MomsMails

Andre services

Jobportal

Fortegnelser

Tidligere år

Support og hjælp



 

MomsMail 2015, uge 25

Kære læser !

En ganske gennemsnitlig uge når vi ser på mængden af nyheder. MomsMail indeholder en række artikler, mest med fokus på moms, et enkelt styresignal, et par bindende svar og fire domme. Jeg har valgt at medtage to domme, der grundlæggende vedrører skattemæssige forhold, men jeg mener, de også kan have interesse for moms-, told- og afgiftsinteresserede.

God læselyst.

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Af skade bliver man klog, men sjældent rig
Ny momspraksis for investeringsforeninger
Tilbagebetaling af ulovligt opkrævede afgifter
Afgifter og ejendomsadministration
Salg af ejendomsselskab
Tax Alert June 2015 no. 43
Personalegoder 2015

Styresignaler
SKATs krav til indretning af campingbiler (autocampere) indregistreret efter reglerne om 60 pct. registreringsafgift - styresignal

Bindende svar
Ikke formidling af kunstnerisk virksomhed
Moms - Investeringsforeninger - forvaltningsydelser

Domme
Ekstraordinær genoptagelse – moms og skat – særlige omstændigheder – administratorsvigt - reaktionsfrist
Syn og skøn - afvisning - retlig vurdering - validitet af regnskaber
Syn og skøn - adgang til sagens ejendom
Domstol - hævet sag - betaling af sagsomkostninger

Nyt på inddrivelsesområdet

Nyt fra EU-Domstolen
Retsliste for uge 26

Nyt fra EU

Nyt fra andre lande og organisationer
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
Skatteetaten, Norge
VERO Skat, Finland
Högsta förvaltningsdomstolen, Sverige
Skatteetaten, Norge

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20150615' AND [SkatteraadChanged] <= '20150621') OR ([LSRChanged] >= '20150615' AND [LSRChanged] <= '20150621') OR ([ByretChanged] >= '20150615' AND [ByretChanged] <= '20150621') OR ([LandsretChanged] >= '20150615' AND [LandsretChanged] <= '20150621') OR ([HojesteretChanged] >= '20150615' AND [HojesteretChanged] <= '20150621')) ORDER BY AppelId DESC

Artikler og interessante links

BDO

Af skade bliver man klog, men sjældent rig

Alt for mange produktionsvirksomheder kender ikke reglerne for godtgørelse af energiafgifter. Det fører desværre ofte til efterregninger og nogle gange også bøder, når SKAT kommer på kontrolbesøg.

Plesner

Ny momspraksis for investeringsforeninger

Momsfritagelsen for forvaltningsydelser leveret til investeringsforeninger bliver nu udvidet til at omfatte forvaltningsydelser, der leveres til pensionskasser. Derudover bliver en række forvaltningsydelser, som hidtil har været anset for momspligtige, momsfri. Det følger af den såkaldte ATP-dom, som Plesner førte ved EU-Domstolen, samt af to styresignaler, som SKAT netop har sendt i høring. Endnu en lempelse kan være på vej, hvis EU-Domstolen følger generaladvokatens indstilling i en sag om forvaltning af en ejendomsinvesteringsfond. Der bliver hermed mulighed for at søge betydelige momsbeløb retur for tidligere år.

PwC

Afgifter og ejendomsadministration

Har du styr på, hvem der har ret til godtgørelse af energiafgifter ved udlejning af fast ejendom? PwC giver dig overblikket over afgiftsreglerne ved ejendomsadministration.

Revisorgruppen Danmark

Salg af ejendomsselskab

Momsfri formidling ved salg af aktier i ejendomsselskab

RSM plus

Tax Alert June 2015 no. 43

Tax Alert er et nyhedsbrev fra RSM plus' internationale samarbejdspartner, som følger op på de væsentligste ændringer i skatteforholdene i Europa. Klik her for at læse seneste udgave

RSM plus

Personalegoder 2015

Personalegoder 2015 er en opdatering af vores publikation om personalegoder – om den skatte- og momsmæssige behandling af forskellige goder.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

Styresignal: SKATs krav til indretning af campingbiler (autocampere) indregistreret efter reglerne om 60 pct. registreringsafgift - styresignal

SKM2015.411.SKAT

Vedrører: Dagældende bestemmelse i registreringsafgiftsloven § 5 a, stk. 1, nr.1

Højesterets dom i SKM2014.728.HR , har vist et behov for en uddybning og præcisering af hvilket udstyr, der skal være i en campingbil, der er anmeldt til registrering efter reglerne om 60 pct. registreringsafgift og første gang er anmeldt til registrering før den 25. april 2007, for at den opfylder kravet om, at den utvivlsomt er konstrueret og indrettet til ophold og beboelse.

Reglerne og praksis vedr. campingbiler er beskrevet i SKATs vejledninger fra 1999 og frem til den særligt lempelige registreringsafgift for campingbiler blev ophævet ved lov nr. 541 af 6. juni 2007. Den beskrevne praksis i disse vejledninger finder fortsat anvendelse for campingbiler, der er anmeldt til registrering efter reglerne om 60 pct. afgift i den dagældende bestemmelse i registreringsafgiftslovens § 5a, stk. 1, og som første gang er anmeldt til registrering efter den 15. februar 1990 og før den 25. april 2007. Dette styresignal supplerer og uddyber beskrivelsen af praksis.

 

Bindende svar: Ikke formidling af kunstnerisk virksomhed

SKM2015.420.SR

Vedrører: Momsloven § 13, stk. 1, nr. 7

Skatterådet kan ikke bekræfte, at Spørger kan anses for formidler af tatoveringsdesignernes ydelser i eget navn og for tatoveringsdesignerens regning. Henset hertil kan Spørgers salg af tatoveringsdesign heller ikke være omfattet af momsfritagelsen for kunstnerisk virksomhed.

 

Bindende svar: Moms - Investeringsforeninger - forvaltningsydelser

SKM2015.405.SR

Vedrører: Momsloven § 13, stk. 1, nr. 11, litra f

Skatterådet bekræfter, at de udenlandske fonde momsmæssigt kan anses som investeringsforeninger. Derimod kan Skatterådet ikke bekræfte, at de leverede ydelser i form af "Acquisition", "Asset management" og "Sales", set som én samlet ydelse, kan anses som momsfritaget investeringsforeningsforvaltning. Ligesom Skatterådet heller ikke kan bekræfte, at leveringsstedet for ydelserne ikke er i Danmark.

 

Dom: Ekstraordinær genoptagelse – moms og skat – særlige omstændigheder – administratorsvigt - reaktionsfrist

SKM2015.427.BR

Vedrører: Skatteforvaltningsloven § 27, stk. 1, nr. 8 og stk. 2 samt § 32, stk. 1, nr. 4 og stk. 2

Sagen vedrørte spørgsmålet om ekstraordinær genoptagelse af skatteyderens skatteansættelse for indkomståret 2005 og af hans momstilsvar for årene 2004-2006.

Retten fandt det indledningsvis ikke godtgjort, at skatteyderens henvendelser til SKAT, forud for hans anmodning om genoptagelse af 4. maj 2010, kunne betragtes som en genoptagelsesanmodning, hvorfor skatteyderens anmodning af 4. maj 2010 var fremsat efter fristen for ordinær genoptagelse.

I relation til spørgsmålet om ekstraordinær genoptagelse fandt retten ikke, at der kunne ske genoptagelse efter skatteforvaltningslovens § 27, stk. 1, nr. 5, og § 32, stk. 1, nr. 3, ligesom retten ikke fandt det godtgjort, at der forelå sådanne særlige omstændigheder, at der kunne ske ekstraordinær genoptagelse efter skatteforvaltningslovens § 27, stk. 1, nr. 8 og § 32, stk. 1, nr. 4.

Skatteministeriet blev herefter frifundet.

 

Dom: Syn og skøn - afvisning - retlig vurdering - validitet af regnskaber

SKM2015.418.ØLR

Vedrører: Retsplejeloven § 341

Sagen drejer sig om at SKAT havde forhøjet en skatteyder med en række ejendomsavancer i forbindelse med overdragelse mellem 2 selskaber der begge var kontrolleret af skatteyderen.

SKAT havde lagt oplysningerne i regnskaber til grund, og anset ejendommene for overdraget til de priser som regnskabet oplyste.

Skatteyderen ønskede reelt gennemført et syn og skøn til bedømmelse af hvorvidt der som følge af oplysningerne i regnskaberne kunne anses for, at være sket en overdragelse.

SKAT nedlagde påstand om, at anmodningen om afholdelse af syn og skøn blev afvist da der var tale om en retlig vurdering af validiteten af regnskaber og dermed reelt en vurdering af om dels ejendommene var overdraget.

Byretten besluttede at tillade afholdelse af syn og skøn, men ikke på grundlag af alle de daværende spørgsmål der dels var for bredt formuleret, samt dels fordi de indeholdte en bevisbedømmelse der skulle overlades til Landsskatteretten.

Rekvirenten påkærede byrettens afgørelse med påstand om, at det blev tilladt, at stille de spørgsmål som byretten afviste.

Landsretten ville ikke tillade afholdelse af syn og skøn da validiteten af regnskabernes indhold var en retlig vurdering der ikke kunne afholdes syn og skøn om, samt at der efter indholdet af spørgetemaet reelt var tale om, at der blev efterspurgt en bedømmelse af om ejendommene var overdraget.

 

Dom: Syn og skøn - adgang til sagens ejendom

SKM2015.421.BR

Vedrører: Retsplejeloven § 299, § 300 og § 301

Sagen drejer sig om at SKAT havde forhøjet en skatteyder med værdien af en livslang beboelsesret til en ejendom.

Rekvirenten var ikke enig i SKATs værdiansættelse af beboelsesretten, og begærede syn og skøn med henblik på, at få fastslået værdien.

Rekvirenten var ikke længere ejer af ejendommen, og den nuværende ejer nægtede, at give adgang til en besigtigelse af ejendommen. Der blev af den nuværende ejer gjort gældende, at boligen efter Grundlovens § 72 var ukrænkelig, at betingelserne i retsplejelovens §§ 299, 300 og 301 ikke var opfyldt, samt at ejendommen som følge af renovering afgørende havde ændret karakter.

Retten pålagde den nuværende ejer, at give adgang til ejendommen, jf. retsplejelovens § 301, stk. 2, jf. § 299 stk. 1 jf. § 300 stk. 2, under henvisning til, at det for den bagvedliggende skattesag var af afgørende betydning, at der kunne foretages en såvel ind- som udvendig besigtigelse af ejendommen, og at den gennemførte renovering ikke ændrede herpå.

 

Dom: Domstol - hævet sag - betaling af sagsomkostninger

SKM2015.417.ØLR

Vedrører: Retsplejelovens § 314 og § 312

Sagsøger har hævet sagen og ønsker fritagelse for sagsomkostninger.

Landsretten finder ikke, at sagens karakter taler for en fritagelse og pålægger sagsøger fulde sagsomkostninger.

 

Nyt på inddrivelsesområdet

SKM2015.426.VLR Udlæg – Mercedes – ejerforhold – kommission

Vedrører: Retsplejeloven § 507

SKAT foretog den 22. oktober 2014 udlæg i et køretøj på Bs privatadresse, hvor køretøjet holdt parkeret. Under udlægsforretningen protesterede B mod udlægget, idet han oplyste, at køretøjet tilhørte A, der var registreret som ejer af køretøjet i CRM. Gennem en periode på knap 5 måneder forud for SKATs udlæg havde politiet ved flere lejligheder observeret B kørende i køretøjet enten alene eller sammen med familie/bekendte, ligesom køretøjet af politiet var observeret parkeret foran Bs bopæl.

Dagen efter SKATs udlæg i køretøjet blev SKAT kontaktet af A, der meddelte, at køretøjet tilhørte ham. A oplyste endvidere, at han havde købt køretøjet "ude ved Bazar Vest" for kr. 80.000,-, men at han ikke kunne huske, hvem sælger var, og at købesummen var betalt kontant, hvorfor han ikke var i besiddelse af dokumentation for købesummens betaling. Efterfølgende den 29. oktober 2014 skrev As advokat til SKAT og meddelte, at A var ejer af køretøjet, og at Bs rådighed over køretøjet alene var aftalt for en kortere periode og skyldtes, at B skulle være behjælpelig med salg af køretøjet.

Under sagens behandling i Fogedretten oplyste A i stedet, at køretøjet var ejet af en JJ, og at A havde køretøjet i kommission. Som led heri havde A ladet sig registrere som ejer af køretøjet i CRM, ligesom han afholdt udgifter til forsikring og vægtafgift på køretøjet. A oplyste videre, at han efterfølgende havde indgået en salgsaftale med B, hvorved B - som led i sin bistand til A med salg af køretøjet - fik stillet køretøjet til vederlagsfrit rådighed. Til dokumentation heraf fremlagde A såvel en underskrevet kommissionsaftale med JJ såvel som en underskrevet salgsaftale med B.

SKAT gjorde gældende, at udlægget i køretøjet var gyldigt, idet der var tale om proforma, hvorfor køretøjet rettelig tilhørte B. Til støtte herfor gjorde SKAT gældende, at B gennem en længere periode var observeret at udøve en ejers råden over køretøjet, ligesom de fremlagte kommissions- og salgsaftaler efter deres indhold var stærkt usædvanlige, herunder som følge af at B fik køretøjet stillet til rådighed dels vederlagsfrit, dels i en periode, der strakte sig ud over varigheden af den påståede kommissionsaftale mellem A og JJ. SKAT gjorde videre gældende, at de fremlagte kommissions- og salgsaftaler stred imod de tidligere af A afgivne oplysninger over for SKAT.

Fogedretten ophævede SKATs udlæg med henvisning til, at der ikke var grundlag for at tilsidesætte de fremlagte kommissions- og salgsaftaler, der var overensstemmende med As og Bs forklaringer i fogedretten.

Vestre Landsret ophævede Fogedrettens kendelse og hjemviste sagen til fornyet behandling ved Fogedretten. Landsretten begrundede sin afgørelse med, at B gennem længere tid havde haft rådighed over køretøjet, der også befandt sig på hans adresse på tidspunktet for udlægsforretningen. Landsretten fandt endvidere, at kommissions- og salgsaftalerne var usædvanlige, herunder som følge af Bs adgang til vederlagsfri brug af køretøjet i en periode, der strakte sig udover kommissionsaftalens varighed, ligesom kommissions- og salgsaftalerne afveg væsentligt fra de af A tidligere over for SKAT afgivne oplysninger om ejerforholdet til køretøjet.

SKM2015.414.ØLR Udlæg - subsidiært - ægtefælles skattegæld - underretning - dokumentation vedr. samliv

Vedrører: Gældsinddrivelsesloven § 12. Retsplejeloven § 493

SKAT havde foretaget subsidiært udlæg i As ejendom for hendes ægtefælles skattegæld. På underretning var ikke angivet noget sted for udlægsforretningen, men det fremgik, at SKAT agtede at foretage udlæg i de aktiver, ægtefællen havde efterladt sig i Danmark.

Fogedretten ophævede udlægget, idet fogedretten lagde til grund, at A var udrejst af landet, at ejendommen fremstod tømt og at A bestred, at hun var samlevende med BA på udlægstidspunktet.

Østre Landsret fandt, at underretningen burde have været mere præcis, men at A på trods af den manglende præcisering ikke kunne være i tvivl om, hvor udlægsforretningen ville blive fortaget.

Landsretten lagde i øvrigt vægt på, at parterne var gift og registreret med bopæl på samme adresse i England samt på de oplysninger, som A havde offentliggjort på de sociale medier og hjemviste sagen til fogedretten med henblik på at fremme udlægsforretningen.

SKM2015.407.BR Tvangsauktion - sagsomkostninger påløbet under kæremålsbehandling

Vedrører: Retsplejelovens kapitel 51

Denne sag drejer sig om, hvorvidt sagsøgte, Skatteministeriet, er forpligtet til at afholde de omkostninger, der under landsrettens behandling af et kæremål er påløbet en tvangsauktionssag vedrørende ejendommen ...1, tilhørende sagsøgeren, A.


Indholdsfortegnelse 

Nyt fra EU-domstolen

Retsliste 22-06-2015 - 21-07-2015

Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

Den 25-06-2015 indstilling i C-174/14 Saudaçor
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – moms – direktiv 2006/112/EF – artikel 13, stk. 1 – afgiftsfritagelse – begrebet »andre offentligretlige organer« – den selvstyrende region Azorerne – enhed stiftet af regionen i form af et aktieselskab, hvoraf regionen ejer hele selskabskapitalen, og som har til opgave at udføre tjenesteydelser for regionen af almen økonomisk interesse på området for administration af regionens sundhedstjeneste – fastlæggelsen af de nærmere betingelser for disse tjenesteydelser, herunder vederlaget for dem, i programaftaler indgået mellem enheden og regionen

Tidligere dokument: C-174/14 Saudaçor - Dom
Tidligere dokument: C-174/14 Saudaçor - Ny sag
Tidligere dokument: C-174/14 Saudaçor - Indstilling

Den 25-06-2015 dom i C-187/14 DSV Road
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse – EF-toldkodeks – forordning (EØF) nr. 2913/92 – artikel 203 og 204 – forordning (EØF) nr. 2454/93 – artikel 859 – proceduren for ekstern forsendelse – toldskyldens opståen – spørgsmålet, om der foreligger unddragelse fra toldtilsyn – manglende opfyldelse af en forpligtelse – for sen frembydelse af varerne for bestemmelsestoldstedet – varer, som modtageren har nægtet at modtage, og som er blevet sendt tilbage uden at være blevet frembudt for toldkontoret – varer, som på ny er blevet henført under en procedure for ekstern forsendelse ved et nyt dokument – direktiv 2006/112/EF – artikel 168, litra e) – transportørens fradrag af importmoms

Tidligere dokument: C-187/14 DSV Road - Ny sag
Tidligere dokument: C-187/14 DSV Road - Dom

Den 30-06-2015 indstilling i C-276/14 Gmina Wroclaw
Fiskale bestemmelser

Kan en organisatorisk enhed under en kommune (der er en lokal myndighed i Polen) i lyset af artikel 4, stk. 2, jf. artikel 5, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Union, anses for momspligtig, hvis den udøver andre former for virksomhed end dem, der påhviler den i dens egenskab af offentlig myndighed som omhandlet i artikel 13 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem , selv om den ikke opfylder betingelsen om selvstændighed (uafhængighed) i henhold til dette direktivs artikel 9, stk. 1?

Tidligere dokument: C-276/14 Gmina Wroclaw - Dom
Tidligere dokument: C-276/14 Gmina Wroclaw - Indstilling

Den 02-07-2015 dom i C-209/14 NLB Leasing
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – moms – direktiv 2006/112/EF – levering af varer eller ydelser – leasingkontrakt – tilbagelevering af en fast ejendom, der er omfattet af en leasingkontrakt, til leasinggiveren – begrebet »annullation, afbestilling, ophævelse, ikke-betaling eller kun delvis betaling« – leasinggiverens ret til nedsættelse af afgiftsgrundlaget – dobbelt afgiftsopkrævning – særskilte ydelser – princip om afgiftens neutralitet

Tidligere dokument: C-209/14 NLB Leasing - Dom

Den 02-07-2015 dom i C-334/14 De Fruytier
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – sjette momsdirektiv – fritagelse for visse former for virksomhed af almen interesse – artikel 13, punkt A, stk. 1, litra b) og c) – hospitalsbehandling og pleje – transaktioner i nær tilknytning – virksomhed bestående i transport af organer og prøver fra mennesker med henblik på medicinske analyser eller pleje eller terapeutisk behandling – selvstændig virksomhed – hospitaler og centre for lægebehandling og diagnostik – lignende institution

Tidligere dokument: C-334/14 De Fruytier - Dom

Den 09-07-2015 dom i C-144/14 Cabinet Medical Veterinar Tomoiaga Andrei
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel – Tribunalul Maramureș (Rumænien) – fortolkning af artikel 273 og 287, nr. 18, i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. december 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem (EUT L 347, s. 1) – proportionalitetsprincippet og retssikkerhedsprincippet – spørgsmål om, hvorvidt veterinære tjenester kan pålægges afgift – national lovgivning, som fandt anvendelse forud for tiltrædelsen, hvorefter dyrelægers ydelser, som er ydet i forbindelse med deres virksomhed, er momsfritaget – forpligtelse til med tilbagevirkende kraft at betale moms, forhøjet med bøde og renter – afgiftsmyndighedernes registrering af personer i registret over afgiftspligtige med henblik på opkrævning af afgiften – muligheden for at påberåbe sig en dom afsagt af Domstolen, som ikke er oversat til det officielle sprog for retssubjektet for afgiftsreglen

Tidligere dokument: C-144/14 Cabinet Medical Veterinar Tomoiaga Andrei - Dom

Den 09-07-2015 dom i C-183/14 Salomie og Oltean
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – merværdiafgift (moms) – direktiv 2006/112/EF – artikel 167, 168, 179 og 213 – den nationale afgiftsmyndigheds ændring af kvalificeringen af en transaktion inden for en momspligtig økonomisk virksomhed – retssikkerhedsprincippet – princippet om beskyttelse af den berettigede forventning – national lovgivning, som underlægger udøvelsen af fradragsretten et krav om momsregistrering af den pågældende erhvervsdrivende og erlæggelse af et a conto-beløb af afgiften

Tidligere dokument: C-183/14 Salomie og Oltean - Ny sag
Tidligere dokument: C-183/14 Salomie og Oltean - Dom

Den 09-07-2015 dom i C-331/14 Trgovina Prizma
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – merværdiafgift – sjette direktiv 77/388/EØF – artikel 2, nr. 1), og artikel 4, stk. 1 – afgiftspligt – ejendomstransaktioner – salg af grunde overført til den private formue hos en fysisk person, der udøver erhverv som selvstændig erhvervsdrivende – afgiftspligtig person, der optræder i denne egenskab

Tidligere dokument: C-331/14 Trgovina Prizma - Ny sag
Tidligere dokument: C-331/14 Trgovina Prizma - Dom

Den 09-07-2015 indstilling i C-198/14 Visnapuu
Toldunion

Præjudiciel forelæggelse – artikel 34 TEUF og 110 TEUF – punktafgift på visse typer af drikkevareemballage, der ikke er omfattet af et individuelt pant- og retursystem – artikel 34 TEUF og 37 TEUF – statsligt detailhandelsmonopol – krav om, at en erhvervsdrivende, der er hjemmehørende i en anden medlemsstat, skal have en detailhandelstilladelse for at kunne indføre alkoholholdige drikkevarer til detailsalg på det nationale område

Tidligere dokument: C-198/14 Visnapuu - Dom
Tidligere dokument: C-198/14 Visnapuu - Ny sag

Den 16-07-2015 dom i C-108/14 Larentia + Minerva Marenave Schiffahrt
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel forelæggelse – skatter og afgifter – det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag – moder(holding)selskab, som har modtaget momspligtige tjenesteydelser med henblik på erhvervelse af egenkapital anvendt til at sikre andele i to datterselskaber, som moderselskabet senere, mod vederlag, har leveret tjenesteydelser til – nationale lovforskrifter, som begrænser muligheden for afgiftsmæssig indlemmelse til juridiske personer, som er i et finansielt, økonomisk og organisatorisk underordnelsesforhold

Tidligere dokument: C-108/14 Larentia + Minerva - Ny sag
Tidligere dokument: C-108/14 Larentia + Minerva Marenave Schiffahrt - Indstilling
Tidligere dokument: C-108/14 Larentia + Minerva Marenave Schiffahrt - Dom

Den 16-07-2015 indstilling i C-264/14 Hedqvist
Fiskale bestemmelser

Skal momsdirektivets artikel 2, stk. 1, fortolkes således, at transaktioner i form af det, der er blevet betegnet som veksling af virtuel valuta til traditionel valuta og omvendt, og som foretages mod vederlag, som tjenesteyderen indregner ved fastsættelsen af vekslingskurserne, udgør levering af tjenesteydelser mod vederlag?

Såfremt spørgsmål 1 besvares bekræftende, skal artikel 135, stk. 1, da fortolkes således, at vekslingstransaktioner såsom de ovenfor beskrevne er fritaget for afgift?

Tidligere dokument: C-264/14 Hedqvist - Dom
Tidligere dokument: C-264/14 Hedqvist - Ny sag
Tidligere dokument: C-264/14 Hedqvist - Indstilling

Den 16-07-2015 dom i C-584/13 Mapfre asistencia og Mapfre warranty
Fiskale bestemmelser

Præjudiciel – Cour de cassation (Frankrig) – fortolkning af artikel 2 og 13, punkt B, litra a), i Rådets sjette direktiv 77/388/EØF af 17. maj 1977 om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om omsætningsafgifter – Det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag – begrebet forsikringstransaktioner – begrebet levering af tjenesteydelser – kvalificering af en ydelse, der består i mod betaling af et fast beløb at garantere mod skade på en brugt bil, og som leveres af en erhvervsdrivende, der er uafhængig af forhandleren af bilen – momsfritagelse

Tidligere dokument: C-584/13 Mapfre asistencia og Mapfre warranty - Indstilling
Tidligere dokument: C-584/13 Mapfre asistencia og Mapfre warranty - Dom

 

Nyt fra EU

Nyt fra Parlamentet

om styrkelse af skattemyndighedernes midler til bekæmpelse af skattesvig og private revisionsfirmaers indflydelse på beslutningsprocessen på europæisk plan

Forslag til RÅDETS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE om tilladelse til Italien til at indføre en særlig foranstaltning, der fraviger artikel 206 og 226 i direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem  

Momsdirektivet og energieffektive produkter og tjenesteydelser  

Minutes of theTAXE Hearing of 1 June  

 

Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

Nyhedsbrev til virksomheder

Fritagelse for omvendt betalingspligt - gas og elektricitet

Rettelse til toldtariffen - antidumpingtold

Rettelse til toldtariffen - suspension

Toldkurser (valutakurser)

Valutakurser (toldkurser) 1. juni - 30. juni 2015 - 5% udsving (MYR)(NZD)

Nyhedsbrev til borgere

Autocampere - sådan skal en autocamper indrettes

Referat

Referat fra mødet i motorkontaktudvalget den 18. maj 2015


Indholdsfortegnelse