MomsMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp



 

MomsMail 2015, uge 35

Kære læser !

Lige så omfangsrige de seneste par MomsMail har været, lige så kort er denne uges samling af nyheder. En enkelt artikel og et enkelt styresignal sammen med de faste nyheder er, hvad det kan blive til.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
RevisorPosten nr. 3 2015

Styresignaler
Genoptagelse som følge af praksisændring vedrørende indberetnings- og betalingspligten for el-cykelbatterier i henhold til batteribekendtgørelsens §§ 16 og 17 - styresignal

Nye straffesager

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste for uge 36

Nyt fra EU

Nyt fra andre lande og organisationer
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
Skatteetaten, Norge
VERO Skat, Finland

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20150824' AND [SkatteraadChanged] <= '20150830') OR ([LSRChanged] >= '20150824' AND [LSRChanged] <= '20150830') OR ([ByretChanged] >= '20150824' AND [ByretChanged] <= '20150830') OR ([LandsretChanged] >= '20150824' AND [LandsretChanged] <= '20150830') OR ([HojesteretChanged] >= '20150824' AND [HojesteretChanged] <= '20150830')) ORDER BY AppelId DESC

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Styresignal: Genoptagelse som følge af praksisændring vedrørende indberetnings- og betalingspligten for el-cykelbatterier i henhold til batteribekendtgørelsens §§ 16 og 17 - styresignal

SKM2015.562.SKAT

Vedrører: Bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer §§ 16 og 17

El-cykelbatterier anses for at være et industrielt batteri, og er derfor ikke omfattet af indberetnings- og betalingspligten til SKAT efter batteribekendtgørelsens §§ 16 og 17.

 

Høringssvar til udkast til styresignal:
Genoptagelse - ændring af praksis for leveringsstedet for kurser af længere varighed - moms - udkast til styresignal

Udkastet til styresignal: 14-5110650

På baggrund af Skatterådets bindende svar i SKM2015.507.SR har SKAT fundet anledning til at ændre praksis for det momsmæssige beskatningssted (leveringsstedet) for kurser af længere varighed, som sælges til afgiftspligtige personer. Leveringsstedet skal fastlægges efter den såkaldte hovedregel for ydelser.

Høringssvar:

  • FSR - danske revisorer
  •  

    Nye straffesager

    SKM2015.559.VLR Straffesag - skatte- og momsunddragelse

    Vedrører: Skattekontrolloven § 16. Momsloven § 81

    T var tiltalt for skatte- og momsunddragelse idet han dels ikke havde selvangivet udbytte fra et af ham ejet selskab H1 s.m.b.a., hvori han tillige var daglig leder og dels ikke havde reageret på for lave foreløbige fastsættelser vedrørende moms. Den samlede unddragelse var opgjort til 752.391 kr.

    Endvidere var T tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 302 om regnskabsuorden idet T ikke førte regnskabsbøger, ikke opbevarede regnskabsmateriale og ikke foretog regnskabsaflæggelse.

    Anklager nedlagde påstand om erstatning til SKAT og konfiskation.

    T forklarede, at han stiftede et s.m.b.a. og ikke et ApS idet denne selskabskonstruktion ikke krævede sikkerhed ved stiftelse. Han var blevet oplyst, at det ikke var nødvendigt at lave regnskab det første år og han tænkte ikke på at kontakte SKAT.

    Byretten frifandt T for forholdet vedrørende regnskabsuorden men fandt T skyldig i forsætlig skatte- og momsunddragelse. Straffen blev fastsat til 5 måneders fængsel og en tillægsbøde på 750.000 kr.

    Byretten tog erstatningspåstanden til følge.

    Ved landsretten blev anklageskriftet berigtiget således at den samlede unddragelse udgjorde 748.571 kr. Endvidere fremlagde T udgiftsfakturaer for landsretten, de fakturerede beløb udgjorde 3.224.095 kr.

    T forklarede, at han alene trak penge ud af selskabet til egen løn. T angav ikke denne løn til SKAT idet det ville gå lige op, når han trak kørsel og diæter fra. Han sendte alle bilag til revisor og regnede med alt var i orden.

    Landsretten fandt det, under hensyn til T's forklaring om, hvorledes fakturabeløbene blev betalt, ubetænkeligt at lægge til grund, at fakturaerne ikke var reelle og at de derfor ikke dokumenterede udgifter betalt af H1 s.m.b.a.

    Landsretten fandt, efter en samlet vurdering, herunder T's forklaring om hvorledes han forholdt sig over for dokumenter fra SKAT og hans betaling af store kontantbeløb i forbindelse med virksomhedens drift, at T havde haft forsæt til at unddrage skat af aktieindkomst og moms som sket.

    Byrettens dom blev stadfæstet med de ændringer, at tillægsbøden blev nedsat til 725.000 kr. og T blev frifundet for påstanden om konfiskation.

    SKM2015.558.VLR Straffesag - administrativ straffesag - juridisk person - beskikkelse af forsvarer

    Vedrører: Forsvarerbistandsloven § 1

    Selskabet T ApS anmodede byretten om beskikkelse af forsvarer i en administrativ skatte- og afgiftsstraffesag.

    SKAT havde i forbindelse med fremsendelsen af anmodningen til retten anført, at forsvarerbistandsloven ikke umiddelbart hjemler mulighed for beskikkelse af forsvarer til juridiske personer.

    Byretten fandt, at det fremgår af forsvarerbistandslovens § 1, at der kan beskikkes borgeren en forsvarer. Retten fandt herefter, at der ikke på det foreliggende grundlag var hjemmel til beskikkelse af forsvarer i denne sag.

    Ved Landsretten gjorde T gældende at selskabet som sigtet kan få beskikket en forsvarer og at SKAT i indkaldelsen til møde havde anført "Du kan også få beskikket en forsvarer".

    Anklagemyndigheden gjorde gældende, at der efter bestemmelsen i forsvarerbistandslovens § 1 ikke er hjemmel til at beskikke forsvarer for en juridisk person. Anklagemyndigheden anførte nærmere, at udtrykket "borger" alene omfatter fysiske personer og ikke juridiske personer.

    Landsretten udtalte, at det fremgår af forsvarerbistandslovens § 1, at der kan beskikkes borgeren en forsvarer, når sagens beskaffenhed, borgerens person eller omstændighederne i øvrigt gør det ønskeligt og borgeren ikke selv har skaffet sig bistand af en forsvarer. Der er således tale om en fakultativ ordning, hvorefter det beror på rettens skøn i den enkelte sag, om der er grundlag for forsvarerbeskikkelse.

    Af delbetænkning nr. 977/1983 redegøres nærmere for de hensyn, der kan begrunde forsvarerbeskikkelse, og som har fundet udtryk i lovens § 1.

    På denne baggrund, og efter de foreliggende oplysninger fra SKAT om, at bestemmelsen om forsvarerbistand i hidtidig praksis ikke har været anvendt i forhold til juridiske personer, tiltrådte landsretten, at byretten havde nægtet at beskikke forsvarer for T.


    Indholdsfortegnelse 

    Nyt fra EU-domstolen

    Retsliste 31-08-2015 - 29-09-2015

    Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

    Den 03-09-2015 dom i C-463/14 Asparuhovo Lake Investment Company
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – det fælles merværdiafgiftssystem – direktiv 2006/112/EF – artikel 24, stk. 1, artikel 25, litra b), artikel 62, stk. 2, artikel 63 og artikel 64, stk. 1– begrebet »levering af tjenesteydelser« – abonnementsaftale om rådgivningsydelser – afgiftspligtens indtræden – nødvendigt at godtgøre, at ydelserne faktisk er leveret – afgiftens forfald

    Tidligere dokument: C-463/14 Asparuhovo Lake Investment Company - Dom
    Tidligere dokument: C-463/14 Asparuhovo Lake Investment Company - Dom
    Tidligere dokument: C-463/14 Asparuhovo Lake Investment Company - Ny sag

    Den 03-09-2015 dom i C-526/13 Fast Bunkering Klaipeda
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Mokestinių ginčų komisija prie Lietuvos Respublikos vyriausybės (Litauen) – fortolkning af artikel 148, litra a), i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem – fritagelse for leveringer af varer til forsyninger til fartøjer, som anvendes til sejlads i rum sø – anvendelse af denne fritagelse på leveringer til mellemmænd, der handler i eget navn – varernes endelige anvendelse behørigt fastslået inden leveringen – indlevering af beviser for denne anvendelse til afgiftsmyndighederne inden leveringen

    Tidligere dokument: C-526/13 Fast Bunkering Klaipeda - Dom
    Tidligere dokument: C-526/13 Fast Bunkering Klaipeda - Dom
    Tidligere dokument: C-526/13 Fast Bunkering Klaipėda - Ny sag
    Tidligere dokument: C-526/13 Fast Bunkering Klaipeda - Indstilling

    Den 08-09-2015 dom i C-105/14 Taricco m.fl.
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel forelæggelse – straffesag vedrørende lovovertrædelser på området for merværdiafgift (moms) – artikel 325 TEUF – national lovgivning, der fastsætter absolutte forældelsesfrister, som kan medføre, at lovovertrædelserne forbliver ustraffet – potentiel skade for Den Europæiske Unions interesser – den nationale domstols forpligtelse til at undlade at anvende enhver bestemmelse i national ret, der kan berøre de forpligtelser, som medlemsstaterne er pålagt i henhold til EU-retten

    Tidligere dokument: C-105/14 Taricco m.fl. - Dom
    Tidligere dokument: C-105/14 Taricco m.fl. - Indstilling

    Den 10-09-2015 indstilling i C-294/14 ADM Hamburg
    Toldunion

    Transport – toldunion og fælles toldtarif – EF-toldkodeks – toldpræferencer – artikel 74, stk. 1, i forordning (EØF) nr. 2454/93 – produkter med oprindelsesstatus udført fra et præferenceberettiget land – krav om, at produkter, der angives til overgang til fri omsætning i Den Europæiske Union, er de samme som dem, der er udført fra det præferenceberettigede land, i hvilket de anses for at have oprindelse – forsendelse bestående af en blanding af rå palmekerneolie med oprindelse i flere lande, der er indrømmet den samme præferencebehandling

    Tidligere dokument: C-294/14 ADM Hamburg - Dom
    Tidligere dokument: C-294/14 ADM Hamburg - Indstilling

    Den 10-09-2015 dom i C-687/13 Fliesen-Zentrum Deutschland
    Toldunion

    Præjudiciel – Finanzgericht München (Tyskland) – anmodning om vurdering af gyldigheden af Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 917/2011 af 12. september 2011 om indførelse af en endelig antidumpingtold og endelig opkrævning af den midlertidige told på importen af keramiske fliser med oprindelse i Folkerepublikken Kina – valg af De Forenede Stater som egnet tredjeland med markedsøkonomi ved fastlæggelse af, om der foreligger dumping – ukorrekt fastsættelse af den normale værdi – urigtig udtagelse af stikprøver

    Tidligere dokument: C-687/13 Fliesen-Zentrum Deutschland - Dom
    Tidligere dokument: C-687/13 Fliesen-Zentrum Deutschland - Ny sag
    Tidligere dokument: C-687/13 Fliesen-Zentrum Deutschland - Indstilling

    Den 17-09-2015 dom i C-344/14 Kyowa Hakko Europe
    Toldunion

    Præjudiciel forelæggelse – told- og statistiknomenklatur – tarifering af varer – aminosyreblandinger, der anvendes til tilberedelsen af næringsmidler til spæd- og småbørn, som er allergiske over for komælksproteiner – tarifering i toldposition 2106 som »tilberedte næringsmidler« eller 3003 som »lægemidler«

    Tidligere dokument: C-344/14 Kyowa Hakko Europe - Dom
    Tidligere dokument: C-344/14 Kyowa Hakko Europe - Ny sag

     

    Nyt fra EU

    Nyt fra Kommissionen

    New consultation on the review of excise duty on the structures of alcohol and alcoholic beverages

     

    Nyt fra Parlamentet

    KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) …/… om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 952/2013 til præcisering af visse bestemmelser i EU-toldkodeksen  

    BILAG til FORSLAG TIL RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på vegne af Den Europæiske Union i det stabiliserings- og associeringsråd, der er oprettet ved stabiliserings- og associeringsaftalen mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene side og Bosnien-Hercegovina på den anden side, for såvidt angår stabiliserings- og associeringsrådets afgørelse om vedtagelse af dets forretningsorden  

     

    Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

    Nyhedsbrev til virksomheder

    Varsling af ændringer af forbindelser til Køretøjsregistret

    Rettelse til toldtariffen - antidumpingtold

    Niveaulister til værdisættelse af motorkøretøjer - August 2015

    Toldkurser (valutakurser)

    Valutakurser (toldkurser) 1. september - 30. september 2015 - 5% udsving (AUD)(BRL)(MYR)(MXN)(RUB)


    Indholdsfortegnelse 

    Nyt fra Folketinget

    Almindelig del

    Spørgsmål og svar

    Spm. 27

    Spm. om, hvordan antallet af indregistrerede elbiler fordeler sig på mærke og model, hvor den registrerede ejer er en fysisk person henholdsvis virkso...   Svar  

    Spm. 28

    Spm. om, hvorledes væksten i indregistreringen af elbiler over de seneste tre år fordeler sig på fysiske henholdsvis juridiske personer, til skattemin...   Svar  

    Spm. 29

    Spm. om, hvordan andelen af privat indregistrerede elbiler fordeler sig på mærke og model, hvor der også er indregistreret en eller flere brændstofbil...   Svar  

    Spm. 31

    Spm. om ministeren er enig i, at der ikke skal pålægges moms på abonnementer af dansksprogede magasiner sendt fra lande uden for EU, når abonnementet ...   Svar