MomsMail 2014, uge 33

Kære læser !

En MomsMail med lidt forskelligt nyt uden, at der er de store revolutioner på vej. Værd at være opmærksom på er, at SKAT i et styresignal i høring præciserer, at det ikke er en betingelse for at foretage regulering for tab på fordringer over 3.000 kr. uden for konkurs og akkord m.v., at fordringen er forsøgt inddrevet af en uafhængig inkassovirksomhed.

God læselyst

Venlig hilsen

Lars Gosvig
Ansvarshavende redaktør
larsg@taxcon.dk
Telefon 25 37 87 57
LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/lars-gosvig/52/941/586


 

Indhold

Artikler og interessante links
Asia-Pacific Tax Bulletin: 4 - 2014
Sæt ikke campingvognen på krogen af gulpladebilen
Momsregulering ved fraflytning af lejede lokaler

SKAT-meddelelser
Retningslinjer for behandling af indsigelser over SKATs behandling af spørgsmål, som ikke er afgørelser

Udkast til styresignal
Udkast til styresignal - Moms - Tab på fordringer over 3.000 kr. uden for konkurs og akkord m.v. - styresignal

Bindende svar
Moms - Salg af ejerlejlighed på projektstadiet
Moms - levering mod vederlag

Domme
Registreringsafgift - parallelimport - luksusbil - hæftelse

Nyt fra domstol.dk

Nyt fra andre lande og organisationer
HM Revenue & Customs, England
Bundesministerium der Finanzen, Tyskland
VERO Skat, Finland
Skatteetaten, Norge

Nyt fra SKAT
Nye vejledninger mv.

Lovstof
Nyt fra Høringsportalen

Nyt fra Folketinget
Nye dokumenter vedrørende almindelig del


 

SELECT * FROM Appeller WHERE(([SkatteraadChanged] >= '20140811' AND [SkatteraadChanged] <= '20140817') OR ([LSRChanged] >= '20140811' AND [LSRChanged] <= '20140817') OR ([ByretChanged] >= '20140811' AND [ByretChanged] <= '20140817') OR ([LandsretChanged] >= '20140811' AND [LandsretChanged] <= '20140817') OR ([HojesteretChanged] >= '20140811' AND [HojesteretChanged] <= '20140817')) ORDER BY AppelId DESC

Artikler og interessante links

Asia-Pacific Tax Bulletin (APTB)

Asia-Pacific Tax Bulletin: 4 - 2014

I denne udgave:

  • Development of International Taxation in India
  • Companies Act 2013 - An Overview
  • Investing into India
  • Managing Tax Disputes - Some Legal and Practical Strategies
  • Permanent Establishment Concept - An Indian Perspective
  • Taxation of Partnerships
  • Taxation of REITs - The Indian Perspective
  • Base Erosion and Profit Shifting Impact on Transfer Pricing - Relevance of Current Actions on India
  • Making Sense of the Transfer Pricing Maze
  • Transfer Pricing and Customs Valuation - Emerging Trends!
  • DEVELOPMENTS

BDO

Sæt ikke campingvognen på krogen af gulpladebilen

Håndværkere, der tager en privat campingvogn med ud til en byggeplads, skal købe et dagsbevis, hvis de vil bruge arbejdsgiverens gulpladebil til at trække campingvognen til arbejdsstedet.

BDO

Momsregulering ved fraflytning af lejede lokaler

En lejers frigørelse for en forpligtelse til at bringe lejemålet tilbage til den oprindelige stand er ifølge en ny afgørelse tilstrækkelig til, at udlejeren kan overtage momsreguleringsforpligtelsen.

 

Nye afgørelser mv. offentliggjort af Skatteforvaltningen

SKAT-meddelelse: Retningslinjer for behandling af indsigelser over SKATs behandling af spørgsmål, som ikke er afgørelser

SKM2014.571.SKAT

Vedrører: Skatteforvaltningslovens § 14, stk. 3, § 17 og § 64 Bekendtgørelse nr. 1151 af 3. december 2012 § 1, stk. 2

På baggrund af ændringen af sekretariatsbetjeningen af ankenævnene pr. 1. januar 2014 justeres retningslinjerne for behandling af indsigelser over SKATs behandling af spørgsmål, som ikke er afgørelser.

 

Udkast til styresignal: Udkast til styresignal - Moms - Tab på fordringer over 3.000 kr. uden for konkurs og akkord m.v. - styresignal

13-5789303

SKAT har omskrevet teksten i Den juridiske vejledning 2014-2, afsnit D.A.8.1.1.6.4.8, således at det nu fremgår, at det ikke er en betingelse for at foretage regulering for tab på fordringer over 3.000 kr. uden for konkurs og akkord m.v. efter en konkret vurdering, at fordringen er forsøgt inddrevet af en uafhængig inkassovirksomhed.

Virksomheder, der har undladt at foretage regulering af tab på fordringer over 3.000 kr. uden for konkurs og akkord m.v., hvor fordringen efter en konkret vurdering skønnes at være tabt, selv om fordringen ikke er forsøgt inddrevet af en uafhængig inkassovirksomhed, kan anmode om genoptagelse af afgiftstilsvaret.

 

Bindende svar: Moms - Salg af ejerlejlighed på projektstadiet

SKM2014.572.SR

Vedrører: Momsloven § 13, stk. 1, nr. 9 og stk. 2

Skatterådet kan ikke bekræfte, at spørger ikke skal opkræve moms ved salg af en ejerlejlighed til et alment boligselskab. Skatterådet anser transaktionen for et momspligtigt salg af en ejerlejlighed på projektstadiet, idet spørger sælger en byggeret til opførelse af en ny ejerlejlighed samtidig med, at køberen indgår en totalentreprisekontrakt om opførelse af ejerlejligheden med sælgeren. Der er således ikke tale om salg af en 'gammel' ejerlejlighed.

 

Bindende svar: Moms - levering mod vederlag

SKM2014.569.SR

Vedrører: Momsloven § 4 stk.1 og § 46, stk. 1, nr. 3

Skatterådet kan bekræfte, at spørger skal afregne dansk moms efter reglerne om reverse charge af den del af client commission ved en shared order (commission-puljen), som efterfølgende tildeles en udenlandsk service provider under en commission sharing agreement (CSA), da den aktuelle transaktion anses for, at være omfattet af begrebet levering mod vederlag i momslovens forstand.

 

Dom: Registreringsafgift - parallelimport - luksusbil - hæftelse

SKM2014.566.BR

Vedrører: Registreringsafgiftsloven § 1 og § 19, stk. 2 (dagældende)

En køber af en luksusbil havde ved købet opnået en besparelse på 34 pct. i forhold til listeprisen. Den lave pris skyldtes, at sælgeren ved afgiftsberigtigelsen af bilen havde opgivet en for lav pris til SKAT, hvorfor der ikke var betalt fuld registreringsafgift af bilen.

Der var under sagen enighed om, at køberen som udgangspunkt hæftede for den unddragne registreringsafgift på objektivt grundlag efter den dagældende registreringsafgiftslovs § 19, stk. 2. Spørgsmålet var imidlertid, om køberen var omfattet af SKATs særlige administrative praksis, hvorefter et krav om efterbetaling af registreringsafgift ikke gøres gældende mod en køber, der i god tro har købt en bil hos en bilforhandler.

Byretten nåede frem til, at køberen i sagen ikke havde dokumenteret, at bilen var købt af en bilforhandler, idet der ikke havde været kontakt mellem sælger og køber på en firmaadresse eller via et firmas mailadresse, idet sælgeren hverken havde et udstillingssted eller biler på lager, idet sælgeren ikke havde markedsført sig og idet sælgeren ikke havde opkrævet moms ved salget. Retten nåede endvidere frem til, at køberen heller ikke havde været i god tro vedrørende den manglende betaling af registreringsafgift, da køberen havde opnået en besparelse på 34 pct. i forhold til den sædvanlige pris i Danmark og da køberen var bekendt med prisniveauet for bilen i Tyskland og vidste, at der i Danmark betales registreringsafgift med 180 pct. af bilens værdi.

Af disse grunde var køberen ikke omfattet af SKATs administrative praksis for ikke at efteropkræve registreringsafgift.

Skatteministeriet blev derfor frifundet.

 

Høringssvar til udkast til styresignal:
Moms - efteropkrævning med 20 pct. eller 25 pct. - EU-domstolens dom af 7. november 2013 i de forenede sager C-249/12 og C-250/12, Tulicâ og Plavosin

Udkastet til styresignal: 12-0271159

SKAT ændrer dele af hidtidig praksis om opgørelsen af momsgrundlaget, når en virksomhed fejlagtigt har undladt at opkræve moms, og der efterfølgende skal ske efteropkrævning.

Høringssvar:

  • Danske Advokater
  • FSR - Danske Revisorer
  • DI
  •  

    Høringssvar til udkast til styresignal:
    Moms - EU-handel med varer - dokumentationskrav ved afhentningskøb

    Udkastet til styresignal: 12-0181042

    Med virkning fra den 1. januar 2015 skærpes kravene til den dokumentation, som SKAT vil kræve for, at sælger kan anvende momsfritagelsen for EU-interne leverancer af varer til momsregistrerede virksomheder i andre EU-lande ved afhentningskøb.

    Høringssvar:

  • Danske Advokater
  • DI
  • FSR - Danske Revisorer
  • Landbrug og Fødevarer
  • Dansk Erhverv Danske Speditører
  •  

    Nyt fra EU-domstolen

    Retsliste 18-08-2014 - 16-09-2014

    Listen er vejledende. EU-domstolen kan have fjernet sager fra retslisten efter vi har hentet informationerne.

    Den 03-09-2014 dom i C-589/12 GMAC UK
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Upper Tribunal (Tax and Chancery Chamber) (Det Forenede Kongerige) – fortolkning af artikel 11, del A, stk. 1, litra a), og del C, stk. 1, og artikel 26, litra a), i Rådets sjette direktiv 77/388/EØF af 17. maj 1977 om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om omsætningsafgifter – Det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag – afgiftsgrundlag – gennemførelse af to transaktioner vedrørende samme varer – den afgiftspligtige person påberåbelse af den direkte virkning af en bestemmelse i sjette direktiv for en transaktion og af den nationale lovgivning for den anden transaktion, hvilket medfører et fordelagtigt afgiftsmæssigt resultat, som de bestemmelser, der finder anvendelse, ikke tilsigter – køretøjer solgt på kredit, taget tilbage ved købers manglende betaling og solgt på auktion

    Tidligere dokument: C-589/12 GMAC UK - Ny sag
    Tidligere dokument: C-589/12 GMAC UK - Dom

    Den 04-09-2014 indstilling i C-144/13 VDP Dental Laboratory X Nobel Biocare
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Hoge Raad der Nederlanden (Nederlandene) – fortolkning af artikel 17, stk. 1 og 2, i Rådets sjette direktiv 77/388/EØF af 17. maj 1977 om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om omsætningsafgifter - Det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag, og af artikel 140, litra a) og b), og artikel 143, litra a), i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem – fradrag for indgående moms – national lovgivning, hvorefter ikke blot tandlægers og tandteknikeres levering af tandproteser, men alle leveringer af tandproteser indtil den 1. januar 2008 og i strid med sjette direktivs bestemmelser var fritaget for moms – manglende ret til fradrag for indgående moms i henhold til den nationale lovgivning – afgiftspligtig, der har fradragsret, idet han hverken er tandlæge eller tandtekniker – fritagelser

    Tidligere dokument: C-144/13 VDP Dental Laboratory og Staatssecretaris van Financiën - Ny sag
    Tidligere dokument: C-144/13 VDP Dental Laboratory X Nobel Biocare - Indstilling
    Tidligere dokument: C-144/13 VDP Dental Laboratory X Nobel Biocare - Dom

    Den 10-09-2014 dom i C-92/13 Gemeente ‘s-Hertogenbosch
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Hoge Raad der Nederlanden (Nederlandene) – fortolkning af artikel 5, stk. 7, litra a), i Rådets sjette direktiv 77/388/EØF af 17. maj 1977 om harmonisering af medlemsstaternes lovgivning om omsætningsafgifter – det fælles merværdiafgiftssystem: ensartet beregningsgrundlag – begrebet levering mod vederlag – en kommunes første brug af en grund som tilhører den – brugen af denne bygning for 94% vedkommende til handlen som offentlig myndighed og for 6% vedkommende til virksomhed som afgiftspligtig.

    Tidligere dokument: C-92/13 Gemeente ‘s-Hertogenbosch - Ny sag
    Tidligere dokument: C-92/13 Gemeente ‘s-Hertogenbosch - Indstilling
    Tidligere dokument: C-92/13 Gemeente ‘s-Hertogenbosch - Dom

    Den 10-09-2014 dom i C-152/13 Holger Forstmann Transporte
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Finanzgericht Düsseldorf (Tyskland) – fortolkning af artikel 24, stk. 2, første led, i Rådets direktiv 2003/96/EF af 27. oktober 2003 om omstrukturering af EF-bestemmelserne for beskatning af energiprodukter og elektricitet – produkter, der ikke pålægges afgifter – energiprodukter, som befinder sig i standardtanke i kommercielle motorkøretøjer med henblik på anvendelse som brændstof for disse køretøjer – fortolkning af begrebet »standardtanke« – supplerende brændstoftanke indbygget af forhandlere eller karrosserifabrikker med henblik på at forøge køretøjernes rækkevidde

    Tidligere dokument: C-152/13 Holger Forstmann Transporte - Ny sag
    Tidligere dokument: C-152/13 Holger Forstmann Transporte - Dom

    Den 11-09-2014 dom i C-219/13 K
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Korkein hallinto-oikeus (Finland) – fortolkning af artikel 98, stk. 2, og bilag III, nr. 6, i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem – national ordning, hvorefter der anvendes en nedsat momssats på trykte bøger, mens den almindelige momssats anvendes på bøger på andre fysiske medier, såsom CD, CD-rom eller USB-nøgle

    Tidligere dokument: C-219/13 K - Ny sag
    Tidligere dokument: C-219/13 K - Indstilling
    Tidligere dokument: C-219/13 K - Dom

    Den 17-09-2014 dom i C-7/13 Skandia America Corp. (USA), filial Sverige
    Fiskale bestemmelser

    Præjudiciel – Förvaltningsrätten i Stockholm (Sverige) – fortolkning af artikel 9, stk. 1, artikel 11 og 196 i Rådets direktiv 2006/112/EF af 28. november 2006 om det fælles merværdiafgiftssystem – momsgruppe – et selskab med hjemsted i et tredjeland, der har en filial i en medlemsstat, som indgår i en momsgruppe i medlemsstaten – afgiftspligt eller ej for de tjenesteydelser, som hovedselskabet har leveret til filialen – fakturering for de af hovedselskabet til filialen leverede tjenesteydelser ved interne fakturaer med henblik på en korrekt fordeling af omkostningerne mellem de to enheder.

    Tidligere dokument: C-7/13 Skandia America Corporation - Ny sag
    Tidligere dokument: C-7/13 Skandia America Corporation - Indstilling
    Tidligere dokument: C-7/13 Skandia America Corp. (USA), filial Sverige - Dom

     

    Nyt fra Skatteministeriet og Skatteforvaltningen

    Nyhedsbrev til virksomheder

    EU-Kommissionens informationsdokument vedr. handelsmæssige risici i forbindelse med den økonomiske og finansielle situation i Krim/Sevastopol

    Døgnsvar fra toldsystemerne


    Indholdsfortegnelse 

    Høringsportalen

    Høring vedr. del af Forslag til Lov om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love - udmøntning af kommuneaftalen for 2015
    Oprettelsesdato: 15-08-2014
    Høringsfrist: 22-08-2014

     

    Nyt fra Folketinget

    Almindelig del

    Bilag

    Bilag 238

    Oversigt over telefoniske og elektroniske henvendelser til SKAT for perioden fra 1. januar 2013 til 30. juni 2014, fra skatteministeren

    Spørgsmål og svar

    Spm. 713

    Spm. om ministeren vil udlevere en oversigt over forskellene i afgifter på energi i Danmark, Sverige og Tyskland for et gennemsnitligt hotel, til skat...   Svar  

    Spm. 715

    Spm. om, hvor meget statskassen har fået ind i punktafgifter i 2010, 2011, 2012, 2013 samt ind til videre i 2014 i forbindelse med, at danskere har kø...   Svar  

    Spm. 716

    Spm. om, hvordan myndighederne kontrollerer, at danske kunder selv anmelder de punktafgifter, de er pligtige til selv at anmelde, i forbindelse med kø...   Svar  

    Spm. 717

    Spm. om, hvor mange bøder myndighederne har udstedt i 2010, 2011, 2012, 2013 samt ind til videre i 2014 i forbindelse med danske kunders manglende ind...   Svar  

    Spm. 718

    Spm. om, hvilket momsprovenu, toldprovenu samt punktafgiftsprovenu statskassen har fået ind i 2010, 2011, 2012 og 2013 samt ind til videre i 2014, når...   Svar  

    § 20-spørgsmål

    Spm. S 1643

    Vil ministeren i forlængelse af Landsskatterettens Årsrapport for 2013 oplyse, om det efter ministeren opfattelse er et udtryk for retssikkerhed for b...

    Spm. S 1644

    Når ministeren taler om retssikkerhed, mener ministeren da, at det er et udtryk for retssikkerhed, at sagsbehandlingstiderne ved Landsskatteretten er ...

    Spm. S 1645

    Vil ministeren tage initiativ til at sikre yderligere økonomiske ressourcer til Landsskatteretten for at nedbringe sagsbehandlingstiderne?