til at betale moms af de pågældende salg i grænsehandelskonceptet blev byrettens dom stadfæstet.

 

Dom: Kuldioxidafgift - tilbagebetaling - affaldsforbrænding - administrativ praksis

SKM2016.287.ØLR

Vedrører: Kulafgiftsloven § 7, stk. 1 (dagældende). Kuldioxidafgiftsloven § 5, stk. 2 (dagældende)

Sagen angik, om et affaldsforbrændingsanlæg, som tillige havde en kraftvarmeblok, i medfør af den dagældende kuldioxidafgiftslov § 5, stk. 2, havde krav på fuld eller kun delvis godtgørelse af kuldioxidafgift af anlæggets eget forbrug af elektricitet, som anvendtes i anlæggets "affaldsblok" til håndtering af affald, drift af ovnlinjer, røggasrensning mv. ved fremstilling af affaldsbaseret damp. Dampen anvendtes til produktion af elektricitet i en dampturbine/generator, som var placeret i kraftvarmeblokken på anlægget, og den i dampen resterende varmemængde anvendtes herefter til fjernvarme.

Landsretten tiltrådte af de af byretten anførte grunde, at affaldsforbrændingsanlægget alene havde ret til delvis godtgørelse af kuldioxidafgift. Byretten havde lagt vægt på oplysningerne om fordelingen af anlæggets produktionskapacitet på henholdsvis el og varme, hvoraf langt størstedelen var varmeproduktion. Videre havde byretten lagt vægt på omsætningsfordelingen i virksomheden, hvoraf langt størstedelen var fra afsætningen af fjernvarme. Endelig havde byretten lagt vægt på, at der ifølge de samstemmende forklaringer i sagen ikke kunne ændres på kapacitetsfordelingen, idet denne var betinget af turbinens tekniske specifikationer. Byretten havde på denne baggrund konstateret, at der var tale om en kombineret produktion af el og varme, som kun berettigede sagsøgeren til forholdsmæssig godtgørelse af kuldioxidafgiften af sagsøgerens eget elektricitetsforbrug i affaldsblokken, således som SKAT havde opgjort godtgørelsen ud fra en oplyst fordeling af de producerede mængder el og varme i den af sagen omhandlede periode. Sagsøgeren havde ikke godtgjort eksistensen af en administrativ praksis, der gav sagsøgeren krav på fuld afgiftsgodtgørelse, lige som der ikke var krav på sådan godtgørelse ud fra et lighedsprincip, hvilket landsretten tiltrådte.

Landsretten tiltrådte endelig, at der var ikke hjemmel i den dagældende kulafgiftslovs § 7, stk. 1, til at anvende den såkaldte "V eller E-formel" ved opgørelsen af den godtgørelsesberettigede mængde elektricitet, hvorfor sagsøgerens subsidiære hjemvisningspåstand heller ikke blev taget til følge. (Stadfæstelse af SKM2014.804.BR ).

 

Dom: Momsfradrag - genoptagelse - erstatningskrav - præjudicielle spørgsmål

SKM2016.285.VLR

Vedrører: EUF Traktaten artikel 267. Momssystemdirektivet artikel 168

Sagsøgeren, H1 Skole, har anmodet Vestre Landsret om at stille præjudicielle spørgsmål til EU-Domstolen i en sag mod Skatteministeriet.

I sagen har sagsøgeren til støtte for sin betalingspåstand principalt gjort gældende, at skolen i forbindelse med en genoptagelse af skolens momstilsvar efter momsreglerne er berettiget til fradrag for købsmomsen uden samtidig at modregne salgsmomsen, subsidiært, at skolen har et erstatningskrav mod Skatteministeriet for det tab, som skolen har lidt som følge af SKATs fejlagtige anvendelse af momsreglerne.

De foreslåede præjudicielle spørgsmål relatererede sig både til sagens momsretlige problemstilling og til betingelserne for at pålægge Skatteministeriet erstatningsansvar.

Skatteministeriet havde protesteret mod anmodningen med henvisning til, 1) at det momsretlige spørgsmål allerede var afgjort i EU-Domstolens praksis, og 2) at betingelserne for medlemsstaternes erstatningsansvar var fastlagt i praksis, samt at det lå uden for EU-Domstolens kompetence at afgøre, om den konkrete sag gav anledning til erstatningsansvar.

Landsretten afslog sagsøgerens anmodning med henvisning til, at der ikke er en rimelig begrundet tvivl om retsstillingen.

 

Dom: Afvist - sikkerhedsstillelse - sagsomkostninger

SKM2016.284.ØLR

Vedrører: Retsplejeloven § 321

Landsretten havde i medfør af retsplejelovens § 321, bestemt, at appellanten, der er bosiddende i Asien, skulle stille sikkerhed for de sagsomkostninger, som appellanten kunne blive pålagt at betale. Såfremt appellanten ikke gjorde dette inden en af landsretten fastsat frist, ville sagen blive afvist.

Da appellanten ikke stillede sikkerhed for sagsomkostninger inden fristens udløb, blev anken afvist.

 

Dom: Registringspligt - udenlandsk indregistreret køretøj - regelmæssig tilbagevenden - mindstekrav

SKM2016.283.ØLR

Vedrører: Bekendtgørelse nr. 504 af den 30. maj 2012 om registrering af køretøjer § 10

Ankesagen angik overordnet, om appellanten i medfør af den dagældende registreringsbekendtgørelses § 10, stk. 4, 1. pkt., ville blive registreringspligtig i Danmark, hvis han anskaffede sig et udenlandsk indregistreret køretøj og anvendte køretøjet i Danmark.

Af de grunde, som var anført af byretten, og da bevisførelsen for landsretten ikke kunne føre til et andet resultat, tiltrådte landsretten, at appellanten på det for sagen relevante tidspunkt havde sin private til- knytning til Danmark.

Efter de foreliggende oplysninger om omfanget og hyppigheden af appellantens ophold i Danmark, fandt landsretten endvidere at appellanten var vendt regelmæssigt tilbage til Danmark. Landsretten bemærkede herved, at der hverken efter ordlyden af den dagældende registreringsbekendtgørelses § 10, stk. 4, eller efter de foreliggende oplysninger om praksis var grundlag for at fastslå et absolut minimumskrav for antallet af ophold i Danmark for at statuere regelmæssig tilbagevenden.

Landsretten fandt endvidere ikke grundlag for at antage, at Landsskatterettens afgørelse var i strid med EU-retten.

Landsretten stadfæstede dermed byrettens dom ( SKM2014.432.BR ) i det omfang, den var påanket. Appellanten havde således under ankesagen frafaldet sin subsidiære påstand vedrørende registreringsbekendtgørelsens § 25.

 

Afgørelser fra Afgørelsesdatabasen

Journalnr: 13/0086794
Ekstraordinær genoptagelse af momstilsvaret
Klagen skyldes, at SKAT ikke har imødekommet en anmodning om genoptagelse af afgiftstilsvaret for perioden fra den 1. april til den 31. december 2007 i henhold til skatteforvaltningslovens §§ 31 og 32. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 10-05-2016

Journalnr: 14/1662904
Moms - gratis synsprøver
Klagen skyldes, at SKAT har forhøjet virksomhedens momstilsvar, idet levering af synsprøver er anset for sket vederlagsfrit. Landsskatteretten anser ikke prøverne for leveret uden vederlag.
Afsagt: 27-05-2016

Journalnr: 14/5146826
Momsfradrag - indretning af lokaler og elforbrug
Klagen skyldes, at SKAT ikke har godkendt fradrag for købsmoms vedrørende udgifter til vedligeholdelse og indretning af lokaler mv. samt elforbrug. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 19-05-2016

Journalnr: 13/1572613
Momsfradrag - selvstændig virksomhed
Klagen skyldes, at SKAT har nægtet fradrag for købsmoms, idet SKAT ikke har anset virksomheden for at drive selvstændig økonomisk virksomhed. Landsskatteretten finder ikke, at der er tale om økonomisk virksomhed, men også at SKAT som følge af EU-Domstolens dom i INZO-sagen er afskåret fra med tilbagevirkende kraft at kræve de fratrukne momsbeløb tilbagebetalt i det omfang udgifterne har tilknytning til aktiviteten.
Afsagt: 10-05-2016

Journalnr: 15/2336792
Beregning af registreringsafgift
SKAT har baseret beregningen af registreringsafgift for klagerens køretøj på et brændstofforbrug på 11 km/l. Landsskatteretten fastsætter brændstofforbruget til 18,5 km/l. Spørgsmålet om køretøjets afgiftspligtige værdi behandles af motorankenævnet.
Afsagt: 26-05-2016

Journalnr: 15/2168224
Registreringsafgift - autocamper
SKAT har pålagt klageren yderligere registreringsafgift som følge af benyttelse af autocamper på færdselslovens område uden alt campingudstyrets tilstedeværelse. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen.
Afsagt: 27-05-2016

Journalnr: 14/5324252
Registreringsafgift - autocamper
SKAT har pålagt klageren yderligere registreringsafgift som følge af benyttelse af autocamper på færdselslovens område uden alt campingudstyrets tilstedeværelse. Landsskatteretten stadfæster afgørelsen for så vidt angår afgiftspligten.
Afsagt: 19-05-2016

Journalnr: 13/0105982
Registreringsafgift - autocamper
SKAT har pålagt klageren yderligere registreringsafgift som følge af benyttelse af autocamper på færdselslovens område uden alt campingudstyrets tilstedeværelse. Landsskatteretten nedsætter forhøjelsen til nul.
Afsagt: 24-05-2016

 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 27-06-2016 - 26-07-2016

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 29-06-2016 indstilling i C-378/15 Mercedes Benz Italia
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – sjette direktiv 77/388/EØF – artikel 17, stk. 5, tredje afsnit – fradrag for indgående afgift – pro rata-fradrag – beregning

Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz Italia - Dom
Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz Italia - Indstilling
Tidligere dokument: C-378/15 Mercedes Benz og Gia’ Daimlerchrysler - Ny sag

Den 14-07-2016 dom i C-97/15 Sprengen mod Pakweg Douane
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse – den fælles toldtarif – kombineret nomenklatur – pos. 8471 og 8521 – forklarende bemærkninger – aftalen om handel med informationsteknologiprodukter – »screenplays«

Tidligere dokument: C-97/15 Sprengen mod Pakweg Douane - Dom
Tidligere dokument: C-97/15 Sprengen mod Pakweg Douane - Ny sag

Den 21-07-2016 dom i C-4/15 Argos Supply Trading
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse – toldunion – den fælles toldtarif – toldprocedurer af økonomisk betydning – passiv forædling – forordning (EØF) nr. 2913/92 – artikel 148, litra c) – meddelelse af bevilling – økonomiske forudsætninger – ikke til alvorlig skade for væsentlige interesser hos forarbejdningsvirksomhederne i Fællesskabet – begrebet »forarbejdningsvirksomhederne i Fællesskabet«

Tidligere dokument: C-4/15 Argos Supply Trading - Dom
Tidligere dokument: C-4/15 Argos Supply Trading - Indstilling
Tidligere dokument: C-4/15 Argos Supply Trading - Ny sag

Den 21-07-2016 dom i C-493/14 Statsstøtte Dilly’s Wellnesshotel
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse – statsstøtte – støtteordning i form af lempelser af miljøafgifter – forordning (EF) nr. 800/2008 – former for støtte, der kan anses for at være forenelige med det indre marked og fritaget for underretning – bindende karakter af betingelserne for fritagelse – artikel 3, stk. 1 – udtrykkelig henvisning til denne forordning i støtteordningen

Tidligere dokument: C-493/14 Statsstøtte Dilly’s Wellnesshotel - Dom
Tidligere dokument: C-493/14 Statsstøtte Dilly’s Wellnesshotel - Indstilling

 

Domme
C-267/15 Gemeente Woerden

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse – merværdiafgift – indgående afgift – fradrag

Domstolens dom:

Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem skal fortolkes således, at en afgiftspligtig person under omstændigheder som de i hovedsagen foreliggende, hvor denne afgiftspligtige person har ladet en bygning opføre og solgt den til en lavere pris end omkostningerne ved opførelsen heraf, har ret til fradrag af alle de momsbeløb, der er betalt i forbindelse med bygningens opførelse, og ikke kun en del heraf svarende til de dele af bygningen, som køberen anvender til økonomisk virksomhed. Den omstændighed, at køberen vederlagsfrit overlader brugen af en del af den omhandlede bygning til en tredjemand, har ingen betydning i denne forbindelse.


C-11/15 Ceský rozhlas

Sagen omhandler:

Præjudiciel forelæggelse – sjette direktiv 77/388EØF – merværdiafgift – artikel 2, nr. 1) – levering af tjenesteydelser, som foretages mod vederlag – begreb – offentlig radio- og tv-virksomhed – finansiering med en obligatorisk lovpligtig licensafgift

Domstolens dom:

Artikel 2, nr. 1), i Rådets sjette direktiv 77/388/EØF af 17. maj 1977 om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om omsætningsafgifter – Det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag skal fortolkes således, at offentlig radiovirksomhed som den i hovedsagen omhandlede, der finansieres af en obligatorisk lovpligtig licensafgift, som betales af personer, der ejer eller er i besiddelse af en radiomodtager, og udøves af et ved lov oprettet radioselskab, ikke udgør levering af tjenesteydelser, som »foretages mod vederlag«, som omhandlet i denne bestemmelse, og derfor ikke er omfattet af direktivets anvendelsesområde.

Tidligere dokument: C-11/15 Ceský rozhlas - Indstilling


Nyt fra EU

Nyt fra Rådet

ST 9871 2016 INIT: Forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem for så vidt angår behandlingen af vouchere Vedtagelse

ST 9707 2016 INIT: RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1388/2013 om åbning og forvaltning af autonome EU-toldkontingenter for visse landbrugs- og industriprodukter

ST 9708 2016 INIT: RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EU) nr. 1387/2013 om suspension af den fælles toldtarifs autonome toldsatser for visse landbrugs- og industriprodukter

ST 10178 2016 COR 1: Vedtagelse af Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det blandede udvalg nedsat ved den regionale konvention om pan-Euro-Middelhavsregler for præferenceoprindelse, hvad angår Georgiens anmodning om at blive kontraherende part i denne konvention

ST 8536 2016 REV 1 ADD 1: Rådets førstebehandlingsholdning med henblik på vedtagelse af EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 471/2009 om fællesskabsstatistikker over varehandelen med tredjelande for så vidt angår delegerede beføjelser og gennemførelsesbeføjelser, der tillægges Kommissionen, vedrørende vedtagelsen af visse foranstaltninger - Rådets begrundelse - Vedtaget af Rådet den 16. juni 2016

ST 10470 2016 ADD 1: BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) …/… / ..... af XXX om ændring af bilag I og III til Rådets forordning (EF) nr. 2173/2005 som opfølgning på en frivillig partnerskabsaftale med Indonesien om en FLEGT-licensordning for import af træ til Den Europæiske Union

ST 10470 2016 INIT: KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) …/… af 9.6.2016 om ændring af bilag I og III til Rådets forordning (EF) nr. 2173/2005 som opfølgning på en frivillig partnerskabsaftale med Indonesien om en FLEGT-licensordning for import af træ til Den Europæiske Union

ST 10214 2016 INIT: Vedtagelse af Rådets forordning om ændring af forordning (EU) nr. 1387/13 om suspension af den fælles toldtarifs autonome toldsatser for visse landbrugs- og industriprodukter

ST 10215 2016 INIT: Vedtagelse af Rådets forordning om ændring af forordning (EU) nr. 1388/2013 om åbning og forvaltning af autonome EU-toldkontingenter for visse landbrugs- og industriprodukter

 

Nyt fra Kommissionen

Speech by Commissioner Pierre Moscovici at the Tax Congress of the Berlin Tax Forum 2016

Wildlife trafficking: EU Council emphasises key role of customs

 

Nyt fra Parlamentet

Kommissionens Gennemførelsesforordning om ændring af bilag I til Rådets forordning (EØF) nr. 2658/87 om told- og statistiknomenklaturen og Den Fælles Toldtarif  

Udkast til betænkning På vej mod et endeligt momssystem og bekæmpelse af momssvig  

MEDDELELSE TIL MEDLEMMERNE Andragende nr. 0838/2015 af G.W., tysk statsborger, om indførelse af afgiften til vedligeholdelse af infrastruktur i Tyskland  

om endegyldig udelukkelse af sukker og ethanol fra forhandlingerne om en frihandelsaftale med Mercosur

Ændret forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om tillægstold på importen af visse produkter med oprindelse i Amerikas Forenede Stater (kodification)  

Forslag til Rådets afgørelse om fastlæggelse af den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i Det Almindelige Råd under Verdenshandelsorganisationen (WTO) vedrørende USA's anmodning om en WTO-undtagelse med henblik på at forlænge præferencebehandlingen af tidligere ikke-selvstyrende Stillehavsøer  

 

Nyt fra EUR_LEX

Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om tillægstold på importen af visse produkter med oprindelse i Amerikas Forenede Stater (kodification)

 

Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

Nyhedsbrev til virksomheder

Ansøgning om toldsuspension eller toldkontingent med virkning fra 1. juli 2017

L 150 Forslag til lov om ændring af bl.a. registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven og lov om registrering af køretøjer,

Referat

Referat fra ekstraordinært særmøde i Toldkontaktudvalget d. 18. maj 2016


Indholdsfortegnelse 

Lovtidende

Bekendtgørelse af lov om merværdiafgift (momsloven)  

Nyt fra Folketinget

Almindelig del

Bilag

Bilag 226

Henvendelse af 20/6-16 fra Dansk Energi om konsekvenserne af at fjernelse af CO2 afgiften på fjernvarme

Bilag 229

Beretning om kommunernes overtagelse af inddrivelse af fordringer afgivet den 15. juni 2016

Bilag 232

Henvendelse af 15/6-16 vedrørende folder "ELFORSK Styrker Danmark"

Bilag 234

Gennemsigtighedsrapport 2015 – SKATs kontrolarbejde i 2015

Bilag 235

Lovudkast - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift på elektricitet, fusionsskatteloven og sel-skabsskatteloven (Lempelse af elafgift for forlystelser, ændring af reglerne om skattefri spaltning, fradrag for livsforsikringsselskabers særlige bonushensættelser, værdiansæt-telse af kooperationsbeskattede andelsforeningers unoterede aktier, samt ændring af reglerne om sambeskatning i forbindelse med konkurs), fra skatteministeren

Bilag 236

Lovudkast - Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og ligningsloven (Omkostningsgodtgørelse til skattepligtige selskaber og fonde, udskydelse af søgsmålsfristen ved klage til ombudsmanden, ingen omkostningsgodtgørelse ved påklage af afgørelser om godtgørelse, initiativer til imødegåelse af misbrug af godtgørelsesordningen mv.), fra skatteministeren

Spørgsmål og svar

Spm. 470

Spm. om at redegøre for udviklingen i udbetaling af negativ moms for årene 2005-2015, til skatteministeren  Svar  

Spm. 510

Spm. om at redegøre for hvilke analyser, der ligger bag ministerens udsagn om, at 10 pct. af de virksomheder, der viser sig at have fejl i indberetnin...  Svar  

Spm. 524

MFU spm. om, hvilke EU-bestemmelser der gjorde det umuligt at indføre en forsyningssikkerhedsafgift på biobrændsler uden at lægge afgift på alle lever...  Svar  

Spm. 525

MFU spm. om, hvad den begrundede vurdering er af, om det er EU-medholdigt at indføre en afgift på biobrændsel, til skatteministeren  Svar  

Spm. 526

MFU spm. om, hvorvidt ministeriet har kendskab til andre lande, der har indført en afgift på afbrænding af biomasse, og hvordan en sådan i givet fald ...  Svar  

Spm. 527

Spm. om at oplyse det årlige provenu for de statslige indtægter for ejer- og vægtafgift for bilejere bosiddende i Københavns Kommune i perioden 2011-2...  Svar